Karşılıksız Sevmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zynep' Alıntı:
Saolun teşekkür ederim sizlere ama ben yine de ısrarlıyım, "zor" u başarın, göreceksiniz ki, sonunda daha mutlu bir yaşam sizi bekliyor.:)
Ben başardım bunu.
Şimdi bana en yakın dostum kazık atsa, inanın yıkılmamayı öğrendim.

Belki bir gün anlaşılırız, şu an azınlıktayız Hocam.
AMA BİZ BAŞARDIK SEVMEYİ.
Saol!

kim olursa olsun... en iyi anlaştığım arkadaşım dahi olsa, gün gelecek beni üzecektir. belki bende onu istemeyerek üzeceğim diye düşünürüm.... ::)
onun için, insanlardan iyilik gördüğün zaman sevinme, kötülük gördüğün zamanda üzülme felsefesini güdüyorum. insanoğlu bu, yanii.. mükemmel değiliz sonuçta. hepimizin var artıları eksiler... onun için, Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.... ( yunus emre ) ;)

Yeryüzünde her şeyin bir karşılığı vardır.sevgininde bir karşılığı vardır verirsen alırsın teşekkürler

ölüdeniz' Alıntı:
Yeryüzünde her şeyin bir karşılığı vardır.sevgininde bir karşılığı vardır verirsen alırsın teşekkürler
Biraz daha farklı bu yazının anlattığı "karşılıksız sevgi" ölüdeniz.
Karşılık beklememek ve karşılıksız sevmek farklı iki kavram yazıda.
"İnsanları seveceksin ama sevgine karşılık beklemeyeceksin, ancak o zaman sana yapılan haksızlıklar senin yıkmaz, yaralamaz." demek isteniyor.

ölüdeniz' Alıntı:
Karşılık beklemeden sevebilme ihtimali sıfırdır.

Yazıyı bir kez daha mı yazayım ölüdeniz?
Israrla farklı bir anlam çıkartıyorsun?
Burada söz edilen çok farklı?
"Ben seveyim, karşımdaki beni sevmesede" gibi bir düşünce yok ki burada.
Yazıda anlatılıyor zaten, tekrarlamamayım anlatılmak istenen düşünceyi.
Ama kısaca bir örnek verebilirim sana;
Hani "iyilik yap denize at" deriz ya, ve hepimiz doğruluğuna inanırız bu sözün.
İşte olay bu; "İyilik yap ama ille iyilik yaptığın kişiden karşılık bekleme. Yapmadığı zaman yıkılmazsın böylece., Ya da sana bir haksızlık yaptığında, "vayy bee, ben onun için neler yaptım da bana bu haksızlığı mı reva gördü şimdi?" diye dizini dövme, çünkü yapabilir, sevgine, iyiliklerine, fedakarlıklarına karşılık bekleyip bulamazsan, yıkılmazsın böyle düşünme olgunluğuna eriştiğinde."
Daha açık olmuştur sanırım.

Zeynep yazıyı anladım ben sadece kendi fikrimi yazdım yazıya parelel olarak bilmem anlatabildimmi.yazarın verdiği örnek bile bana saçma geldi.her anne baba nın vermiş olduğu sevginin karşılığıda vardır ben bunuda iddaa ediyorum.anne baba seni büyütür ve belli bir seviyeye getirir onun istediği birşeyi yerine getirmeyince ipler bir anda kopuyor.bilmem anlatabildimmi aslında sende benim söylediğimi söylüyorsun ama düşünce yollarımız farklı

ölüdeniz' Alıntı:
Zeynep yazıyı anladım ben sadece kendi fikrimi yazdım yazıya parelel olarak bilmem anlatabildimmi.yazarın verdiği örnek bile bana saçma geldi.her anne baba nın vermiş olduğu sevginin karşılığıda vardır ben bunuda iddaa ediyorum.anne baba seni büyütür ve belli bir seviyeye getirir onun istediği birşeyi yerine getirmeyince ipler bir anda kopuyor.bilmem anlatabildimmi aslında sende benim söylediğimi söylüyorsun ama düşünce yollarımız farklı

Fikrine elbette saygılıyım ölüdeniz.
Ve son mesajından anladığım kadarıyla farksız düşünmüyoruz seninde dediğin gibi.
İşte o iplerin koptuğu anda, "bu normaldir, kopabilir." diye düşünebilirsek, tam anlaşmış oluruz.

Bu arada ben geçenlerde farklı bir konu altında yazmıştım Nihat; "X kişisi yazdı." diye elbette her yazdığı doğru olacak değil.
Biz bir alıntı yaparız, üstünde fikirlerimizi tartışırız ve asgari müşterekte birleşiriz.
Teşekkür ederim ayrıca, benim olmasını hep istediğim şeydir, salt yazıya değil, yorumlara yorum yapmak.
Kişisel gelişim süreci benim için budur.

sevgi paylaştıkça çoğalır, sevmek hayattaki en güzel şey bence, paylaşmak birlikte olunca güzeldir, karşılıksız aşk yaşamadım ama yaşasaydım sanırım pes etmezdim, ben ce herkes sevgisi için savaşmalı...

Frost' Alıntı:
sevgi paylaştıkça çoğalır, sevmek hayattaki en güzel şey bence, paylaşmak birlikte olunca güzeldir, karşılıksız aşk yaşamadım ama yaşasaydım sanırım pes etmezdim, ben ce herkes sevgisi için savaşmalı...

Bu yazı bir aşk yazısı değil Frost.
Sanırım siz başlığa yorum yaptınız sadece?

Geri