Kadınların Çok Konuşmasının Nedeni

• Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde roze tarafından oluşturulan Kadınların Çok Konuşmasının Nedeni başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12,723 kez görüntülenmiş, 47 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Kadınların Çok Konuşmasının Nedeni
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
S

senarist081

İnsanın başına ne gelirse dilinden geliyor. Konuşma konusunda ise kadınlar erkekler fark atıyor.Kadınlar neden daha çok konuşuyor? Prof. Dr. Nevzat Tarhan yanıtlıyor:

İnsan beynini en çok çalıştıran eylem kelime üretmek. Sözcüklerin linguistik özellikleri sol beyne, anlam bölümü sağ beyne, duygular ise beynin derinliklerine yazılı. Sözcük üretirken hepsi birden ortak çalışmalıdır. Kadınlarda ve dişi hayvanlarda bu özelliğin biyolojik eğilim olarak üstün olduğunu görüyoruz.

KONUŞMANIN PSİKOLOJİK DİNAMİĞİ

1)Kadın üzüntülü olduğunda kendini iyi hissetmek için konuşma eğilimindedir. Erkek ise susmayı tercih eder.
2) Kadın yüksek sesle düşünür. Ne söylemek istediğini yüksek sesle araştırır.
3)İçtenlik ve paylaşımcılık hisleri kadını konuşmaya iter. Yakınlık ve yalnız olmama isteği konuşma ihtiyacını artırır. 4)Kadın bilgi paylaşımı için konuşur. Erkek için ise konuşmak sadece bilgi aktarma işidir.

ERKEĞİ KONUŞTURMA YOLLARI NELERDİR?

Erkeğin temel psikolojik ihtiyaçlarından bir tanesi bağımsızlık ve özerk olma ihtiyacıdır. Erkek bir kadına yakınlaştığında birden bağımsızlığının gittiğini düşünmeye başlar ve kendisini geri çeker. Bu geri çekilişte kadın onun üzerine giderse geri çekilme kovalamacaya döner. Erkekler konuşmak için konuşmazlar, konuşmak için bir nedenleri olmalıdır.

Zamanlama ve yaklaşım biçimi uygun ise konuşmaya başlarlar. Konuşması için bir erkeğin ilgi alanını bulmak gerekir. Erkek konuştuğunda baskı altında olmadığını hissederse açılmaya ve iletişim kurmaya başlar. Erkeği olduğu gibi kabul eden ve bunu hissettiren kadın eşinde olumsuz duygular uyandırmadığı için aranan eş olur.

S

senarist081

Hadi eyvallah ben kaçtım..Akşam akşam çok uğraştım bayanlarla,en iyisi ufak ufak tüymek.. ;D ;D

Herkese huzurlu,bir öğleden sonrası dilerim..Hoşçakalın,dostçakalın.. ;)

E

Emine düzgün

Kullanıcı
17 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler  güzel bir paylaşım...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Heheheh araştırmaya bah sonuca bah yav :)
Keşke,eşit derecede olsaydı,daha sessiz bir dünya olurdu sanki  :p

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ben işim dışında pek konuşmayı sevmiyorum özellikle ailemin yanında  susmayı tercih ederim, kadın profiline tersim anlaşılan.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Çağrı merkezlerinin neden bayan eleman  tercih ettiklerini şimdi daha iyi anlıyorum,iletişim meselesi işte...
;)

D

DonJuan

Korsan' Alıntı:
Heheheh araştırmaya bah sonuca bah yav :)
Keşke,eşit derecede olsaydı,daha sessiz bir dünya olurdu sanki  :p
toplumda ki rollerden bahsediyoruz her daim ,
toplumda onlara bu rölü vermiş , çok konuşmak . 8)
bu da onların iletişim gücünden kaynaklanıyormuş , ne güzel bir sonuç muş , miş , müş ...  8)

B

busra309

Kullanıcı
22 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
tşk. :)bunu hemen matematik hocasına anlatıcam neden çok konuştuğumuzu hep merak ediyodu....

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
"1)Kadın üzüntülü olduğunda kendini iyi hissetmek için konuşma eğilimindedir. Erkek ise susmayı tercih eder.
2) Kadın yüksek sesle düşünür. Ne söylemek istediğini yüksek sesle araştırır.
3)İçtenlik ve paylaşımcılık hisleri kadını konuşmaya iter. Yakınlık ve yalnız olmama isteği konuşma ihtiyacını artırır. 4)Kadın bilgi paylaşımı için konuşur. Erkek için ise konuşmak sadece bilgi aktarma işidir. "

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
1)Kadın üzüntülü olduğunda kendini iyi hissetmek için konuşma eğilimindedir. Erkek ise susmayı tercih eder
Hiç bana göre bir neden değil,aksine üzüntülü olduğum zamanlarda ağzımı bıçak açmaz,keyifliykende çenem durmaz.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep

Yapıcak birşey bulamadıkları içindir belki  :p bellimi olur  değilmi ama analiz ise analiz işte heheh

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Korsan' Alıntı:

Yapıcak birşey bulamadıkları içindir belki  :p bellimi olur  değilmi ama analiz ise analiz işte heheh
sence öyle olabilir ama kadınların erkekten  yapacakları daha çok işleri var ::)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Evet, konuşmak biliyorum heheh çok önemli bir iştir.
Ve hiç bitiremedikleri bir iş değilmi canım  ::)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Doğru bayanların ancak evhanımı+işkadını+anne rollerini birlikte yürüttüğünü düşünmezsek bu kanıya varabiliriz ::)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
ebruliyn' Alıntı:
Doğru bayanların ancak evhanımı+işkadını+anne rollerini birlikte yürüttüğünü düşünmezsek bu kanıya varabiliriz ::)
Valla o kadarını bilmem bah yukarıda araştırma sonucu dio.

Çok konuşuyorsunuz işte o yad bu şekilde, susun kız  :p