İşte kanser kalkanları(Sigara içenler için)

  • Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde roze tarafından oluşturulan İşte kanser kalkanları(Sigara içenler için) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,034 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı İşte kanser kalkanları(Sigara içenler için)
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan smaile
R

roze



Sigara içenler ve bir türlü bırakamayanlar için kanserde korunmanın yolları açıklandı.

Men’s Health bu ayki sayısında akciğer kanseriyle savaşmanın yollarını yazdı.

İngiltere’nin saygın sağlık dergisi Men’s Health bu ayki sayısında akciğer kanseriyle savaşmanın yollarını yazdı.

Farklı üniversitelerin araştırmalarına dayanan makaleye göre, küçükdeğişiklikler sigara içmenize rağmen kanser riskini azaltabilir. Ancakyine de en etkili çözüm sigarayı bırakmak...

%8 GÜNDE BİR ELMA YEMEK

Elmanın zengin antioksidan içeriği kanserli hücrelerin büyümesini engelliyor. Elma, özellikle akciğer kanseri üzerinde etkili oluyor.

%15 KIRMIZI ŞARAP İÇMEK

İspanya’daki Santiago Üniversitesi’nin araştırması günde bir kadehkırmızı şarap içmenin, tümörün büyümesini önlediğini gösterdi. Bu etkikırmızı şaraptaki resveratrol maddesine bağlandı. Beyaz şarap vebiradan böyle bir sonuç alınamadı.

%16 DÜZENLİ KONTROLE GİRMEK

Akciğer kanseri erken teşhis edildiğinde 10 yıl daha yaşama ihtimaliniz yüzde 92, tamamen iyileşme olasılığınız ise yüzde 16!

%24 SU TERESİ YEMEK

Çok lezzetli olmayabilir ama su teresi, akciğer kanserine karşı enönemli silahlarınızdan biri... Araştırmaya göre içindeki glukosinolatisimli kimyasallar sigara dumanı ve hava kirliliğinin ciğerleretutunmasını engelliyor. Haftada 2 tabak yenmesi tavsiye ediliyor.

%30 ELEKTRİK TELLERİNDEN UZAKTA YAŞAMAK

Yüksek voltajlı elektrik tellerine 500 metre ya da daha yakın mesafedeyaşayan kişilerin akciğer kanseri riski yüzde 30 artıyor. Uzmanlaragöre bu kablolar, otomobil egzozundan çıkan partiküllere elektrikyükleyerek vücuda girmelerini kolaylaştırıyor.

%35 EGZERSİZ YAPMAK

Haftada 4 kez orta yoğunlukta egzersiz yapmak kanser riskini yüzde 35düşürüyor. Vücudun hareketlenmesi, akciğerlerdeki kansorejen maddeyoğunluğunu azaltıyor.

%46 BAKLAGİL TÜKETMEK

Soya fasulyesi ve baklagilleri daha fazla tüketmek, akciğer kanseri riskini neredeyse yarı yarıya azıltıyor. Bu besinlerin içinde kanserekarşı etkili fayto-östrojen kimyasallarından bol miktarda bulunuyor.

%48 DENİZ MAHSULLERİ YEMEK

Selenyum minerali, kanserin en büyük düşmanı! Günde 3 Brezilya fıstığıyemek, bunu bulmakta zorlanıyorsanız düzenli olarak ciğer, böbrek vedeniz mahsulleri tüketmek riski yüzde 48 azaltıyor.

%50 HERGÜN ASPİRİN İÇMEK

Amerikalı uzmanlara göre, her gün bir Asprin içmek vücut içindeki iltihaplanmayı azaltarak akciğer kanserine karşı etkili oluyor.

%72 YEŞİL SEBZE YEMEK

Lahana, karnabalar, ıspanak gibi sebzeleri düzenli olarak tüketmekkanser riskinizi yüzde 72 azaltabilir. Bu sebzeler kanserle savaşan antioksidanlar açısından çok zengin!

%95 SIGARAYI BIRAKMAK

Elbette ciğerleriniz için yapabileceğiniz en iyi şey sigarayı bırakmak. Üstelik bunu yapmak için hiçbir zaman geç değil! 35 yaşından öncesigarayı bırakanların akciğer kanseri riski, hiç içmemiş kişilerle aynı oluyor.
 
R

roze

Evet, iyi ki kullanmıyoruz. Kullananlarda keşke bırabilseler :(
 
S

SUNFLOWERS

%15 KIRMIZI ŞARAP İÇMEK

İspanya’daki Santiago Üniversitesi’nin araştırması günde bir kadehkırmızı şarap içmenin, tümörün büyümesini önlediğini gösterdi. Bu etkikırmızı şaraptaki resveratrol maddesine bağlandı. Beyaz şarap vebiradan böyle bir sonuç alınamadı.


Buna katılmıyorum :)
Allah'ın yasak ettiği şey,nasıl insan vücuduna faydalı olur?
 
S

smaile

Kullanıcı
15 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
%95 kardayım ve bunların çoğunu yapıyorum,umarım kanser olmam ::) ::)
 
Üst