İyimserler Daha Uzun mu Yaşıyor?

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan İyimserler Daha Uzun mu Yaşıyor? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,138 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı İyimserler Daha Uzun mu Yaşıyor?
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan özlem1980
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

İyimserler Daha Uzun mu Yaşıyor?   ​

Yapılan yeni bir araştırma iyimser olanlarımızın kalp hastalığına yakalanma ve erken ölme risklerinin düşük olduğunu gösteriyor.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi’nde dahiliyeci olan Hillary Tindle’ın önderliğinde yapılan çalışmada araştırmacılar, Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün 1991’de başlattığı 15 yıllık bir kadın sağlığı araştırmasına katılan 50 yaş ve üstündeki toplam 97.253 kadından sekiz yıl boyunca toplanan verileri incelediler.

Çalışmanın sonuçlarına göre iyimser kadınların kötümser olanlara göre kalp hastalığından ölme riski % 30, herhangi bir sebepten ölme riski ise % 14 daha düşük.

Siyah ırktan kadınlara ilişkin sonuçlar daha da çarpıcı; onlar arasında iyimserlerin kalp hastalığından ölme riski % 38, herhangi bir sebepten ölme riski ise % 33 daha düşük.

Araştırmacılar bu bulguların bir sebep-sonuç ilişkisi değil sadece bir bağlantı gösterdiğini vurguluyorlar. Tindle, iyimser insanların daha uzun yaşamasının, bu insanların genel olarak daha sağlıklı, daha zayıf ve daha hareketli olmaları ve sigaraya daha az rağbet etmeleriyle ilgili olabileceğini söylüyor.

İyimser insanların doktorlarının verdiği diyet programlarına sıkı sıkıya uyma eğiliminde olduklarını gösteren bir araştırmayı referans gösteren Tindle, iyimserlerin sağlıklarıyla ilgili tavsiye almaya istekli olduklarını ve aldıkları tavsiyelere uymaya gayret ettiklerini düşünüyor.

Ayrıca iyimserlerin çevrelerinin daha geniş ve sosyal ilişkilerinin daha güçlü olduğunu, bunun da kalp hastalıklarında bir risk faktörü olan kronik stresle daha kolay başa çıkmalarına yardım ediyor olabileceğini söylüyor.

Ancak Tindle, araştırma sonuçlarının kötümserlerin erken ölmeye mahkûm olduğu anlamına gelmediğini de ekliyor. Bunun sadece tek bir araştırma olduğunu ve sorunun temeline inebilmek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.



Bilim/Teknik


 
S

spiritualsigns

Bence araştırılması gereken konular bunlar değil... saçma ve gereksiz detaylar bunlar... daha vahim ve çözülememiş sorunlarımız varken bu tarz araştırmalar yapan bilim adamlarının farklı yönlerde araştırmalarına ivme kazandırmalarını öneriyorum... ha şayet bir bütünün küçük bir detayı ise paylaşılan bunada açıklık kazandırılsın...
 
S

spiritualsigns

Su Perisi' Alıntı:

Ancak Tindle, araştırma sonuçlarının kötümserlerin erken ölmeye mahkûm olduğu anlamına gelmediğini de ekliyor. Bunun sadece tek bir araştırma olduğunu ve sorunun temeline inebilmek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.

[/quote]

o zaman sağlam araştır çık karşımıza.. ortalık gereksiz araştırmalar peşinde olan sayısız bilim adamı ile doldu...​
 
K

karagün

spiritualsigns' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:

Ancak Tindle, araştırma sonuçlarının kötümserlerin erken ölmeye mahkûm olduğu anlamına gelmediğini de ekliyor. Bunun sadece tek bir araştırma olduğunu ve sorunun temeline inebilmek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.



o zaman sağlam araştır çık karşımıza.. ortalık gereksiz araştırmalar peşinde olan sayısız bilim adamı ile doldu...


