Hicbirseyi begenmeyen korkaktir!...

  • Konbuyu başlatan Gamzelim
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde Gamzelim tarafından oluşturulan Hicbirseyi begenmeyen korkaktir!... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,184 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı Hicbirseyi begenmeyen korkaktir!...
Konbuyu başlatan Gamzelim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dideM
G

Gamzelim

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
www.kalbim.gen.tr
Yazan: Arzu Çakır


Önemli bir proje üzerinde uzun zamandır çalışıyorsunuz. Çok titizlendiğiniz çalışmayla ilgili herkes olumlu şeyler söylüyor. Büyük gün geldiğinde projeyi yöneticinize veya patronunuza büyük bir heyecanla sunuyorsunuz. Beğeni, takdir, tebrik veya sadece eline sağlık, iyi olmuş denilmesini bekliyorsunuz. O da ne? Herkesin ve sizin de çok beğendiğiniz şeylere müdür ağız eğiyor, burun kıvırıyor, ”Şurası da böyle olsaydı”, ”burası yeterince şey olmamış, yani bir şeyler eksik... ” gibi sözlerle sizi yıkıyor.

Farkında olmayabilirsiniz, ama o bunu belki de hep yapıyor. Kimse ona bir şey beğendiremiyor. Herkesin yaptığına bir kulp takıyor, ağzından hep önce ”hayır” çıkıyor. Bir kere de bir işe ellerinize sağlık çok güzel olmuş dese. Ama diyemez. Çünkü o hayır demenin ve eleştirmenin ”mükemmelliyetçilik”ten kaynaklandığına inanıyor. Ona göre bir şeye evet demek, standartları düşürmekle eş.

Hayırcıların iş yaşamında motivasyon bozukluğu ve üretimde aksamalara neden olduğunu, konuyla ilgili araştırma yapanlar söylüyor. ”Olumsuz değerlendirme yapmak, entelektüel olarak kendilerini yetersiz hisseden insanların taktiğidir” diyor Harvard Business School’dan Prof. Teresa Amabile.

Yaptığı bir araştırmada eleştiri yapan birisinin, onaylayandan daha iyi etki bıraktığı ortaya çıkarmış. İnsanlar eleştireni daha akıllı buldukları belirtmiş.

Kitap eleştirilerini inceleyen Amabile, olumsuz yazanların daha uzman, yetkin ve bilgili olarak algılandıkları tespit etmiş. Olumlu yazanların analizleri daha kaliteli ve iyi olmasına rağmen, olumsuz yazanlar kadar etki bırakmamış.

”Hayır”ı ”evet”e göre daha fazla ciddiye almak üzere şartlanmışız. Bu sözleri Minnesota Üniversitesi’nden bir pazarlama profesörü söylüyor. Negatif uyarılma, duygulara, kavramaya ve davranışlara daha fazla etki ediyor. ”Yaradılış olarak negatif uyarı ve bilgilere öncelikle dikkat ederiz, çünkü aksi halde hayatımıza mal olabilir.” Prof. Kathleen Vohs, hayırcıların verdikleri mesajların içeriğini dikkate almaksızın kendilerine bir imaj yaratmaya çalıştıkları, aslında o imajın arkasında gizlenenin bir ödlek olduğunu söylüyor.

CareerJournal’da yayınlanan araştırmaya göre, hayırcı yöneticilerle çalışanların bir süre sonra nasıl olsa beğenilmeyecek veya reddedilecek endişesiyle içine kapanıyor. Motivasyonunu ve özgüveninini yitiren çalışan uzun vadede korkak ve ürkek oluyor.

Eğer iflah olmaz hayırcı patronunuzsa, yapacak fazla bir şey yok. İlk fırsatta iş değiştirmek en hayırlısı olacaktır. Hayırcı bir müdürse, şirkete verdiği zarar ortaya çıktığında görevde fazla kalamaz. Şirketin ilerlemesinin önünde nasıl engeller koyduğunun anlaşılması sağlamak da ekibin işi.

Kaynak : www.yenibiris.com
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Alta yazacagım yorum hiçbir şeyi begenmediğimden değil

Yazı tam tersine de dönüstürülebilir herseyi begenende bir problem yokmudur

Bir düşünürün bir sözü vardı kim oldugunu tam anımsamıyorum

Söylediklerime herkes dogru yaptıklarıma herkes güzel diyorsa söylediklerimin ve yaptıklarımın dogrulugundan ve güzelliğinden şüphe duyarım  demiş

Evet hiçbir şeyi begenmeyen insanlarda bir problem olabilir ama bunu korkaklık olarak nitelemek yanlıştır bu nitelemeler kişisel nitelemelerdir.


Paylaşımınız için tesekkur ederim  Gamzelim

Bu arada imzanız bile bu konu için bir cevaptır
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
BENDE HİÇ Bİ ERKEGİ BEGENMEM HEPSİNE Bİ BAHANEM VAR KORKAKMIYIM ŞİMDİ ::)
 
S

scorpion

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Öncelikle emeğinize sağlık.
Benim düşüncem ; her şeyin dozunu bilmek önemlidir.Eğer her şey beğeniliyorsa tabiki yazının ya da yaptığınız şeyin güzel olduğu anlamına gelmiyor, belki de statünüz gereği eleştiri yapılamadığı için kimse kötü diyemiyordur.Her şeye kötü denmesi de özellikle patronsanız yanınızdakilerin motivasyonunu ve iş performasyonunu düşübilir.Düşünün ki patronunuz sürekli ne yapılırsa yapılsın, ekipte kim varsa kırıp, iş yapma gücünü kötü sözlerle bitiriyor.Bu durumda yani kötü sözler duyarak çalışmak ister misiniz?
İşte bu yüzden dozu ayarlanmalıdır.İyi bir yönetici bu dozu iyi iblmek zorundadır.Eğer bilemiyorsa iş yerinde çok porblem yaşayacak, otoritesi sarsılacaktır.  ::)
Bu sadece iş yerinde değil bulunduğumuz her ortamda iyi bilinmelidir, yoksa yanlış anlaşılmalar yaşanır.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
efsane_18' Alıntı:
BENDE HİÇ Bİ ERKEGİ BEGENMEM HEPSİNE Bİ BAHANEM VAR KORKAKMIYIM ŞİMDİ ::)
Valla bilemeyeceğim artık :)
Güldürdün beni akşam akşam sağolasın
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Çünkü o hayır demenin ve eleştirmenin ”mükemmelliyetçilik”ten kaynaklandığına inanıyor. Ona göre bir şeye evet demek, standartları düşürmekle eş.
Olumsuz değerlendirme yapmak, entelektüel olarak kendilerini yetersiz hisseden insanların taktiğidir”
Bir, iki kereden bahsetmiyorsak tabii, genel olarak konuşuyorsak ben de yukarıdaki cümlelere katılıyorum.
 
Üst