KANKA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan musta67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

musta67

Kullanıcı
''Kanka'' Lafını Eski Yunan Çağlarında Kralın Başında Yelpazesiyle Bulunan Hizmetçilere Denirdi. Onların Dilinde ''Kanka'' Lafı, Hizmetçi Köle Yada Köylü Sınfı Anlamına Gelirdi. Şuanda İse Çokta Sevilen Bir Laf :)

Kanka... Bu laf bana hep soğuk gelmiştir bir türlü sevemedim :( Dost , arkadaş vb kelimeler daha sıcak gelmiştir bana :) Kelimenın tarihini öğrenmek güzeldi.Teeşkkürler ;)

hımm demek bu yüzden hiç sevemedim şu kanka lafını ;) teşekkürler

halk dilinde kankardeş in kısaltılması diye biliyorum bende...ismail Yk nın şarkısından sonra bayağ soğudum zaten  :)

Güzel bir bilgi.

Bu kelimeyi sevmiyorum.Çünkü; aslında gerçek kankan olmadığı kişilere de sırf moda diye söylenen bir söz.

Gerçek kankan olacak kadar sevilenlere daha çok yakışıyor.
  Seni sırtından bıçaklayanlara değil...

Teşekkürler...

Kankaymış..Nedense hep kanka olduğun kişidir senin yüzüne bakıp da arkandan kuyunu kazan..

Bir de bunun karşıt cins versiyonu da bulunur..O zaman da 'hadi kanka' der peşinde sürükler seni kız,sonra kankam dediği adama aşık oluverir..O yüzden o adamın sözlüsünü istemez evinde; sokakta kalsın der..

Kanka kelimesi hep antipatik gelmiştir zaten bana da..'Kanka kavramı'nı da gördüğüm çoğu kişi kendi menfaati için tepe tepe kullanmıştır..Benim kankam yoktur; böyle olacaksa da olmasın daha iyidir..

tespitime gör herkesin kötü bir anısı olduğu için kanka lafını sevmiyor sanki:).....

Geri