kardelen çiçeği ve hikayesi(belki merak edenler vardır ) :)

  • Konbuyu başlatan Kardelen
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Kardelen tarafından oluşturulan kardelen çiçeği ve hikayesi(belki merak edenler vardır ) :) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,670 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı kardelen çiçeği ve hikayesi(belki merak edenler vardır ) :)
Konbuyu başlatan Kardelen
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turtur
K

Kardelen

Günümüzden yıllarca önce birbirini çok seven iki çiçek varmış. Bunlardan erkek olan, sevgilisini o kadar çok seviyormuş ki, baharda açtıklarında diğer çiçeklerden onu kıskanıyormuş. Buna dayanamayan erkek çiçek, baharda binlerce çiçeğin içinde açmak ve kalabalığın içinde kaybolmak yerine kışın dondurucu soğuğunda açarak, canından çok sevdiği sevgilisini daha fazla görmeyi hayal etmiş. Yine bahar gelmiş tüm çiçekler toprağı yedi renge boyamış. Erkek çiçek, kışın kurduğu hayallerini anlatmış. Dişi çiçek de sevgilisinin fikirlerini çok beğenmiş ve bir dahaki sefere hiç kimsenin açmaya cesaret edemediği, kışın dondurucu soğuğunda açmak için sözleşmişler. Bahar bitmiş, yaz geçmiş ve kış gelmiş. Sevgilisine kavuşma hayalleri ile yerinde duramayan erkek çiçek, karın bir yorgan gibi kapladığı toprağı delerek yeryüzüne çıkmış.

Bembeyaz karlar içinde o renkleriyle göz kamaştıran  sevgilisini aramış, aramış, aramış... Ama bulamamış. Ümidini yitiren erkek çiçek bir süre sonra üzüntüsünden  boynunu eğmiş ve soğuğun şiddetine daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetmiş. İşte o günden sonra aşkı için kışın dondurucu soğuğuna bile aldırmadan karların içinde açan çiçeğe kardelen ve ona sadık kalmayıp aldatan sevgiliye de hercai adı verilmiş.

Boynu bükük kardelen çiçeğinin hikayesi böyle başlıyor. Bu hikaye insanları çok etkilemiş olacak ki, o günden sonra kardelen ve hercai adına sayısız şiirler yazılmış ve şarkılar bestelenmiş. Bilimsel adı Galanthus olan kardelen ismi, Yunanca gala=süt, anthos= çiçek kelimelerinden türetilmiş bir isim olup süt gibi beyaz anlamında kullanılmakta. Eski çağ bilginlerinin kardelene süt çiçeği adını vermelerinin sebebiyse, onun o yıllarda bilinen en beyaz çiçek olmasından kaynaklanıyor. Rengi ve görünüşü nedeniyle kardelen, her zaman saflığı, temizliği sembolize etmiştir. Bu nedenlerle, çeşitli yabancı dillerde saflığın çiçeği, gelin çiçeği gibi isimlerle anılmış ve Avrupa'da her şubat ayının ikisinde kutlanan "Candlemas Day" festivalinin sembolü olmuş bulunuyor.

(arkadaşlar araştırdığıma göre başka bi hikayede ise kardelen bayan olarak adlandırlıp farklı yorum getirilmiş ama 2 side benzer hikayeler sizinle paylaşmak istedim :)


işte bu yüzden seven sevdiği için kardelen olmalı ve eğer kardelen çiçeği kadar cesaretiniz yoksa sakın aşık olmayınnnnnnn !!!!
 
L

LİBERALHERO

Çok dramatik. Kişisel mesajın içinde ayrıca tebrik ederim. Çok güzel bir öykü.
Paylaşım için teşekkürler.
 
K

Kardelen

ben tşk ederim arkadaşlar beğenminize çok sevindim güzel yorumlarınız için tşk ederim yüreğinize sağlık :)
 
K

Kardelen

bayağı merak eden varmış sevindim:) evet bencede çok güzel yorumlar için tşkler arkadaşlar ....
 
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Çok güzel bir paylaşımdı teşekkürler...Böyle beklemiyordum sonu. :)
 
H

hanedeyim

kardelen hercai erkek kardelen olduğuna göre kızlar hercisiniz hercai ::)
 
Y

yalnız adam

Kullanıcı
25 Nis 2010
En iyi cevaplar
0
0
erzincan
geçekten çok güzeldi .paylastığın için tesekkürler
 
T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yazının sonunda eklediğin hoş kişisel mesajınla birlikte gerçekten çok güzel bir hikaye olduğunu biliyorum ama tekrardan okumak istedim.Paylaşıma teşekkürler
 
Üst