İnsanlarla Anlaşamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan stratejisever
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

stratejisever

İnsanlarla anlaşamıyorum, nakıs biriyim. İnsanlarla konuşamıyorum çekingenim ama nedenini bilmiyorum... Bir şey yapmak isteyince hemen cayıyorum yapamıyorum ders çalışmak - ödev gibi... Kararsızlık var bende, ayrıca kendimi iyi bir şekilde ifade edemiyorum. Yardım edebilecek misiniz, bilgisayar başında çok zaman harcıyorum özellikle... :(

Yaşam insana zamanla çok şey öğretiyor..
Zamanla olgunlaşacak insanları tanıyacak ve kendine haksızlık yaptığını nakıs birisi olmadığını anlayacaksın..
Bazan her insan kendisini yalnız hisseder ve bunalıma girebilir bunu sadece sen değil zaman zaman pek çoğumuz yaşıyoruz ..
Haklısın bilgisayar bağımlılığı da kişiyi toplumdan soyutlayıp çevresile iletişim kurmasına engel oluyor,dikkatli olmak gerek..

Bak kardeşim beni görebiliyosan eğer girebiliyosan;Edebe riayet et,sinirini yen,insanlarında canlı olduğunu ve onlarında kalbi olduğunu unutma. :)
Diğerleride senin elinde yaparsın inanıryorum.. :)

Arkadaşım ilk olarak kitap okumayı sevmen gerek. Sık sık kitap oku zarar gelmez aksine o kadar çok faydasını görürsün ki zamanla farkedersin zaten,
Sonra yapacagın ikinci etkinlik sosyalleş. Bilgisayarı kısıtla hatta gerekiyosa hiç oturma, çık dışarı arkadaşlarınla takıl gez dolaş eğlen çoşş aç müziği koop hareketlen biraz otura otura miskinliğe alışır insan. Kısacası sosyal olman lazım sosyelleştikcede insanları tanıma nasıl konuşulacagını bilme kendiliğinden gelir zaten.

Herkesin sorunları var, kimse mükemmel değil.
Alışkanlıklar zor terkedilir.

Zamanla çok şey değişir.
Zamanın elinde yoğruluyoruz, değişime mecburuz..

TopraKanA' Alıntı:
Herkesin sorunları var, kimse mükemmel değil.
Alışkanlıklar zor terkedilir.
Zamanla çok şey değişir.
Zamanın elinde yoğruluyoruz, değişime mecburuz..

Haklısın gerçekten güzeldi ve yazdıklarına aynen katılıyorum.

Bende üniversitenin ilk yıllarında böyleydim arkadaşım. Kimseyle konuşmuyordum bilgisayar başında yatıp bilgisayar başında kalkıyordum. Zaten 1.sınıfta bir hocayla tartışıp bana güzelce bi 2 sene takınca okulda uzadı bilgisayar hayatım gibi bir şey oldu internet vazgeçilmezim. Hatta bir kızdan hoşlandım bir türlü konuşmaya cesaret edemedim ki zaten pek konuşmayıı sevmeyen biriydim. Sonra kitapla tanıştım kitapla yoğrulmaya başladım kendimi bilgisayardan koptum kitaplara kapandım ve bilgisayardan kat kat daha iyi oluyordu zamanla aştım o sorunları zaman her şeyi öğretiyor insana. Kitaplara kapıldım gidiyorum hala var mı bir değişme dersen var hemde çok var iletişim kurabiliyorum artık insanlarla çokta güzel oluyor gerçi o hoşlandığım kıza okul bitti genede bir şey demedim yalnızlığa alışmıştım artık beklemekten.Son sene değil son gün bakmaktan vazgeçip konuşmayı denemeyecek misin demişti gülümsedim hayır dedim sen böyle daha kalıcısın bende.
Konuşmaktan korkma ama cılkınıda çıkarma orta ayarda yürütmeye caliş kimse kimseyi bi ortamda konuşamadığı için rezil etmez zaten eden varsa o adamlar bir yere gidilmez.

son zamanlarda bende bu konuda yoğunlaştım ne yaparsam çinkegenliğim gider bir ortamda rahatça konuşabilirim diye düşünüyordum burda açılması çok ii olmuş teşekkürler

En iyi yöntem korkularınızla yüzleşmektir bence en çok çekindiğiniz neyse üzerine gidin. Yada günlük tutun günlük tutmak hem çok güzel hem anlatamadıklarınız  içinizde değil defterinizde kalıyor zamanla defterden çıkıyor dilinize geçiyor.  ???

kendince eksik olduğun yönlerini cesaret edip paylaşman çok güzel..ama burada gördüğün hemen hemen her tavsiyenin sana bi faydası olacağını sanmıyorum...illede cevap istiyorsan,ilmine,aklına,kalbine ve ahlakına güvendiğin birinden yardım al.oda olmazsa psikolojik olarak destek al...en doğru yolu onlar göstericektir. :)

Değerli arkadaşım; sizin insanlarla anlaşamayışınızın, öncelikle kendinizle anlaşamadığınızdan kaynaklanıyor olabilir.Çözümler sıralamasında önceliği daima kendinizle ilgili olana verirseniz,problemlerinizin büyük bir bölümünü bitirebilirsiniz.Çünkü insanın kendisiyle ilgili problemlerin çözümü sadece kendisinde mevcuttur.

Geri