yaratici_idea' Alıntı:Şimdi bu konuyu çözüme ulaştırmak gerek![]()
yaratici_idea' Alıntı:Kelebek etkisi filmini izleyeniniz vardır. Kelebek etkisi filmi bir fizik kuramının felsefesini açıklamaya yönelik bir filmdir. Bu kurama göre Afrika'da bir kelebeğin kanat çırpması
Amazonlarda fırtınaya yolaçabilir. Yani kelebeğin kanat çırpması gayet masumdur ama
önemli olaylara neden olabilir. Bunu hayata aktarırsak olumsuz görünen olayların olumlu sonuçları, olumlu görünen olayların da olumsuz sonuçları olabilir. Eğer olayın içerisindeyken
hangi noktada bulunduğunuzu görebilirseniz yapacağınız küçücük bir dokunuşla ona yön verebilirsiniz. Ama olumsuzları olumluya çevirme eylemine gelene kadar öncelikle mantıklı duygular geliştirmeyi öğrenmek gerekiyor.
Nacizane fikrim budur.![]()
Korsan' Alıntı:yaratici_idea' Alıntı:Kelebek etkisi filmini izleyeniniz vardır. Kelebek etkisi filmi bir fizik kuramının felsefesini açıklamaya yönelik bir filmdir. Bu kurama göre Afrika'da bir kelebeğin kanat çırpması
Amazonlarda fırtınaya yolaçabilir. Yani kelebeğin kanat çırpması gayet masumdur ama
önemli olaylara neden olabilir. Bunu hayata aktarırsak olumsuz görünen olayların olumlu sonuçları, olumlu görünen olayların da olumsuz sonuçları olabilir. Eğer olayın içerisindeyken
hangi noktada bulunduğunuzu görebilirseniz yapacağınız küçücük bir dokunuşla ona yön verebilirsiniz. Ama olumsuzları olumluya çevirme eylemine gelene kadar öncelikle mantıklı duygular geliştirmeyi öğrenmek gerekiyor.
Daha gerçekçi 2 defadır sizin yazdıklarınıza katılıyorum.
Yani kesin yargı yok yorumunuzda.En güzel yanı ucunun açık olması.
Teşekkür ederim.
Gülşah' Alıntı:siz benim mesleğime gönderme yapıyorsunuz. biz pdr olarak her zaman pozitif düşünmeyi yeğleriz anlaşıldı mı?
oguz saygının negatif limanlardan pozitif limanlara adlı kitabını okumanızı şidetle tavsiye ederim size
"Anlaşıldı mı?" ibaresi bir yaptırım ifadesidir ki bu mesleğinizde kullanabileceğiniz en son kelime olmalıdır bence.Şunu belirtmek istiyorum elbette yazdıklarınızda doğruluk payları var.
Fakat Oğuz Saygın'dan kişisel Gelişim eğitimi almış olarak ve kitaplarınıda bir çırpıda okumuş biri olarak şunu belirtmeliyim ki;
Bir çok Kişisel Gelişim kitabında yazılan bence şudur;
Evet hayat adil değil ve başarısızlıklarımız da olucak.Önemli olan bizi üzen bir meseleyi inkar ve ya olmamış gibi farz etmek yanlış.Çünkü her elimizi attığımız konuda/işte başarılı olamayız.
Çevremde çok örneklerini gördüm ki keza sizde mesleğiniz gereği karşılaşmışsınızdır;ve hatta kendimden bilirim "nedenben " sorusunu sorduğumu,
anladım ki hayat her zaman istediğimizi vermiyor bazen ders almak içiin hata yapmamız gerekiyor,eğer aynı hatayı 2 kez yaparsak hayat yine bizi başarısızlığa itiyor ve " ders al" uyarısını bu şekilde yapıyor.
Herkez her işte başarılı olamaz öncelikle bunu kabul etmeli ve yeni yollara yelken açmalıyız.
Zynep' Alıntı:Ben hala sorumun yanıtını alamadım ki?
Burada, itiraz ettiğim zaten "pes etmek, etmemek, mutlak başarı" kavramları değil, ki bunlar çok özür dilerim yeni alternatifler sunulmadığı takdirde benim içinde biraz beylik sözler kapsamında ve ilk yorumumda bunu dile getirdim zaten.
İtirazım;
Bir Cumhuriyet Öğretmeninin, bilimsel bir yaklaşımla çözüm önerileri getirmesini beklerken, konunun ana fikri yaptığı;
Çaba ve gayretimizin de işe yaramadığı en dar zamanlarımızda ummadığımız bir yerlerden de bir yardım geliyorsa o da Yaratıcımızı bize olan sevgi ve şefkatindendir. Kulunun çaba ve gayreti takdirini kazanmıştır. Ve artık birazcık yardımı hak ediyordur. Yardımın zamanı gelmiştir. Sadece çözüm için kulunun yanlış yolları seçmemesi istediği tek şartıdır.
bu sözleredir!
ummuhan1977' Alıntı:"Anlaşıldı mı?" ibaresi bir yaptırım ifadesidir ki bu mesleğinizde kullanabileceğiniz en son kelime olmalıdır bence.
gülşah hanım bu konuda haklısınız. ben bu kelimeyi kullanmaktan dolayı özür diliyorum hem site yöneticilerinden hem de zynep hanımdan.
ummuhan1977' Alıntı:.
örneğin toplum kurallarına uymak, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, iyi davranmak bunlar da bir manevi yaşamdır. sadece biz din öğretmeni değiliz. konuyu ayet ya da dinsel yollarla açıklamıyoruz. biz işin psikolojik boyutuna bakıyoruz. ama her alanla bağlantımız var.
ummuhan1977' Alıntı:yani siz zynep hanım hayatta herşeyin bir çözümü olabileceğine inanmıyor musunuz? diyelim ki hayatta bütün ümitlerinin yittiğine inanan ve son çare olarak da intihara kalkışan insanların aslında ne kadar sağlıksız düşündüğüne, bir şekilde işleri yoluna koyabileceğine bunun için de biraz çalışıp gayret göstermesi gerektiğine inanmıyor musunuz. neden? siz de bana bunu açıklayın lütfen
cumhuriyet öğretmeni olmak durumu materyalist gözle görmek anlamına gelmez. bugün pozitif bilim de maneviyatın ne kadar gerekli olduğunu tespit etmiştir.
ummuhan1977' Alıntı:sadece biz din öğretmeni değiliz. konuyu ayet ya da dinsel yollarla açıklamıyoruz. biz işin psikolojik boyutuna bakıyoruz. ama her alanla bağlantımız var.
ummuhan1977' Alıntı:kaldı kı bu konuyu dinsel yolalrla açıklamak ne ayıp ne yasak. dar kalıplar çerçevesinde düşünmemek lazım. metidasyon ya da yoga nasıl doğu ve hint kultüründe kullanılıyor ve bunlara kimse birşey demiyorsa benim manevi yaşamdan bahsetmem neden farklı olsun.![]()
yaratici_idea' Alıntı:Kelebek etkisi filmini izleyeniniz vardır. Kelebek etkisi filmi bir fizik kuramının felsefesini açıklamaya yönelik bir filmdir. Bu kurama göre Afrika'da bir kelebeğin kanat çırpması
deread' Alıntı:her zaman değilde çoğu zaman çözüm vadır her zaman oldugu fazlaca hayali olur bence.
mesela o kadar çözümsüz durumlarla karşılaştımki iş hayatımda olsun aile hayatımda olsun
çoğu zaman çözüm bulunabilir ama asla her zaman değil.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.