Y
yusufi
Kullanıcı
- 24 Eki 2007
- En iyi cevaplar
- 0
- 0
İngiltere'de yapılacak bir araştırma için, bilim adına suçluluk duymadan bir yıl boyunca her gün bir paket çikolata yiyecek kadın gönüllüler aranıyor.
Araştırmanın yapılacağı Doğu Anglia Üniversitesi biyokimyagerleri, haziranda başlayacak araştırmada, çikolata ve diğer gıdaların içinde bulunan flavonoid maddesinin tip 2 diyabeti bulunan menopozdaki kadınlarda kalp krizi riskini artırıp artırmadığının gözlemleneceğini belirtti.
Araştırma için her gün bir koca paket çikolata tüketecek 150 tip 2 diyabeti hastası menopoz sonrası kadında, etken maddelerin yüksek tansiyonu, kolesterol seviyesi düşürüp düşürmediği ve damarların durumunu iyileştirip iyileştirmediği incelenecek.
Deneklerin yarısı bir yıl boyunca, soya, kakao, bazı meyve ve sebzelerde bulunan flavonoidden 30 gram içeren bir büyük çikolata yerken, diğerleri de, bu etken maddenin bulunmadığı çikolatadan tüketecek.
Araştırma sonuçlarının, kakaoda bulunan soya ve 'epicatechin'in içerdiği isoflavonların belirgin bir yararı olduğunu ortaya koyması durumunda, hekimlere, diyabetinin tipine göre hastalara kalp krizi riskini azaltmaları için yemeleri gereken miktarı söylemeleri açısından yararlı olması bekleniyor.
Üstelik bunun çikolata olması gerekmiyor. Bu alanda önce yapılan araştırmalar, siyah çikolatada bulunan bu etken maddenin kalp sağlığı açısından yararlı olduğunu ortaya koyarken, uzmanlar, piyasadaki çikolataların çoğunda bulunan yüksek miktardaki şeker ve yağın bu avantajları ortadan kaldırdığını belirtiyor.
Bir başka araştırmada da, siyah çikolatanın yüksek tansiyonu düşürdüğü, damarların iyi çalışmasını sağladığı ve kalp krizi riskini azalttığını göstermişti
cnntürk.com
Araştırmanın yapılacağı Doğu Anglia Üniversitesi biyokimyagerleri, haziranda başlayacak araştırmada, çikolata ve diğer gıdaların içinde bulunan flavonoid maddesinin tip 2 diyabeti bulunan menopozdaki kadınlarda kalp krizi riskini artırıp artırmadığının gözlemleneceğini belirtti.
Araştırma için her gün bir koca paket çikolata tüketecek 150 tip 2 diyabeti hastası menopoz sonrası kadında, etken maddelerin yüksek tansiyonu, kolesterol seviyesi düşürüp düşürmediği ve damarların durumunu iyileştirip iyileştirmediği incelenecek.
Deneklerin yarısı bir yıl boyunca, soya, kakao, bazı meyve ve sebzelerde bulunan flavonoidden 30 gram içeren bir büyük çikolata yerken, diğerleri de, bu etken maddenin bulunmadığı çikolatadan tüketecek.
Araştırma sonuçlarının, kakaoda bulunan soya ve 'epicatechin'in içerdiği isoflavonların belirgin bir yararı olduğunu ortaya koyması durumunda, hekimlere, diyabetinin tipine göre hastalara kalp krizi riskini azaltmaları için yemeleri gereken miktarı söylemeleri açısından yararlı olması bekleniyor.
Üstelik bunun çikolata olması gerekmiyor. Bu alanda önce yapılan araştırmalar, siyah çikolatada bulunan bu etken maddenin kalp sağlığı açısından yararlı olduğunu ortaya koyarken, uzmanlar, piyasadaki çikolataların çoğunda bulunan yüksek miktardaki şeker ve yağın bu avantajları ortadan kaldırdığını belirtiyor.
Bir başka araştırmada da, siyah çikolatanın yüksek tansiyonu düşürdüğü, damarların iyi çalışmasını sağladığı ve kalp krizi riskini azalttığını göstermişti
cnntürk.com