Johann Sebastian Bach

  • Konbuyu başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sanat kategorisinde Kristal tarafından oluşturulan Johann Sebastian Bach başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,249 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sanat
Konu Başlığı Johann Sebastian Bach
Konbuyu başlatan Kristal
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan catzilla
K

Kristal

                                                       
Johann Sebastian Bach, 1685 yılında Eisenach, Almanya'da doğdu. Kendini müzisyen bir ailenin içinde bulan Sebastian, ister istemez müziğe ilgi duymaya başladı.
Çok küçük yaşta annesini kaybeden Bach, 9 yaşında da babasının ölümüyle sarsıldı. (Çocukların baba mesleğine devam ettiği bir çağda yaşadığı düşünülerek, Bach’ın da henüz 9 yaşında bir çok enstrumanı çalabildiği tahmin ediliyor.) Anne ve babasının ölümünün ardından Ohrdruf’ta çalgıcılık yapan ağabeyi ile yaşamaya başladı. Bütün vaktini ağabeyinin org'u ile geçiren Bach, bu dönemde kendini oldukça geliştirdi. İyice müziğe merak saran Bach, gençliği ve okul hayatı boyunca Alman müzisyenleri araştırdı.

Georg Böhm, Dietrich Buxtehude ve Johann Adam gibi müzisyenleri dinlemek için uzun seyahatlere çıktı. 1703 yılında Latin Okulunu bitirdi ve Bach ailesinde okulunu bitirebilen ilk O oldu.

Okulun bitmesinin ardından, para kazanmak için Armstad'ta org çalmaya başladı. Daha ciddi, daha fazla kazanabileceği, daha profosyonel bir iş arzulayan Bach, aradığını Mühlhausen’de buldu. Bugün mevcut olan eserlerinden birkaçını bu dönemde yapmasına karşın, burada yaptığı bestelerin büyük bir çoğunluğu kayboldu.

1707'de küçük bir mirasa konduktan sonra kuzeni Maria Barbara Bach ile evlendi. Bu evlilikten 7 çocuğu oldu. Ancak çocuklarının 3’ü çok küçük yaşta hayatını kaybetti.

Bach evliliklerinin 13. yılında dul kaldı. Yaklaşık bir yıl sonra, 11 Aralık 1721’de, genç soprano Anna Magdalena Wilcke ile evlendi. Evlendiklerinde Wilke, henüz 17 yaşındaydı. Aradaki yaş farkına rağmen oldukça mutlu bir beraberlik yaşadılar. Bu evlilikten de 13 çocukları oldu. Bütün çocuklarının müzikle ilgilenmesi Bach’ı mutlu ediyordu. Kadınların evin dışına çıkamadığı bir çağda, kızlarının müzikten ekmek kazanmasından gurur duyuyordu.

Bach, hayatı boyunca 1000'in üzerinde beste yaptı. Ancak Günümüze ulaşan eserleri, ikinci evliliğinden olan Carl Phillip Emanuel’in arşivine aldıklarıyla sınırlı kaldı.

Eserleriyle tüm dünyaya nam salan, 20 çocuk babası Johann Sebastian Bach, 28 Haziran 1750'de, Leipzig'de öldü.
 
Ö

ölüdeniz

Kristal paylaşımın için teşekkürler.Müsadenle bir iki ufak notta ben eklemek istiyorum.

Eserleri kendinden sonra gelen bütün klasik müzik bestecilerini derinden etkiledi. Çoğunlukla kilise için müzik yazdı. Kantat, oratoryo, dini müzik olarak, keman, çello, flüt, org ve klavsen için 300 civarında eser yazdı. Orkestra için yazdığı 6 Brandenburg konçertosu ve orkestra süitleri meşhurdur.

Yeni müzikal formlar yaratmamış olmakla birlikte, klasik Alman tarzına, özellikle İtalyan ve Fransız melodileri katarak barok tarzın en tipik örneklerini vermiş ve barok akımı en olgun seviyesine getirmiştir.

 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler...
eserlerinin büyük bir kısmının arşivlenmemesi çok kötü eğer bugünü bilseydi sanırım önlemlerini alırdı...
 
C

catzilla

Sanatçının hayat hikayesini okurken, aklıma gelen ilk şey, acaba benim nasıl bir hayatım olacak, nasıl devam edecek, nasıl bitecek, hayatımın sonunda geriye ne kalacak benden, faydalı bişeyler bırakabilecekmiyim.... ::)

Paylaşımın için teşekkürler Kristal. ;)
 
K

Kristal

Sanatçıların ortak kaderleri değerleri öldükten sonra anlaşılıyor.
Senin değerin daha önce anlaşılır umarım catzilla. :)

 
C

catzilla

Kristal' Alıntı:
Sanatçıların ortak kaderleri değerleri öldükten sonra anlaşılıyor.
Senin değerin daha önce anlaşılır umarım catzilla. :)
ne güzel sözler...  :)
teşekkür ederim arkadaşım.
aynen. ;)
 
Üst