İhanetin Bedeli..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
İhanetin Bedeli..

Tehlikeli bir ihanet oyununa başlayanlar sanırlar ki sadece kaybederlerse bir bedel ödeyecekler..
Oysa tehlikeli oyunların ters bir kuralı vardır...
Kazananlar kaybedenlerden her zaman daha çok bedel öderler
Üstelik çoğu zaman herkezin ödeyeceği bedel apaçık ortadadır.
Tehlikeli oyunları bu denli cazip kılansa bedellerin asla peşin istenmemesidir.
Kader verdiği hazza kıyasla en fahiş bedeli işte bu yüzden ihanet oyuncularından talep eder , ve oyuncular en ağır senetleri çarçabuk imzalayarak atıverirler sahneye
Tehlikeli Bir Mutluluk Oyunudur İhanet !
Bedeli ise en mutlu olduğunuz anlarda dahi aklınıza düşenkendinizle yanlız kaldığınız anlarda içinizi kemiren,en kötüsü de gece başınızı yastığınıza koyduğunuzda susmak bilmeyen vicdan azabıdır..
Ihanet edeni kendi vicdanıyla başbaşa bırakmak en doğru olanıdır ve
O Elbet Bir Gün Rahatsız Edecektir..

(Alıntı)

post91094803536ls5.jpg

Fotograf dikkatle inceleyin..Kadındaki cesarete mi..El öpendeki maharete mi..
Yoksa adamın uğradığı ihanete mi takıldınız?

Fotograf dikkatle inceleyin..Kadındaki cesarete mi..El öpendeki maharete mi..
Yoksa adamın uğradığı ihanete mi takıldınız?

KADINDA Kİ CASERATE TABİKİ:(

adamın uğradığı ihanete!... ne iğrenç bi şey bu ya insan nasıl olurda ellerini avuçladığı hayatını paylaştığı kişiye bunu yapabilir ! Allah korusun...

İhanet mutlaka fotoğrafta ki gibi görsel olmayabiliyor.Düşüncelerindede aldatan bir çok insan var.Arsızlığı göze alan insan için kazanmak yada kaybetmek önemli değildir sadece anlık zevk ve mutluluk vardır,sonrasını düşünmezler çünkü kendilerine saygıları yoktur ki karşılarındakine olsun,empati yetenekleri zayıftır ve aynı durum kendilerine yapılsa çirkinleşiverirler.Devir korunma zamanı,ne mutlu kendini koruyabilene ::)

İşin açıkçası crt,fotoğrafta ne cesarete nede maharete takıldım,sadece ahlaksızlığın somut halini yakaladım.

Ebru' Alıntı:
İşin açıkçası crt,fotoğrafta ne cesarete nede maharete takıldım,sadece ahlaksızlığın somut halini yakaladım.

Ebru : )Sana aynen katılıyorum..
Ancak toplum karşısında  saygın olduklarını iddia eden pek çok kişinin hertür ihaneti örtbas edilebiliyor..Hata daha da ödülendiriliyor ..
İhanete uğrayanın olduğu kadar aslında ihanet edenin de acı çektiği gerçeğini unutmadan..
Böyle ahlaksızlıklara prim vermeyenlerden olduğumuzu bilmememizse  bize göre  en güzel ödüldür..
Bir mutluluğun gözyaşlarıyla bulandığı tek sondur ihanet..!
Birde vatana-milete ihanet edenler vardırki bu konuya hiiçç girmeyelim : (

Ebru' Alıntı:
Düşüncelerindede aldatan bir çok insan var.

Katılıyorum...

Fazlasına da gerek yok zaten adının ''ihanet'' olması için...

Ve ihanet edene hiçbir ceza gerekmez, en büyük muhakeme, vicdanla yapılandır çünkü.

Hayır benim anlamadığım, insan biriyle beraberken başka birini sevemez diye bir şey yok. Sevebilir tamam ama, önceki ilişkinin de bu  noktada bitmesi gerekir... Ne diye devam ediyorsun?

Aslında karşındakini değil, kendini kandırıyor bu insanlar...

Ne ihanetler gördük..
Para için yaşayan, insanlığını satan ,yetimin, öksüzün hakkını yiyen ,sevgisini kendi bencilliği uğruna harcayan okyanuslşar kadar büyük  utançlar..!

