Hayellerim mi yoksa hayatın gerçekleri mi ?

blue_1907

Kullanıcı
Herkese öncelikle merhaba

Kafamdaki soruları cevaplandıramıyorum.Şuan dış ticaret mezunuyum ve bir gümrük müşavirliği şirketinde çalışıyorum.Başlayalı 2 hafta oldu ama ben hala bu işte çalışmak istiyormuyum bilmiyorum.Hayatım boyunca bu işi yapıcam ve ben bu işi yapmak istemiyorum.Neyse ben lafı uzatmak istemiyorum.Direk sorumu sorayım.

Yaşım 21 ve öss ye girmeyi düşünüyorum.Hayelim basın ve yayın okumak.Seneye kazandım farzedelim 1 yıl hazırlıkla birlikte 5 yıl universite hayatım olcak.mezun olduğumda yaşım 27 olcak.27 yaş çok mu geç hayata atılmak için.Ama diyorum hayellerim var tv de spiker olmak istiyorum.Hayel edince heycandan yerimde duramıyorum.Diyorum hayellerimin peşinden koşayım nolcaksa olsun.Hiç olmassa ilerde pişman olmam.Böyle bindir tane sorularla cebelleşiyorum..Sizde güzel fikirler verirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekürler

Öncelikle hayalini kurduğun bir işin olması bile çok güzel bir şey.Günümüzde çoğu insan sevmedikleri işlerde çalıştıklarından dolayı mutsuz ve tatminsiz. Üstelik herkesin hayallerini süsleyen bir iş de olmayabiliyor. Bence bir insan tutkuyla bağlandığı işlerde çok daha başarılı olabilir.

Kariyer değişikliği için yaşın geç değil. Okurken de kariyerine katkı sağlayacak iş ya da projelerde çalışarak kendine fırsatlar yaratabilirsin.

Merhaba. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, yaşın bir önemi olmamalı bu noktada. Hiç bir şey için geç değildir. Ben 22 yaşındayım, Biyoloji bölümünden yeni mezun oldum, hayallerim doğrultusunda geçen yıl aldığım bir karar üzerine şimdi psikoloji okumaya hazırlanıyorum. İkinci üniversite için askerlik zorunluluğu olduğu için agustosta askere gidiyorum ve bu sene de ÖSS'ye tekrar girdim, kazanacağımı umut ediyorum, kazanırsam kaydımı dondurup askere gidip gelicem ve okula başlayacağım. Ben başladığımda yaşım 24 olacak, bunun bir de yüksek lisansı ve doktorası var. daha önümde 11 yıl kadar bir eğitim hayatım var, elbet imkan bulursam mezun olduktan sonra psikolog olarak çalışmaya başlayabilirim. Demem o ki ben hayallerime kavuşmak adına 34 yaşına kadar eğitim almayı göze aldım, kimisi çok sene kaybın olacak dese de ben Klinik psikolog olmak adına ilk adımı attım ve bunu istiyorum.

Şunu asla unutma; mutsuz olacağın bir meslekte çalışacağına insanlara inat küçük bir risk al ve hayallerinin peşinden koş, bu seni istediğin yere götürecektir. Her şeyin gönlünce olması dileğimle...

Evet bence de denemelisin.
Çünkü aklındaki bu soru işareti ile şimdiki işinde devam etsen de mutlu olamazsın diye düşünüyorum.
Bu işini de iyi yapacak yeteneğin olabilir tabii ki ama madem farklı bir meslek düşünüyorsun bence de sınava girmeli ve denemelisin.
Kazandığın takdirde okurken de çalışabilirsin, ister bu işinde -tabii işteki şartlarını bilmiyorum- ya da okuduğun alanda çalışabilir kendini deneyebilirsin.
27 yaş mı geç, sakın öyle düşünme, bak ben de bir ara bu düşünceye kapılmıştım yaş konusunda, hiç bir şey için geç değil, sadece imkansız olacak duruma getirmemek için, aklına geldiği, içinde bu arzuyu hissettiğin ve yapabilir durumda olduğun -sağlık, beceri, çevresel imkanlar...vb.- sürece imkansıza dönüştürmeden demelisin bence.

O0

Geri