hipnoz'la gelen kişisel gelişim

  • Konbuyu başlatan Gozde
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Gozde tarafından oluşturulan hipnoz'la gelen kişisel gelişim başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,335 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı hipnoz'la gelen kişisel gelişim
Konbuyu başlatan Gozde
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan bıldırcın
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz

Hipnoz Dr. Mesmer'den günümüze o kadar çok değişikliğe uğramıştır ki neredeyse hipnoz 'un ilk hali ile şu anda ki modern hipnoz arasında çok az bir benzerlik kalmıştır. Bundan dolayı artık batı modern yöntemlerle hipnoz olmadan da kişinin hipnozdan yararlanabileceğini savunmaktadır. Hipnozu her geçen gün daha iyi tanıyınca umarım insanın en son keşfedeceği şey kendisi olmaz demekteyim.

Hipnozun benim için özel anlamları şu şekildedir: uzmanın hem problemleri ortaya koymada hem de problemlerden çözümleri çıkarmada eşsiz bir yöntemdir. Zihin ve bedenin bir bütün olarak çalışır. Zihin ve bedenin buluştuğu ana kavşak ise hipnozdur. Uzman ise kavşakta trafik kilitlendiğinde trafik polisine verilen görevin aynısı verilir. Ruh ve bedene aynı anda bu kadar iyi ve bu kadar hızlı hitap eden başka bir teknik ben görmedim. Bilimsel araştırmalarda benim ulaştığım düşünceleri desteklemektedir

Amerika'da bundan dolayı hipnoz uzmanı "Ruh ve beden ilacı denilmektedir. Çünkü hipnoz uzmanları yalnızca zihni, ilaçlar ise ilk etapta beyni değiştirmeyi hedef alırken, hipnoz zihni kullanarak maddeyi olumlu yönde değiştirebilmektedir. Eğer hipnozun bir ilaç olduğunu farz edersek tıbbın her alanında ondan daha yaygın kullanılan başka bir ilaç var mıdır ? Tabi bu hipnoz uzmanları her derde deva olduğu şeklinde anlaşılmamalıdır. Evrenin en büyük mucizesi hiç şüphesiz insandır. hipnoz uzmanları bu büyük mucizenin (insan) kendi kendini keşfetmesi ve onarmasıdır. İnsanın düşünceleri ne yazık ki, genel durumdaki değişmelerin (sağlık ve yaşamla ilgili) gerisinde kalmaktadır. Hipnoz içsel duygularınızı değiştirerek, düşüncelerinizin, sağlığınızın ve davranışlarınızın önünde bulunmasını sağlar

Hipnoz benim içinde bulunduğum, tek var oluş biçimimdir. Birçokları içinse kendi var oluş biçimini anlayabilmek için bir kapıdır. İnsanlara yetecek kadar mutluluk her insanın içinde zaten vardır. Ancak bu mutlulukları fark etmek için bakışları içe yöneltmek gerekebilir. Bir bilgisayar düşünün ki ihtiyacı olan işletim sistemini ve programları günün şartlarına göre üretiyor ve ürettiklerini de değiştirebiliyor. İşte aslında biz o bilgisayarız. Bu bakımdan hipnozda insanın kendi kendini programlamasıdır. Günümüzde bilgisayarların işletim sistemleri internetten kendi eksikliklerini kendilerini yamayabiliyorlar. Üstelik bilgisayarlar canlı değil. Hipnoz bana şunu öğretti ki insan canlı bir bilgisayar olabiliyor gerektiğinde

Her insan hayati boyunca mutlaka kendi kendisine olumlu veya olumsuz telkinlerde bulunmuştur. Veya çevremizden bazı telkinler yaşamımızın bir döneminde mutlaka almışızdır. Yani aslında hipnozu herkes yapar ama bazıları farkında değildir. " HİPNOZU , 1800' lerden bu yana araştıran batı, 1950' lerden sonra tıbbi bir girişim olarak onayladı..Gel gör ki, Türkiye de azimli araştırmacı, bir çift eldeki parmakların sayısını geçemeyen, hipnoza gönülden inanıp, uygulayan hipnoz uzmanları, hem kamuoyunu aydınlatma hem de kendi meslektaşları arasında hipnozu bilmeden , öğrenmeden şarlatanlık olarak görenler arasında bilgilendirme ve doğruları anlatma gibi zor bir görevle karşı karşıya kaldılar.

Hipnozun Bilinçaltı İle İlgisi Nedir?


