Kadınların kariyeri evliliği yıkıyor mu?

  • Konbuyu başlatan efsane_18
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde efsane_18 tarafından oluşturulan Kadınların kariyeri evliliği yıkıyor mu? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,282 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Kadınların kariyeri evliliği yıkıyor mu?
Konbuyu başlatan efsane_18
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan manas
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Kadınların kariyeri evliliği yıkıyor mu?

Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Forbes'un internet sitesinde bir yazı yayınlandı. Derginin Amerikalı editörü Michael Noer, erkeklere kariyer sahibi kadınlarla asla evlenmemeleri gerektiğini öğütlüyordu. Tepkiler üzerine bu yazı internet sitesinden hemen kaldırıldı. Özellikle feministler, Noer'in fikirlerine şiddetle karşı çıktı. Derginin diğer editörü Elizabeth Corcoran “Tembel bir erkekle evlenmeyin” yazısıyla Noer’e cevap verdi. Artık internet sitesinde iki editörün de yazıları yer alıyor.

İşte Michael Noer’in yazısından bazı bölümler:

Erkeklere bir tavsiye…
Evleneceğiniz kadın nasıl olursa olsun, kesinlikle kariyer sahibi olmasın. Neden? Çünkü pek çok sosyal bilimci, kariyer sahibi kadınlarla olan evliliklerin sağlam olmayacağı konusunda hemfikir. Aslında her ilişki kendi içinde stres barındırabilir, ama son zamanlarda yapılan çalışmalar, çalışan kadınların boşanmaya daha yatkın olduklarını, çocuk doğurmaktan da kaçındıklarını gösteriyor. Ayrıca, çocuk doğursalar bile, bundan mutsuz olma ihtimalleri çok yüksek. Araştırmaların bulunduğu bir yayın olan Social Forces'ta son zamanlarda çıkan bir araştırmanın sonuçları, “ekmek getirmekle” yükümlü olan öncelikli kişinin erkek olduğu evlerde, kadınların daha mutlu olduğu yönünde…

Bir kadına kariyer sahibi diyebilmek için o kadının üniversiteden mezun, haftada 35 saatten fazla ev dışında çalışıyor ve yılda 30 bin dolardan fazla kazanıyor olması gerekli. Eğer yapılan çalışmalara inanıyorsanız, bu özelliklere sahip bir kadınla evlenerek başınızı belâya soktuğunuzu kabul etmeniz gerekiyor.

Geleneklere göre erkekler ev dışında çalışarak para kazanır; kadınlar ise ev işlerini yapar ve çocuk büyütür. Her işi yapan kişi bellidir. Bu işbölümü kimin evde, kimin ev dışında olduğunu umursamadan yapılmıştır. Nobel ödüllü Gary S. Becker'a göre, evliliklerdeki işbölümü azaldığında, örneğin her iki taraf da kariyer sahibi olduğunda, çiftler için evliliğin değeri düşüyor. Çünkü bir evliliğin devam etmesi için gerekli olanların çok azı yapılıyor. Bu da taraflar için hayatı zorlaştırıyor ve boşanmalar artıyor. Deneysel çalışmaların hepsi bu sonuca varıyor. 2004'te John H. Johnson yaptığı araştırmalara göre çiftlerin çalışma saatleri arttıkça boşanma ihtimalleri de artıyor. Aslında kadınların çalışma saatleri bu ihtimali artırırken, erkeklerin çalışma saatleri boşanma durumunda etkili olmuyor. "Ayrıca her iki tarafın da çalıştığı evliliklerde boşanma oranı, tek tarafın çalıştığı evliliklerden daha fazla," diyor Johnson.

Yakın zamanda tamamlanan ve The Journal of Sociology'de (Sosyoloji Dergisi) yayınlanan 'Evlilik ve Boşanmanın Sağlık üzerindeki Etkisi' başlıklı bir araştırma, boşananlar varlıklarının ortalama yüzde 77 azaldığını ortaya koyuyor. Öyleyse neden kimse bekâr kalmıyor? Çünkü bilimsel olarak cevap vermek gerekirse, sağlam bir evlilik, mutlu bireyin sahip olacağı tüm avantajları içerir. Sosyal ve sağlık yönünden pek çok faydaları vardır.

Başka bir deyişle, iyi bir evlilik, daha iyi kazanç, daha uzun, daha sağlıklı bir hayat ve daha iyi yetişmiş çocuklar anlamına geliyor.

Kaynak.Bizim Aile Kadın ve çocuk Dergisi,Ocak Sayısı

YA HEP MERAK ETMİŞİMDİR HEM KARİYER YAPAN HEMDE EVLİLİĞİNİ YÜRÜTEN KADIN VAR MI?
 
E

Emine düzgün

Kullanıcı
17 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
NEDEN OLMASIN???
 