Stres ve sıkıntının vücuttaki hormon dengesini bozduğunu biliyoruz.
Dolayısıyla iyimser olmak beyinsel sağlık  için yapılması gereken  en iyi şeydir ve iyimserliğin  ömrü uzattığı doğrudur.
Ama bu durum matematiksel işlem sonucu (2+2=4 )gibi tabii ki kesin sonuç vermez.
Uzmanlar iyimserlerin, yaşama olumlu baktıkları için daha az stres yaşadıklarını ve bundan dolayı bağışıklık sistemini etkileyen bu çok önemli unsurdan, stresten uzak kaldıklarını belirtmekteler...
Yani kusura bakmayın ama ortalıkta bu kadar dengesizler varken bilim adamlarına neden bu kadar tepki verdiniz anlayamadım ya neyse: )
Ayrıca da bu araştırılması gereken ve hepimizi yakından ilgilendiren önemli bir konudur diye düşünüyorum.​
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
araştırmanın gereksizi olmaz diye düşünüyorum.. Çünkü hayatta birçok şey birbirine bağlantılı olarak gelişmekte. Daha ileriki günlerde yapılacak bi araştırma için bu çalışmalar mutlaka gelceğe ışık tutacaktır. spritualsings sana katılmıyorum..
 
S

spiritualsigns

çok normal... magazin dergisi araştırmalarına bir çoğumuz inanıyoruz da o sebeple... Tepkim bilim adamlarına değil... edinilen araştırma konularına.... bence yazdıklarımı tekrar bir okuyun bakalım... Bilimsel araştırmanında bir adabı vardır... bir çok araştırma bu adaba uymuyor... yada insanlarla paylaşılmıyor...

Yazmayı sevmiyorum yoksa sayfalar almaz yazacaklarım... çokta gerekli görmüyorum... Platform doğru olsada.... neyse.. :)

Kimsenin bana katılması gerekmiyor ki zaten.. herkes düşüncesini yazar geçer... doğru veya yanlış...

Bayan Karagün bilim adamlarından-kadınlarından eğitim almış ve almakta olan biri olarak Ülkemde ne zor şartlarda hangi olanaksızlıklarla mücadele verildiğini çok çok iyi bildiğimden kendilerine saygım sonsuzdur........ Ben mantık çerçevesine alamadığım hiç bir araştırmaya sıcak bakamadım... Demokratik düzenlerde düşünce özgürlüğünün olduğunu varsayarsak... Ben bu araştırma konusuna sıcak bakmıyorum... Tam araştırma metnini görene kadar!

ve sanırım iyimserliğimi kaybettim ama bu uzun yaşamam ve kendimi ifadem için çok yeterli bir neden.... bastırılamayacak isyanlarım var....

teşekkürler..

 
K

karagün

Çelişkili bir durum olduğunun farkındayım ama  ne yazık ki iyimserlik konusuna bende oldukça  karamsar bakıyorum...
Ancak yine de hepimizin buna fazlasıyla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum .
Bilim adamlarından-kadınlarından eğitim almış yada almakta olan bir kişi değilim.
Sadece konu ilgimi çetiği için yorum yazdım .
Niyetim bireysel fikir çatışmalarına girerek karşımldakileri kırmak değil .(belirtmek isterim)
Selamlar...

 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Nerdeyse çoğu hastalığın en büyük nedenlerinden biri olduğu günümüzde bişeyi kafana takmaz iyi tarafından bakarsan(tabi bulabiliyorsan ben bazen bulamıyorumda artık) herkesi iyi yanlarıyla değerlendirirsen sosyal bir kişide olursun, uzunda yaşama şansın biraz daha artarda; herkes bir uzun yaşama formülleridir sunup duruyorda ben bu olayada kötümser bakıp ne kadar uzun yaşarsam okadar iyi günler kadar okadarda çok acı göreceğim düşüncesiyle hiçde heveslenmiyorum uzun uzun yıllar yaşamaya.
 
Üst