İNSANLARLA SAĞLIKLI İLETİŞİMİN PÜF NOKTALARI NELER?

  • Konbuyu başlatan ekolıst
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde ekolıst tarafından oluşturulan İNSANLARLA SAĞLIKLI İLETİŞİMİN PÜF NOKTALARI NELER? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,533 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı İNSANLARLA SAĞLIKLI İLETİŞİMİN PÜF NOKTALARI NELER?
Konbuyu başlatan ekolıst
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SENFONİ
E

ekolıst

Kullanıcı
12 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Malatya
EVET ARKADAŞLAR İYİ BİR İLETİŞİM BÖYLE KURULUR DİYORSANIZ DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN :D şimdiden teşekkürler..
 
Y

YEŞİLİM

Kullanıcı
12 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
ankara
ilk önce karşıdeki  kişinin ruh  halini  anlamak  lazım
 
O

okan232

Kullanıcı
15 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
akıcı bir konuşmaya sahip değilim bununla ilgili ne yapmalıyım
 
M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İyi bir iletişim için ilk olması gereken şey kendimizde ki iletişim kopukluğunu ve eksikliği gidermektir..İyi bir dinleyici ve yorumlayıcı yapıya sahip isek karşımızda ki herhangi biri ile içinde bulunduğumuz düello da bir açıdan daha az aksaklık yaşamış oluruz..

Bir söz vardır,''herkes başkalarının değişmesini ister ama kimse kendini değiştirmeyi düşünmez'' herzman karşımızdaki insandan olumlu yada düzenli bir iletişim beklememeliyiz yada bekliyorsak ilk değişikliği kendimizde yapmalıyız..

bende böyle düşünüyorum
 
D

donnie darko

Kullanıcı
13 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
bence en önemli püf noktalarından birisi dinlemeyi öğrenmek....genel bi cevap vermek zor ama ben kendimde gördüğüm bi durum var. sıkça yaptığımdan değil ama farkedince yanlış olduğuna inandığım bi alışkanlık..
konuşurken karşımdaki insanın söylediği şeylere değilde kendi söyliyeceğim şeye odaklanıyorum...belkide dinleyerek paylaşman gereken bi durumu kendi söyliyeceklerimi düşünerek engelliyorum....

dinlemeyi öğrenmem ve öğrenmemiz gerekir...genel olarakta bence en büyük püf noktası insanın kendi hatasını farketmesi ve bunu düzeltmeye çalışmasıdır...
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
donnie darko' Alıntı:
konuşurken karşımdaki insanın söylediği şeylere değilde kendi söyliyeceğim şeye odaklanıyorum...belkide dinleyerek paylaşman gereken bi durumu kendi söyliyeceklerimi düşünerek engelliyorum....
Bunu o kadar çok kişi farkında olmadan yapıyor ki. :(
"Nasılsın" sorusuna "İyiyim" diye yanıt verdiğimiz halde, karşımızdaki kişi "benimde şuram buram ağrıyor!" şeklinde yanıt bile verebiliyor.

Çok dikkatimi çekmiştir , konuşmacı konuyu anlatırken, bir noktaya takılanlar olur ve o noktayı not eder, sonunda sormak için.
Konuşmacı konuyu sürdürür, hatta sorulacak sorunun yanıtını bile verir ama dinleyici konuşma sonunda o soruyu yinede sorar!
Çünkü dikkati dağılmıştır.

Ve bir de son gelmeyen münakaşalar, dinlemeyi bilmemekten gerçekten. Dinleyeceğimiz yerde kafamız sadece kendimizi nasıl savunacağımızla meşgul olduğundan sanırım.
Bu hataya düştüğümü söyleyenler oldu ve haklıydılar elbette.
Ve tartışma esnasında kızgın, kırgın olsam bile, beni bu konuda uyarıp, kendimi geliştrmeme neden oldukları için bu arkadaşlarıma saygı duyuyorum artık. Tartışmayı öğrenmekte bir sanat çünkü. Yaş kaç olursa olsun... :)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Empati'yi de es geçmemek gerek elbette.
Bu konuda Sitemizde pek çok bilgi olduğu için yinelemiyorum ama çok önemli bir püf noktası!
 
E

ekolıst

Kullanıcı
12 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Malatya
ASLINDA İLETİŞİMİ BİR ŞEKİLDE SAĞLIYORUZ AMA BU İLETİŞİMİN BİZE DÖNÜŞÜ NASIL BİR PATLAMA YAPIYOR BUNU DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİYİZ.BUNUN İÇİNDE KARŞIMIZDAKİ KİŞİLERİ İYİ ANLAYIP YORUMLAYIP VE EMPATİ KURAMAYA ÇALIŞARAK VE  BENİM FİKRİM DOĞRUDUR VE BU BÖYLEDİR DEYİP İNSANLARA SET ÇEKMEK İLETİŞİMDE YENİLGİNİN BAŞLANGICIDIR.BUNUN İÇİN DAHA DOĞRUSU MUTLU BİR HAYAT İÇİN İNSANLARI İYİ ALGILAMAK GEREKİYOR...BU ARADA HEPİNİZE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM YÜREĞİNİZE SAĞLIK.... :) :)
 
M

myheartwantfree

Kullanıcı
16 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Balıkesir
bu soruyu insanlar arasındaki iletişim sorunları nasıl halledilebilir diye de sorulabilir bence
sağlıklı bir iletişimin önündeki en büyük engel elbette ki empati kuramamaktır.
konuşmak bir sanattır. kendimizi ifade edebilmemiz için konuşmaya ihtiyacımız var. karşılıklı bir konuşma esnasında en büyük yaptığımız hata konuşmalarmızın monolog şeklinde olması
tarafların ortak katılım şeklinde konuşmaya katılmadığı sohbetler sıkıcı tekdüze ve otokratik bir şekle bürünür.
böyle insanlar vardır. sadece kendisi konuşur ve karşı tarafın sözlerine dikkat etmez veya onu dinlemez sadece bakar ve söylediği cümlelerin onaylanmasını bekler.

  ayrıca çekingenlik utangaçlık, sosyal fobi vb gibi durumlar iletişimin önündeki engellerden.

bu sorun aslında genelden özele doğru açıklanabilir.
eğer demokratik bir toplumda yaşıyorsan; herkesin tam katılımcı olarak, çekinmeden düşüncelerini hür bir şekilde ifade edebileceğin bu demokratik ortamda insanlar birbirlerini sabırla anlamaya çalışacak ve herkes iletişim konusunda kapılarını açabilecek ve dolayısıyla kapalı kutululuktan çıkacaktır.
 
  ben toplumumuzda demokratik ortamın yerleşmesi konusunda önemli adımların atıldığını görüyorum.
inanıyorum ki demokratikleşmeyi benimseme yolundayız. ve demokrasinin yerleştiği bir toplumunda otokratik bir topluma dönüşmesi neredeyse imkansızdır.

  konu çok geniş boyutta düşünülecek vaziyette. ama buraya yazılacaklar sınırlı durumda.
çok önemli bir konuyu buraya taşıdığınız için teşekkürler...
 
Üst