İŞ YERİNDE BİZANS OYUNLARI

  • Konbuyu başlatan özlem1980
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde özlem1980 tarafından oluşturulan İŞ YERİNDE BİZANS OYUNLARI başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,544 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı İŞ YERİNDE BİZANS OYUNLARI
Konbuyu başlatan özlem1980
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan özlem1980
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bizans yıkılmış olsa da dünyaya bir miras bıraktı giderayak. Bu mirasa Bizans Oyunları dedi insanlar. Kurnazca, incelikleri olan ve asla etik olmayan rakibini bir şekilde saf dışı etmek için planlanan gizli, sinsi, çirkin oyunlardır bunlar.
Günümüzde bu tabir artık çoğunlukla iş yerlerinde anılıyor. Okadar ki bazı çok tanınmış işyerlerinin adı ilk önce bu tabirle anılıyor.
Genelde iş yerlerinde rastlanılan oyun türleri şunlardır;
Terfi almak için aynı pozisyondaki arkadaşlarını gizliden sabote etmek,
Topluca yapılan ve/veya başkasının yaptığı işin üzerine yatmak(sahiplenmek)
Yönetici önünde rakibinin açıklarını ve/veya eksiklerini açığa çıkartmak,
Çalışma arkadaşlarının ağzından laf alarak yöneticiye ekleme yaparak aktarmak,
Çalışma arkadaşlarına yönetici hakkında olur olmaz bilgiler vermek ve bunlara inandırmak,
Takım çalışmasında öne çıkmak için diğerlerini sabote etmek ve türetilebilir akla hayale gelmeyen bir çok örnek.
Tabi ki bu oyunlar sadece alt ve orta düzey çalışanlar arasında olmuyor. Yöneticilerde bu oyunlara bir çok zaman iştirak ederler. Bu örneklerin en kötüsü de astı ile birlikte bu oyunlara iştirak eden yöneticilerdir. Bu tür yönetici katılımları diğer çalışanlar arasında negatif etki yaratır ve çalışma motivasyonunu bağlı olarak çalışma performansını da hızla düşürür.
Yöneticinin bu oyuna katılma sebebi genelde ya çalışanlar arasında olan bitenden gizliden gizliye haber almak ya da sevdiği bir personelinin artılarını artırarak ona terfi vermek için katılır.
Fakat unutulmaması gereken bir yönetici Bizans oyunlarına müdahil oluyorsa mutlaka beklentisi büyüktür ve ona oyun arkadaşı olan astı bişeyler kazanır ve fakat kaybı her zaman daha fazla olur.
Peki bu oyunlara nasıl taş koyulur?
Her şeyden önce net olun.!
Çalışmalarınızı hiçbir zaman ertelemeyin ve işnize herzaman hakim olun. Bu size büyük bir artı kazandırır. İşinde açığı olmayan birine başka yollardan tuzak kurulmaya çalışılır bunlar da genelde asılsız dedikodular ya da büyütülen ufak tefek kusurlar olur.
Bunlarında icabından gelmek aslında zor değil.!
Her zaman sesli konuşacaksınız.!
Sesli konuşacaksınız derken ortalarda ciyak ciyak bağıracaksınız anlamında değil. Yanlış bir şey gördüğünüzde arkanızı dönmeyeceksiniz. Hayır demeyi bileceksiniz. Olmamış, uymuyor, mümkün değil demeyi diyebileceksiniz. Haklarınızı, sınırlarınızı bileceksiniz. Ofis içerisinde ikili ilişkilere çok dikkat edeceksiniz.
Sesli konuşacaksınız.! Korkmayacaksınız yanlışların üzerine gitmekten.
Hatalı gördüğünüz bir konuda konuşurken  kim ne der kim ne düşünür diye tereddüt etmeyeceksiniz. Siz konuşacaksınız onlar düşünecek ne diyecek, nasıl hareket edecek diye.
Başınıza bir Bizans oyunu geldiğini veya oyunun kurulduğunu anladığınız an çok sakin olmalısınız. Oyun mutlaka bir yerden patlak verecektir. Bir şekilde sinir harbine dönüşmesine izin vermeyin. Eğer bu oyunun içerisinde birde yönetici varsa ve gizliden sinirler gerilmişse o anda size karşı mobing uygulamaları başlar.
Olayı tamamen ortadan kaldırmak için tek yapmanız gereken kenarda köşede değil ortada durmak.
Unutmayın cinayetler bile kalabalık, göz önünde olan yerlerde işlenmez.
Bizans oyunlarıda böyledir. Çok ortalıkta oynanmak istemezler. Siz işinizin başımda göz önünde sesli konuşan biri olursanız size karşı oynanacak oyunların büyük olasılıkla önüne geçmiş olursunuz.
Unutmayın Bizans oyunları hiçbir zaman etik ve bahanesi olan oyunlar değildir. Çok çirkin, saygısız ve sinsidirler. Bu oyunu düzenleyen kadar bu oyuna katılan herkes bir gün bir yerlerde mutlaka hak ettiği cezayı alır

Emre Altınbaran

 
S

sessiz_lik25

Kullanıcı
28 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
böyle gelmiş böyle gidecek
korkarım vallah
:-\
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Böyle bir şeye tanık olmadım iş yaşamımda o bakımdan şanslıyım
umarım bundan sonrada başıma gelmez :)
 
Üst