Hepatit mi? kesinlikle (!) ölüm sebebin...

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan Hepatit mi? kesinlikle (!) ölüm sebebin... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,868 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Hepatit mi? kesinlikle (!) ölüm sebebin...
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt

Hepatit testi yaptırdın mı ?

• Evet

Kullanılan: 2 66.7%
  • Hayır

Kullanılan: 0 0.0%
  • İlk defa duyuyorum

• Yaptırdım, ama aşı olmadım

• Yaptırdım ve aşımı oldum

Kullanılan: 1 33.3%

• Kullanılan toplam oy
    3
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korkamanıza gerek yok 13 yıldan beri hepatit b taşıyıcısı olarak yazıyorum bunu. Uzunca size hepatit hakkında bilgileri vermek değil niyetim biliyorum ki o yazılanları görünce okumadan çoğu kapatacak. Zaten merak eden internetten ve sağlık yayınlarından gayet açıklayıcı bilgileri bulabilir.

Benim anlatmak istediğim başta yazdığım gibi eğer 'hepatit b' taşıyıcısı olduğunuzu söylerseniz ki bunu bir çok doktorda söyledi ilerleyen yaşta ölüm sebebim (imiş) :). Böyle bir kanı olamaz tabiki asla buna düşmeyin.
Benim sizlere tavsiyem özellikle kadınlar kuaför salonlarında ortak kullanılan gereçlerin kullanımı konusunda dikkat etmelisiniz, , kendi özel eşyalarınızı kullanmaya dikkat edin. Benden kimseye bulaşmaması konusunda oldukça dikkatliyim. Fakat kendinden habersiz onlarca insan bu virüsü taşıyor ve bilmedikleri için bulaşma yaygınlığı da her geçen gün artıyor. Bugüne kadar bu testi yaptırmadıysanız daha fazla zaman kaybetmeden bu testi yaptırın, hastalık yoksa korunmak için aşılanın. Ama hepatit denilince korkmayın nitekim Allah dermansız hastalık vermesin bu abartılacak bir rahatsızlık değil...

Çok önyargılı yaklaşanlar oldu ama bu tamamen bilmemekten kaynaklanıyor. Benim  düzenli olarak enzim değerlerime bakılıyor, yediklerime dikkat ediyorum ve hiç kafama takmıyorum, hayatıma hiç bir etkisi olmadan günlük yaşamıma devam ediyorum. Hatta çoğu zaman unutuyorum bile...:)

Netice de korkmayın ama testinizi mutlaka yaptırın geç kalmayın....
Taşıyıcılara ise söyleyeceğim;
Herşey insanın beyninde bitiyor. Olumlu düşünün ve korkmayın tedavisi olmayan bir hastalık değil;)

Sağlığınıza dikkat edin, sağlıklı kalın....

M

Meltem83

Kullanıcı
24 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
korkular bilgisizlikten kaynaklaniyor. Evet bencede herkes önlemini almali, herkes kan tahlili yaptirip vucudunun asiya ihtiyaci olup olmadigina baktirmali, gerektigindede asi yaptirmali. Sonucta bu hastaliga yakalanmamak icin kesin cözümü var oda asi.
Unutmayinki kimsenin anlinda hangi hastalik oldugu yazmiyorki, hasta olanlarin cogu farkinda bile degiller. Hijyene cok dikkat edelim.
En büyük hazine sagliktir

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Korku insan psikolojisini alt üst ediyor. Psikolojiniz çökmüş ise nezleden bile ölürsünüz :)
Cantuuu teşekkürler ve tebrik ediyorum konu için :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
asukaki' Alıntı:
Korku insan psikolojisini alt üst ediyor. Psikolojiniz çökmüş ise nezleden bile ölürsünüz :)
Cantuuu teşekkürler ve tebrik ediyorum konu için :)
:alkis saol Asukaki  :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İlaç almada sorun yaşanıyor değişik prosedürler var artık  :-\  bu konuda bir tek düşünebiliyorum artık ama burada söyleyemiyorum  :) Anlayan anladı...

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Sorunsuz olan bir şey var mı ? Sağolsun birileri..

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kesinlikle ne diyelim umarım göremeyenlerde görebilir....

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Körlüğün tedavisi varda bakar kör tedavisi çıktımı bilemiyorum :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Alkollu  içmenin hepatit B virusu ile enfekte olmus bir karacigere asiri zarari olacaginin bilerek tüketmiyorsanız,

Sigara icmekten ve sigara içilen bir yerde durmaktan kaçınıyorsanız,

Herhangi bir receteli ya da recetesiz ilac kullanimina, ya da bitki-bahartlarla dogal tedavilere baslamadan once kesinlikle doktorunuza danişıyorsanız,

Özel bir diyet olmamasina ragmen, az yagli, bol sebzeli, saglikli ve dengeli bir diyet onerilir. Pismemis kabuklu deniz urunleri bakteri icerebilecegi icin karacigerinize zararlidir ve bu nedenle de yemekten kaçınıyorsanız

Bu resim korkutmasın sizi...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
asukaki' Alıntı:
Körlüğün tedavisi varda bakar kör tedavisi çıktımı bilemiyorum :)
Gökçe bi 'araştırmak gerek ...
Bazen bende bakar ama görmem ...Anlayacağın durumlar vahim:)