R
re-Member
Kullanıcı
ilginç bir iş başvurusu
Tamamen gerçek bir olaydır. Yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikâyesi...
işte başvuru formunu dolduran Mehmet Tartar'ın başvuru formuna yazdığı cevaplar...
1. Adınız Soyadınız : Mehmet Tartar
2. Yaşınız : Yirmi sekiz.
3. Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz : Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım.
4. Düşündüğünüz ücret : Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kârdan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim.
5. Eğitiminiz : İdare eder
6. Son işiniz : Sadist bir şefin deneme tahtası olmak.
7. Son ücretiniz : Hak ettiğimin çok altında.
8. Önemli başarılarınız : Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde sergiliyorum.
9. İşten ayrılma sebebiniz : Bkz. Cevap 6.
10. Size ulaşabileceğimiz saatler : Banka atm'si gibiyim : 7/24.
11. Çalışmak istediğiniz saatler : Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası.
13. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? İşverenim olsa burada olmazdım.
14. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel Mİ? Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı.
15. Otomobiliniz var mı : Evet, ama soru yanlış sorulmuş. "Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye sorsaydınız, cevabım farklı olurdu.
16. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı : Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum.
17. Sigara içiyor musunuz : Otlanacak bir enayi bulabilirsem.
18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz : Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları'nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim.
19. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz : Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin.
20. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir : Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var.
a) İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum.
b) Gırtlağıma kadar borca batmış olmam.
Sonuç : Mehmet Tartar işe alındı
Tamamen gerçek bir olaydır. Yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikâyesi...
işte başvuru formunu dolduran Mehmet Tartar'ın başvuru formuna yazdığı cevaplar...
1. Adınız Soyadınız : Mehmet Tartar
2. Yaşınız : Yirmi sekiz.
3. Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz : Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım.
4. Düşündüğünüz ücret : Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kârdan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim.
5. Eğitiminiz : İdare eder
6. Son işiniz : Sadist bir şefin deneme tahtası olmak.
7. Son ücretiniz : Hak ettiğimin çok altında.
8. Önemli başarılarınız : Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde sergiliyorum.
9. İşten ayrılma sebebiniz : Bkz. Cevap 6.
10. Size ulaşabileceğimiz saatler : Banka atm'si gibiyim : 7/24.
11. Çalışmak istediğiniz saatler : Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası.
13. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? İşverenim olsa burada olmazdım.
14. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel Mİ? Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı.
15. Otomobiliniz var mı : Evet, ama soru yanlış sorulmuş. "Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye sorsaydınız, cevabım farklı olurdu.
16. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı : Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum.
17. Sigara içiyor musunuz : Otlanacak bir enayi bulabilirsem.
18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz : Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları'nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim.
19. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz : Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin.
20. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir : Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var.
a) İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum.
b) Gırtlağıma kadar borca batmış olmam.
Sonuç : Mehmet Tartar işe alındı