Ancak toplum karşısında  saygın olduklarını iddia eden pek çok kişinin hertür ihaneti örtbas edilebiliyor..Hata daha da ödülendiriliyor ..

Evet crt,bende bu konuda sana katılıyorum.Geçen bir dizide,kocasını aldatan bir kadına;
-Ne kadar cesursun,cesaretine hayranım
gibi bir diyalog yaşandı ve şaşırarak izledim.Sanırım bu zamanda insanlar ihaneti ahlaksızlık olarak değil cesaret olarak değerlendiriyor.Tabularımızın bu kadar yıkılmasını üzüntü ile karşılıyorum.Hoş ihanet,dediğin gibi illa ki birliktelikte yaşanacak bir durum değil,arkadaşlık ilişkilerinde,işyerinde,çevremizde,hemcinslerimiz tarafındanda ihanete uğradığımız anlar oluyor.
Ama nedense insanoğlu,içinde herşeyi öğütüyorda karşı cinsinden geleni hazmedemiyor,yıkılıveriyor

İhanet dedikte işte yılın dillere destan dizisi.."Aşkı Memnu" Aile ilişkileri ,ahlak -namus yerlerde
Bakın Bihter ve Behlül sakın ola karşıma çıkmayın ..! 
Yani Adnan bey bu kadarda olmaz hadi biz dizilerle,magazinlerle uyuyor uyutuluyoruzda ..
Sizde buna alet oluyorsunuz lütfen gözünüzü açın ve uyanın .. diyesim geliyor ama yine boşa konuşuyorum kim dinler beni. (

Adamın uğradığı ihanete bakarım. Ordaki kadın gereksiz biri olduğunu gösteriyor. Ama işte ihanet yapıldıkça orda kadın değil erkeğe yazık.. 

Kadın-erkek farketmez..İhaneti huy haline getirenlere hepten yazık..!

İhanet aldatmaktır
İhanet kandırmaktır
İhanet diğeriyle olmaktır

İhanet yalanlar söylemektir
İhanet gitmek ve gelmemektir
İhanet sevilip, hiç sevmemektir
İhanet gökkuşağını hiç bilmemektir

İhanet, değerlerde günahları bulmaktır
İhanet, ayrılığa mazeret öyküleri yazmaktır
İhanet çıkmaz sokakta tek başına kalmaktır
İhanet bencillikte boğulup bir baharda solmaktır.

ihanet etmenin nedeni nedir acaba.? eksiklik mi duyuyor insanlar bi noktada.yoksa farklı heycanlar mı arıyorlar yoksa yetinmeyi mi bilmiyorlar...
ben bi anlam veremiyorum
ama ödenecek bi bedel varsa elbet bir gün bi şekilde ödenir...

ihanetin resmi için parise kadar gitmeye gerek yok... dizi dizi ihanetler her gün ekranlarda..
'İhanette modernleşme' yaşayan toplumumuz 'sevimli hainleri' bayıla bayıla izliyorken, sadakati tanımlamak zor..

Tanımlayamamış olsakta en azından sadakatin farkında olabilmek  gerek..

aynen katılıyorum.. ama sadakat kavramı da diğer tüm kavramlar gibi değişime uğruyor sanırım.. sadakatin savunucuları ihanet taraftarları tarafından yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya..  :-\

çiğneyip geçmektir ihanet.. dostluğu, aşkı, ahlakı.. karşı cinse gerek yoktur hain olmak için kişinin kendine ihaneti de sıkça rastladığımız bi durumdur.. yıllardır emek verdiğin karakterinle ters düştüğün anda ortaya çıkabilir kendine ihanet kavramı.. sonra ihanet için bir iş, bir oluş gerekmez illa ki.. gözle görülemeyip elle tutulamadığı halleri vardır.. mesela sevgiline sarıldığında onun aklından neler geçtiğini bilemezsin ama o sırada ihanete uğruyor olma ihtimalin vardır.. bir çeşit nefis işi de olmakla birlikte düşüncede başlar düşüncede biter ihanet.. ihanete uğrayan ihanet eder.. yetersiz sevgi ihanet ettirir.. ihanet eden suçluysa ettiren daha suçludur.. gibi klişelerine sinirlendiğim, kılıfsız, mazeretsiz, hayatın içinden ama hayatın kenarından geçmemesi gereken bir kavramdır bana göre ihanet..

Geri