iOS 7 Yüklü iPhone’da Çağrı Reddetme

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde iPhone, iPad ve Apple Dünyası kategorisinde Codex tarafından oluşturulan iOS 7 Yüklü iPhone’da Çağrı Reddetme başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,337 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı iPhone, iPad ve Apple Dünyası
Konu Başlığı iOS 7 Yüklü iPhone’da Çağrı Reddetme
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Eski iOS sürümlerinden iOS 7′e geçiş yapan ya da ilk defa iOS 7 ile iPhone kullanmaya başlayan kullanıcıların en çok sorduğu soruların başında da çağrı reddetme seçeneği oluyor. Daha doğrusu bazı kullanıcılar “Bir çağrı geldiğinde bazen reddet seçeneği çıkıyor, bazen de çıkmıyor” şeklinde şikayette bulunuyorlar. Ben de iOS 7 kullanıcıları için bu konuyla ilgili bir yazı paylaşıp, potansiyel tüm soruları bir yazıyla cevaplıyayım istedim.

Reddet seçeneği ne zaman çıkıyor?

iOS 7 yüklü bir iPhone’a telefon çağrısı geldiğinde, sadece eğer ekran kilidi devrede değilse (yani cihaz uyku modunda değilse) aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Reddet seçeneği çıkıyor.


Ekran kilidi devrede değilken çağrı gelirse…

Fakat eğer ekranımız kilitli ise ve çağrı gelirse, aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi ekranda Reddet seçeneği çıkmıyor. (Neden diye sormayın, Apple böyle yapmış :) )


Ne yani ekran kilitli iken çağrıyı reddedemiyecek miyiz?

Elbette reddebileceksiniz. Fakat bunun için cihazımızın üst kısmında kapatma (power) tuşunu kullanmamız ve ekran kilitli iken bir çağrı geldiğinde bu tuşa hızlıca iki defa basmamız gerekiyor.


Ya da eğer kulaklık kullanıyorsak, aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi mikrofonumuzun ortasındaki düğmeye 2 saniye kadar basılı tutup bırakarak o an gelen çağrıyı reddettiğimize dair iki kısık bip sesi duyacağız.


Çağrı geldiğinde mikrofonu 2 saniye kadar basılı tutmak reddetme yerine geçer.
Peki ya kapatma (power) tuşum bozuksa ya da basmak istemiyorsam? Kulaklık da kullanmıyorsam?


Bu durumda geriye bir tek aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Anımsat ve Mesaj Gönder seçenekleri kalıyor. Örneğin bir çağrıyı mesaj göndererek cevapladığımızda arayanı meşgule almış, yani reddetmiş oluyoruz. Tabii çok fazla çağrı reddetmek durumunda kalıyorsak, bu sefer de boşu boşuna SMS göndermiş oluyoruz. Bu da çağrıyı reddetmek için çok mantıklı bir yöntem olmuyor.


Anımsatıcıları Kullanarak Çağrı Reddetme

Bu durumda geriye bir tek aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Anımsatıcıları kullanmak kalıyor. Anımsatıcılar içerisinde en mantıklı olanı da “1 saat içinde” seçeneğini kullanmak çünkü diğer iki seçenek (Eve geldiğimde ve Ayrıldığımda) gereksiz yere lokasyon kullanıyor olacak.


Ekranımız kilitli iken bir çağrı geldiğinde reddetmek istiyor fakat üstteki fiziksel kapatma tuşunu da kullanmak istemiyorsak, o zaman önce “Anımsat”, sonra da “1 saat içinde” seçeneğine tıklıyoruz. Böylelikle gelen çağrıyı herhangi bir fiziksel tuşa basmadan reddetmiş oluyoruz.

Bu durumda gereksiz yere 1 saat sonra bildirim mesajı almayacak mıyız?

Normalde evet alacağız Anımsatıcılar uygulamasının bildirim seçeneği standart olarak açık olduğu için. Fakat aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi önce “Ayarlar -> Bildirim Merkezi” menüsünden “Anımsatıcılar” uygulamasını bulup,


sonra da Anımsatıcıların tüm bildirim seçeneklerini aşağıdaki gibi kapatırsak ve Yok’a ayarlarsak hiç bir Anımsatıcı bildirimi gelmiyor reddetme anımsatıcıları da dahil olmak üzere.


Tabii Anımsatıcılar uygulamasını normalde de  kullanmıyorsanız bu ayarı yapmak mantıklı, hali hazırda kullanıyorsanız diğer Anımsatıcı bildirimleriniz de gelmeyecektir. Bu durumda Anımsatıcılar uygulamasını açıp manuel takip etmeniz gerekecektir.

Peki iOS 7.1′de Apple değiştirmez mi kilitli ekranda iken reddetme seçeneğinin çıkmaması durumunu?

Pek sanmıyorum. Geçenlerde iOS 7.1 Sürümü Ne Zaman Yayınlanacak ve Neler Değişecek ? başlıklı yazımızda da paylaştığımız gibi iOS 7.1 güncellemesinde Apple pek radikal değişiklikler yapmıyor. Ayrıca bu yazıyı hazırlarken yayınlanan iOS 7.1 beta 3 sürümünde de çağrı ekranlarının arayüzleri değişmiş aşağıdaki gibi ama halen kilitli ekranda Reddet seçeneği yok.


iOS 7.1 beta 3 test sürümündeki çağrı ekranı kilitliyken.

Tabii Apple’ın sağı solu belli olmaz bakarsınız belki iOS 7.1′in final sürümünde ekleyiverir. Fakat eklemez ise de yukarıda alternatif yöntemler mevcut :)


iOS 7.1 beta 3 test sürümündeki çağrı ekranı.

iOS 7′de çağrı reddetme ile ilgili benip paylaşacaklarım bu kadar. Eğer sizin de önerileriniz ya da bu konuyla ilgili yorumlarınız varsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.

 
Üst