Bilinçaltı kendini nasıl algılıyorsa davranışlarınızda bu algılar doğrultusunda belirlenir. Bilinçaltı algılar hipnoz uzmanları ile değiştirildiğinde istenmeyen davranışlarda değişir. Yani bilinçaltınız ne ise davranışlarınızda o olma eğilimindedir. Yaşam olayları karşısında edindiğiniz tutumlarınızda bilinçaltı içeriği oluşturur. İnsan beynine mahsus en önemli özellik anlamlandırmak ve anlamlandığı şeyleri de ileride değiştirebilmektir. Hipnoz anlamları değiştirmede benim bildiğim en etkili ve en hızlı yoldur. Yaşadıklarımız beklentilerimizi, beklentilerimiz duygularımızı, duygularımız düşüncelerimizi, düşüncelerimizde geleceği belirleyebilir.


Yaşam problemleri + psikolojik çatışmalar hep bilinçaltını etkiler ve ona ağır yükler bindirir. Bilinçaltının** en temel fonksiyonu kişiyi psikolojik sorunlara karşı korumak ve gizli veya açık çözümler üretmektir. Üst üste gelen ve bilinçaltında biriken yaşam Hipnoz uzmanları sorunları artık bilinçaltının bu koruma görevini yerine getirmesini engelleyebilir. Benim yaptığım bilinçaltını tekrar aktif hale getirme şeklindeki çoğu zaman sorunları çözmede yeterli olur.

Hipnoz Tehlikeli midir?

Amerikalı Prof.Dr William S.Kroger hipnozun bilinen en güvenli ve tehlikesiz psikoterapi yöntemi olduğunu söyler. Hipnoz hali Hipnoz uzmanlarını rehberliğinde kendi oluşturduğunuz bir ruh hali olduğu için doğal bir tedavi yöntemi olmakla birlikte çözülemeyen birçok insan problemi için de modern dünyada ilk akla gelen yöntemdir. Biz her ne kadar hipnozun bilen kişilerce uygulandığı sürece bir zararı olmayacağını ve korkmaya gerek olmadığını, vurgulasak da, kendinden korkan, hemen hemen hiç bir şeye güven duymayan insanın hipnozu tehlikeli olarak algılamasını engellemek zordur. Amerikalı Psikolog Prof.Dr.Roberta Temes'den bir alıntı ile bu konuyu netleştirmek mümkündür: "Hipnozun güvenli ve şahane bir araç olduğunu düşünüyorum."

Hipnoz da iken bilincimi kaybeder miyim ?

Hipnoz bilinç kaybı değildir. Hipnoz da iken ne yaptığınızın ne söylediğinizin mutlaka farkında olursunuz. Zaman zaman bu farkındalık her zamankinden daha yüksektir. Hipnoz sona erdikten sonrada seans sırasında konuştuklarınızın genelini hatırlarsınız. Hipnoz koma hali değildir. Hipnozda kendinizden geçmezsiniz. Sadece yaşamınıza farklı içsel bir pencereden bakmayı öğrenirsiniz.

Hipnozda kendinizi kaybetmezsiniz tam tersine kendinizi bulursunuz. Hipnoz kontrolünüzü başkasının eline bırakmanız da değildir. Hipnoz beden ve ruh olarak kendi dizginlerinizi kendi elinize almanızdır. Hipnoz büyük bir ihtimalle tekrar yaşamak isteyeceğiniz hoş bir deneyim olduğu gibi, hipnozda kendinizi utandıracak herhangi bir şeyi yapmazsınız ve söylemezsiniz



Hipnozda bilinçaltımdaki bilgiler mi ortaya çıkacak?


Her hipnoza girenin bilinçaltı dışarıya foşur foşur dökülmez. Bilinçaltı sadece hipnoz halinde bizi etkilemez veya sadece hipnoz halinde açığa çıkmaz. Bilinçaltının etkisi her anımızda biz farkında olalım ya da olmayalım mevcuttur. Örneğin kızdığımız bir anımızda veya çok sevindiğinizde konuşanın siz değil de sanki içinizdeki başka bir canlı başka bir kişilik olduğu durumlarla hiç karşılaştınız mı? İşte içinizdeki o ses bilinçaltı zihninizdir. Bilinçaltı zihniniz sizi olumsuz etkileyebiliyorsa elbette olumlu olarak ta etkileyebilir. Hipnozda sadece bilinçaltı zihnimizin kapasitelerini daha iyi kullanarak amaçına ulaşırız. Orada bulunan (bilinçaltında) öğrenmeler ve inançlar daha kuvvetlidir. Hipnoz bu kuvvetten yararlanmanızı sağlayabilir. Bu kuvvetler olumsuz olarak kullanılmışsa rahatsızlıklar üretilmiştir. Hipnoz uzmanları bu kuvvetleri olumlu olarak kullanmanızı öğretir.


