Karşınızda ilginç bir HAYVAN!!!!

suheda:)

Kullanıcı
Çok tuhaf bir hayvan.
Onun adı:GAGALIMEMELİ

images1oz.jpg

Ornitorenk veya platipus veya Türkçe'deki yaygın adıyla gagalı memeli, 39-60 cm boylarında, Doğu Avustralya ve Tazmanya'ya özgü bir yarı-deniz memelisidir.

Ornitorenkler, doğum yapmak yerine yumurtlayan memeliler olan tek deliklilerin hâlâ var olan beş tanesinden biridir. (Diğer dördü ekidneler). Ornithorhynchidae familyasının ve Ornithorhynchus cinsinin yaşayan tek temsilcisidir. Buna rağmen bazıları Ornithorhynchus cinsine de ait olan fosil akrabaları bulunmuştur.

Yumurtlayan, ördek gagalı, kunduz kuyruklu, erkeklerinin arka ayağında zehirli bir mahmuzu olan bu memeli keşfedildiği zaman doğabilimcileri çok şaşırmıştır. Ornitorenklerin eşşizliği onu Avustralya'nın kanguru ve koala ile beraber en belirgin sembollerinden biri yapar. Avustralya 20 sentinin arkasında resmi yer alır.

hatırlarmısın bilmem tazmanya canavarında platipus kardeşler vardı... :D onların hep ördek olduklarını sanırdım. ;D bu arada Su Prisi'nin, Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer-Daniel Klein, Thomas Cathcart adlı konusunu okumuşsun anlaşılan.  ;D  ;D

séalih' Alıntı:
hatırlarmısın bilmem tazmanya canavarında platipus kardeşler vardı... :D onların hep ördek olduklarını sanırdım. ;D bu arada Su Prisi'nin, Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer-Daniel Klein, Thomas Cathcart adlı konusunu okumuşsun anlaşılan.  ;D  ;D

:) :) Nelere dikkat etmişsin

Gözlemciden biraz farklı geldi bana :D
[/quote]

aslında anladım ama anlayamadım. nasıl geldi yaa valla merak ettim.  ::)  :D istersen mesaj olarak yaz...

séalih' Alıntı:

Merak etme salih okumadım.
Bilim çocuk okuyorum.

Geri