İnşaat mühendisliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rumi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rumi

Kullanıcı
Web
burakkuscu.blogcu.com
Merhabalar ben dumlupınar üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü öğrencisiyim

Mühendislik diyince akla gelen ilk dallardan birinde okuyor olmak bölüme olan bağı devamlı olarak artırıyor.Ayrıca iş hayatında içinde bulunduğunuz işleri yapı ve benzeri şekilde karşınızda görmek de insanı çok mutlu eder diye düşünüyorum.Bu bölümü tercih etmek isteyen arkadaşlarımız varsa kesinlikle vazgeçmesinler.Babam o annem bu diye değil sevdiğiniz için seçin bölümlerinizi.Emin olun başarı işinizi sevmekten gececektir.

İnşaat mühendisliğiyle ilgili konuşmak isterseniz elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım

İyi forumlar sevgiler

Çok iyi biliyoruzki Türkiye birinci derecede deprem bölgesidir..
Günümüzde bilinçsiz yapılanma hızla arterken..
Özellikle de İstanbul beton yığını haline  getirildiki..
İnşaat sektörü barjlar,yollar mafyalaşan müteahhitlerin değil..!
Bu işin eğitimini almış olan  inşaat yüksek mühendistlerinin kontrolünde olmalıdır diye düşünüyorum.
 Yözlem ve deneyimlerime dayanaraktan  ülkenin  inşaat ,baraj yol  vb.yapımında ve  ihalelerinde dönen entrikalara dur diyebilecek bilinçli işinin uzmanı mühendistlere acilen gereksinimi var..
 Bilemiyorm yani belki de yanılıyorumdur?
Sevgili Rumu: ) bu konuda seninde düşüncelerini almak isteriz..

bende eskiden inşaat mühendisliği bölümünü okumak istiyordum ama şimdi vazgeçtim...

crt' Alıntı:
Çok iyi biliyoruzki Türkiye birinci derecede deprem bölgesidir..
Günümüzde bilinçsiz yapılanma hızla arterken..
Özellikle de İstanbul beton yığını haline  getirildiki..
İnşaat sektörü barjlar,yollar mafyalaşan müteahhitlerin değil..!
Bu işin eğitimini almış olan  inşaat yüksek mühendistlerinin kontrolünde olmalıdır diye düşünüyorum.
  Yözlem ve deneyimlerime dayanaraktan  ülkenin  inşaat ,baraj yol  vb.yapımında ve  ihalelerinde dönen entrikalara dur diyebilecek bilinçli işinin uzmanı mühendistlere acilen gereksinimi var..
Bilemiyorm yani belki de yanılıyorumdur?
Sevgili Rumu: ) bu konuda seninde düşüncelerini almak isteriz..

sana kesinlikle katılıyorum.Malesef birkaç kuruluşun tekelinde yapılanan sektörümüz son yıllarda inşaat yüksek mühendislerinin sayısının artmasıyla büro faaliyetlerine ve kişisel çalışmalara yönelik bir hal almıştır.Yani son yıllarda sektörümüzün oldukça iyi yönde bir ilerle kaydettiğini söyleyebiliriz.

Ancak inşaat sektörüne gönül vermiş kişilere bazı tavsiyelerde bulunmamız gerekebilir yine de.

teknoloji çağını yaşayan dünyamız,tüketim çılgınlığının esiri olmuş durumda.Bununla paralel olarak inşaat sektörüde prefabrikliğe doğru tüm hızıyla kaymakta...Bu yapılar kolay inşaa edilebilen,maliyeti düşük projeler olarak karşımıza çıkmakta.Ancak untulmamalı ki bazen başarıya ulaşmak için emek ve para zararını gözden çıkarmalı insan.

Atalarımızın yapılarına bir bakın.

Mimar sinanı düşünün .Bunca masraf boşuna yapılmamış anlarsınız.Neden?? çünkü o insanların ürttiği projeler hala dimdik ayakta ve sapasağlam.

Maksat para kazanmaksa inşaat mühendisliği size istediğinizden çok daha fazlasını verir merak etmeyin.Siz yeterki iş ahlakındanvazgeçmeyen,devamlı kaliteyi arayan ve milletine faydalı işler başaran biri olmak için canla başla mücadele edin.

Geri