G

GTRST_ZEKİCİ

Kullanıcı
26 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ikisini dengedee tutmak kadın için zor gelir bence..
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ayrıca her iki tarafın da çalıştığı evliliklerde boşanma oranı, tek tarafın çalıştığı evliliklerden daha fazla," diyor Johnson.


Tabi ki boşanma oranı düşük olacak,kadının maddi durumu olmazsa kocaya bağımlı hale gelir ve evlilikleri ölene kadar devam eder.Herşey güllük gülistanlık sürer :p

Teşekkürler paylaşım için...
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bir kadına kariyer sahibi diyebilmek için o kadının üniversiteden mezun, haftada 35 saatten fazla ev dışında çalışıyor ve yılda 30 bin dolardan fazla kazanıyor olması gerekli. Eğer yapılan çalışmalara inanıyorsanız, bu özelliklere sahip bir kadınla evlenerek başınızı belâya soktuğunuzu kabul etmeniz gerekiyor. tabi bu kadar saat dışarda olan bir bayan birde ev işlerine yetişemiyeceği için haklısınız yani neticede bir sürü yeteneği bünyesinde barındırsada aynı anda bir çok şeyi yapmayı başarabilsede günlerin 24 saat olması onun birde eve yetişmesini engelliyor.

Aslında kadınların çalışma saatleri bu ihtimali artırırken, erkeklerin çalışma saatleri boşanma durumunda etkili olmuyor. "Ayrıca her iki tarafın da çalıştığı evliliklerde boşanma oranı, tek tarafın çalıştığı evliliklerden daha fazla," diyor Johnson.Neden çünkü kadın evde sabırla kocasının işten gelmesini bekler ayrıca bağımlı konumda oluncada beklemeyip ne yapsın.
 
L

LeParis

Kullanıcı
1 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
kadının ataerkil toplumun baskısından kurtulmak ve farklı dünyalarda yasamadıklarını ortaya koyması gerektiğinden böyle sonuçlarla yüz yüze kalıyor...

sonucta kendinizden bir şeyler esirgemedikçe zaferin tadını alamazsınız...ancak dozunuda tutturmalısınız....ki bunun içinde zamana ihtiyaç vardır...

kadın çok güçlü ve mantıklı bir varlıktır..üstesinden gelemeyeceği bir durum değildir bu yasananlar...ki mantıklı kadınlardan bahsediyorum...elmalarla armutları aynı sepete atmayalım...beş parmağın beşi bir değil...

 
D

DonJuan

efsane_18' Alıntı:


yılda 30 bin dolardan fazla kazanıyor olması gerekli. .





Türkiye şartlarında böyle bir durum varsa ben evde oturup ev işleri yapmaya hazırım .

Bizim TR de en fazla memur erkek - memur kadın ilişkisi olur , eğer o da ekonomik özgürlük statüsünde ipler kadının eline verilirse , yine kötü bir sonuç alınır .

Sonuçta Kadın kadınlığını , erkekte erkekliği bilip iki akıllı erişkin bireyse problem yok .
 
G

Gül46

Kullanıcı
17 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Türkiye
Her iki taraf hoşgörülü anlayışla birlikte yol alınırsa kariyerde devam eder evlilikte yeterki sabretmesini kabullenmesini bilelim
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ayrıca her iki tarafın da çalıştığı evliliklerde boşanma oranı, tek tarafın çalıştığı evliliklerden daha fazla," diyor Johnson.
Evet boşanma oranı yüksek çünkü kadının çalışarak kendine güveni artıyor. Erkeğin psikolojik/fizyolojik baskısına maruz kalmak zorunda kalmıyor, cevap verebiliyor artık. Çünkü kendisinin de insan olduğunun farkında..

“ekmek getirmekle” yükümlü olan öncelikli kişinin erkek olduğu evlerde, kadınların daha mutlu olduğu yönünde…
Daha mutlu değiller, mutlu görünmek zorundalar. Kaçının kocası soruyor neyin var diye.. Adam işten eve yorgun argın geldiğinde önünde yemeğini istiyor, her şeyi dört dörtlük istiyor. Adam çalışınca kadın bunu yapmak zorunda..
Kimse kusura bakmasın da benim ailem başkasının ayak işlerini yapayım diye büyütmedi beni.

Teyzem çalışmıyor ve içine kapanık bir yapısı var. Geçen gün eniştemle konuşuyorduk (ki kendisi de teyzemin çalışmasını istiyor, kendine güveninin gelmesi, sosyalleşmesi için) dedi ki: Yılbaşında bana bir sürü telefon geldi, arkadaşlardan, müşterilerden.. konuştuk, ama ona ailesi dışında kimse telefon açmadı, çok üzüldüm..

Ben de çok üzüldüm..
 
M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Burada sıkıntı kariyer yapan birinin eşi olabilmek, ona kariyerine saygı duyabilmek, destkleyebilmek,
böylesi bir eşin varsa kadın erkek farketmez, kadınlar erkeklere göre daha iyi bir ayarlamayla hayatlarına çok şeyi sıkıştırabilirler ama.
 
Üst