ilginç evlilik gelenekleri

  • Konbuyu başlatan aydan korkut
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde aydan korkut tarafından oluşturulan ilginç evlilik gelenekleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13,991 kez görüntülenmiş, 41 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı ilginç evlilik gelenekleri
Konbuyu başlatan aydan korkut
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BERRA
B

bıldırcın

Zynep' Alıntı:
Gelin Hamamı muhabbeti unutulmasın lütfen ;)

"Türkiye'de gelin ve ailesi damat ailesi tarafından hamama götürülür. Hanımlar tefler ziller eşliğinde bolca göbek atarlar sıcak hamamda. Daha sonra ortadaki göbek taşına, mükellef bir sofra kurulur. Şarkılar türküler eşliğinde peştemallerine sarınmış hanımlar, evde özenle hazırlanmış köfteler, dolmalar ve benzer bilumum yiyecekleri afiyetle mideye indirirler. Kısa bir rehavetten sonra, darbukalar eşliğinde gelin hanım ortaya oturtulur ve olaya katılan tüm hanımlar kafasından aşağı bir tas su dökerler!"

:D :D
Geçtiğimiz yıl evlenen arkadaşım bu yöntemi uygulamıştı.Uygun bir hamamı kiralayıp sazlı sözlü keyif yapmılmıştı :) Bence yaşatmak lazım bu gelenekleri ::)
 
B

BERRA

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
İSTANBUL
İskoçya’da ise gelin, düğünden bir gece önce aile büyüklerinin ortasına oturarak, onlara ayaklarını yıkatıyor. Bu gelenek, çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize ediyor. Düğünde ise gelin iki ayakkabısına da bozuk para koyuyor.

İŞTE BU İSKOÇYA YA GİDİYORUM
 
Üst