Hipnozun istenmeyen etkisi var mıdır ?

Hipnozun yan etkisi insanın hayatına huzur neşe ve gevşeme getirmesidir. Bir çok kişi kuş gibi rahatladıklarını ve mışıl mışıl bir uyku çektiklerini söylerler..


Hipnozda iken hiç hatırlamak istemediğim çok kötü anılarımı hatırlarsam ne olur ?


Bilinçaltının içeriğini yaşadığınız olaylar oluşturur. Yaşanan olayların duygusal, özsel ve içsel tarafı bilinçaltında kayıtlıdır. Yaşamadığınız ve gerçeklikle ilişkisi olmayan şeylerin bilinçaltınızda bulunması mümkün değildir. Bilinçaltında yeni, bilinmeyen bir şey yoktur. Kendi kişilik yapımızın alt katıdır onda karşılaştığımız. İnsanın kendisinden korkması nasıl garipse, aynı insanın hipnozdan korkması da aynı şekilde gariptir. Hipnozdan çekinen insanlar genellikle kendini kabullenmekte zorlanan insanlardır.

Hipnozdaki insana gerçekte istemediği bir şeyi yaptırmak mümkün müdür ?

İnsanlar hipnozda olsalar da, ancak kendi özlerine ve benliklerine uygun olan telkinleri benimsedikleri anlaşıldı. Hipnozda insanlar Hipnoz uzmanı söylediği her şeyi sorgulamadan kabul etmezler. Hipnoz insanları robotlaştırmak değildir.



HİPNOZUN EVRELERİ

Doğrusunu isterseniz kişi hipnoterapi yönteminden yararlanmaya karar verdiği an hipnozun ilk evresi başlamıştır. Ama yine yaygın olarak benimsenen görüşe göre hipnozun evreleri aşağıdadır.

1. HAFİF HİPNOZ

Tam anlamıyla bir hipnoz oluşmamıştır. Telkin alma yetisi artmıştır. Hafif hipnozlarda göz kapaklarında seğirme artma gözlemlenir.

2. ORTA DÜZEY HİPNOZ

Telkin ile katalepsi oluşturulabilir. Bu düzey hipnozda solunum derin ve yavaştır,Kısmi amnezi olabilir.

3. DERİN HİPNOZ

Hipnoz bozulmadan gözler açtırılabilir. Hareketler donuk ve monotondur. Bu düzey hipnozda gözlemlenir. Hipnozun derinliği ile telkinlerin kabul görme ihtimali arasında bir orantı yoktur. Klasik hipnoz anlayışına göre hipnoz telkin edilebilirliğe ulaştıran bir araçtır sadece. Oysa telkin edilebilirliği arttıran güç nedir ? diye kimse sorma ihtiyacı hissetmemiş. Bu güç kendi görüşüme göre "bilinçaltının" gücüdür.


kesfetkendini.com
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Hipnoz görünce aklıma gelen ilk kişi bu anlamda Türkiye'nin (bence) en iyisi.
VE "kişisel gelişim yazarı" olmasıyla da beni ilgilendiren en önemlisi diyebilirim.

Kim bu?

- Adil MAVİŞ.

Fakülte yıllarımda seminerlerinden birisini verdirtmiştim Sn. MAVİŞ'e. Odasına çıkıp, bir hipnoz şov yapması konusunda rica ettiğim dakikaları hatırlıyorum. Sonrasında yüzlerce öğrenciyi uyuttuğunu ve arasında (fırlama) ev arkadaşımın da olduğu günü...

Hipnoz (O ne kadar öyle demese de), tamamen bilinçaltını kontrol etme yöntemidir.
Dolayısı ile doğru kullanıldığında "kendinizi" doğru yönde "geliştirebilirsiniz."

Bu konuda Sn. Maviş'in çok güzel kitapları var.
Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Aynı zamanda bu konu için de ayrı olarak teşekkür ediyorum Gözde'cim.
 
B

Bülent

Cσ∂єx' Alıntı:
Fakülte yıllarımda seminerlerinden birisini verdirtmiştim Sn. MAVİŞ'e. Odasına çıkıp, bir hipnoz şov yapması konusunda rica ettiğim dakikaları hatırlıyorum. Sonrasında yüzlerce öğrenciyi uyuttuğunu ve arasında (fırlama) ev arkadaşımın da olduğu günü...
Pek inandırıcı gelmeyen bir konu idi bu bana şimdiye kadar.
Hiç hipnoz yaptıran var mı aramızda?
Merak ettim neler yaşandığını, neler hissedildiğini...

