Kadın 3 bin yıldır şiddet görüyor

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Kadın 3 bin yıldır şiddet görüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,093 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Kadın 3 bin yıldır şiddet görüyor
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


Arkeolojik araştırmaların, kadının 3 bin yıldır şiddete maruz kaldığını ortaya koyduğu belirtildi

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Arıkan, “Arkeolojik araştırmalar, kadınların fiziksel şiddet yaşamalarının kökeninin üç bin yıl önceye dayandığını ortaya koyuyor. Mumyaların kemik kırıklarını inceleyen arkeologlar, erkeklerdeki kırık oranının yüzde 9-10, kadınlardaki kırık oranının yüzde 30-50 olduğunu belirlemiştir” dedi.

2 milyon çocuk fuhuşa zorlanıyor

Arıkan, kadının fiziksel, ekonomik, cinsel ve psikolojik yönden dünyanın her yerinde şiddete uğradığını, 2007 verilerine göre dünyada her üç kadından birinin şiddet mağduru olduğunu, iki milyon kız çocuğunun fuhuşa zorlandığını söyledi.

ABD’de dört milyon kadının fiziksel şiddet gördüğünü, Irak’ta savaşın ilk yıllarında 20 bin kadına tecavüz edildiğini, Çin’de bir milyon çocuğun sırf “kız” oldukları için annelerinin karnındayken öldürüldüğünü anlatan Arıkan, Doğu toplumlarında kız çocuklarının erken yaşta evlenmeye zorlandığını ve töre cinayetlerine kurban gittiğini ifade etti.

Eski Roma’da erkeklerin “içki içen, sokakta gezen” eşlerini öldürme haklarının olduğunu, İngiltere’de 1200’lü yıllarda yasaların erkeklere doğru yoldan çıkan eşini dövme hakkı verdiğini anlatan Arıkan, 1960’lı yıllara kadar kadına yönelik şiddetin görmezden gelindiğini kaydetti.

Kadına kaynana dayağı
Türkiye’deki kadınların genellikle kocaları, sevgilileri, babaları, erkek kardeşleri ve kayınpederleri gibi yakın akrabaları tarafından dövüldüğünü dile getiren Arıkan, “Bazen bu olaylara, kayınvalide ve görümce de eşlik edebiliyor” dedi.

SABAH
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Dünyanın kanunu büyük balık küçük balığı,güçlü zayıfı eziyor.Bu duruma göre kadınlar güçlü olsa erkekler şiddet görürdü heralde

3000 yıldır şiddete varmış,bi 3000 yıl daha geçse yüzdelik payı azalır belki ama tamamen ortadan kalkacağına inanmam

 
B

bir dost

Kullanıcı
19 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Konya
yazıklar olsun hala buna göz yumanlara :mad:
 
L

Lebron James

Kullanıcı
2 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
Manisa
hiç kimsede mi karşı çıkmamış yaa yani
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Lebron James' Alıntı:
hiç kimsede mi karşı çıkmamış yaa yani
Şu anda karşı çıkan ne kadar insan var ki? Eski zamanlardan biraz daha gelişmişiz o kadar. Şimdi eşinden dayak yiyen bir kadına mahkemeler bile neredeyse kocandır döver diyecek.
 
Üst