 
K

Kristal

İlk okulda arkadaşlarla çok denedik ama başarılı olamadık malesef. :(
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
Bülent' Alıntı:
Pek inandırıcı gelmeyen bir konu idi bu bana şimdiye kadar.
Hiç hipnoz yaptıran var mı aramızda?
Merak ettim neler yaşandığını, neler hissedildiğini...
bende hiç denemedim çok merak ettiğim bir yöntem olduğundan araştırdığımda paylaşmak istedim  :)
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Bülent' Alıntı:
Cσ∂єx' Alıntı:
Fakülte yıllarımda seminerlerinden birisini verdirtmiştim Sn. MAVİŞ'e. Odasına çıkıp, bir hipnoz şov yapması konusunda rica ettiğim dakikaları hatırlıyorum. Sonrasında yüzlerce öğrenciyi uyuttuğunu ve arasında (fırlama) ev arkadaşımın da olduğu günü...
Pek inandırıcı gelmeyen bir konu idi bu bana şimdiye kadar.
Hiç hipnoz yaptıran var mı aramızda?
Merak ettim neler yaşandığını, neler hissedildiğini...
Bende kamera kayıtları var.
O ana kadar bana da pek inandırıcı gelmemişti.
Sadece görene kadar.

Hatta tam olarak şöyle oldu :

Bir müzikle birlikte, herkese gözlerini yumdurdu. VE durmadan bir şeyler söyledi. Bir şeyler anlatırken, onlarada "kollarını indir, ellerini aç" gibi komutlar verdi. Birkaç dakika sonra herkes (istisnasız) uyuyordu. Bir öğrencinin kulağına eğilerek bir şeyler söyledi. VE onu sahneye çıkardı. Öyleydi ki, çocuk sahnede bile uyuyordu. Bu arada bütün salonu bir şeyler söyleyerek uyandırmıştı. Sonrasında iki sandalye koyduk. Çocuğun başını ve gövdesini bir sandalyeye, ayaklarını bir sandayeye getirecek şekilde yatırdık/yatırdı. MAVİŞ, çocuğun üzerine oturdu. VE (resmen) zıpladı. Çocuk uyanmayı bırak, kütle gibi kıpırdamıyordu. Sonrasında ayağa dikti. VE kulağına bir şeyler söyledi. Parmağını şıklattı. VE çocuk yüzlerce kişilik bir kalabalığa hitaben "Bu salonun en güçlü insanı benim!" diye haykırdı. İnanılmazdı...

Çocuğa nasıl oldun? Ne hissettin? diye sordum.

Yeşillikle karışık, deniz kenarında bir evde olduğunu söyledi. VE bir şey hatırlamıyormuş :)
 
B

Bülent

Cσ∂єx' Alıntı:
Çocuğa nasıl oldun? Ne hissettin? diye sordum.

Yeşillikle karışık, deniz kenarında bir evde olduğunu söyledi. VE bir şey hatırlamıyormuş :)
İlginç.
Teşekkür ederim anlattığınız için.

Ancak daha iyi anlamak için yaşamak gerekiyor galiba...  :)
 
S

senarist081

Hayatımda ilk defa Burnumdan ameliyat oldum..Ameliyat öncesinde lütfen beni uyutun diye ricada bile bulundum..Ama doktor sen aslında çok cesur bir delikanlısın deyip beni kandırdı iyi mi?Ameliyat esnasında sohbet bile ettik  ;D

Ama hipnozun Kişisel Gelişime katkı sağlayan yanları da var tabi,bilgilendirme için teşekkürler ;)
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
tabi hipnozla bilinçaltınıza indiğinizde saklı kalmış korkularınızla yüzleşip, başetmeyi öğrenebilir ,hatta tümüyle ondan kurtulabiliriz diye düşünüyorum biraz fantastik geliyor kulağa ama inandırıcılık payı da yok değil hani  ;)
 
D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bana çok ilginç geliyor ya.
Bilinç altını kontrol edebilme yeteneği :-\
Neler hissediyorlar acaba?
Teşekkürler Gözde.
 
B

bıldırcın

Hipnoz hep merak ettiğim birşeydi
Yaptırırmıydım?
Asla!
Buna cesaret edemezdim :-\
Paylaşımın için teşekkür ediyorum Gözde ;)
 
Üst