Hayatınız, Hayal Gücünüz Kadardır.

NobleOttoman

Kullanıcı

Karşısında duran beyaz tuvalde düşüncelerini renklerle dans ettiren bir ressam olduğunuzu düşünün. Tablonuzdaki manzara ne olurdu? Üstelik bu tabloda resmettiğiniz her şeyin gerçekleşeceğini, hayatınıza gireceğini bilseydiniz ve düşünceleriniz doğrultusunda bir eser meydana getirseydiniz tabloya neleri dahil ederdiniz?

Bunu bir arkadaşıma sorduğumda verdiği cevap şuydu:
— ‘’ Kendimle gurur duyduğum, sevdiklerimin yanında olduğu, hata yapmadan tecrübe edinebildiğim yeni bir hayat çizerdim.‘’
Peki sizin cevabınız nedir ?

Biraz düşünürsek, hayatımızı istediğimiz an beyaz bir tuvale çevirebileceğimizi anlayabiliriz. Düşüncelerimizi tuvale aktaracağımız renklere, onları gerçekleştirme kabiliyetimizi ise sihirli fırçamız haline getirebiliriz. Ve tabi ki o yetenekli ressam sizsiniz. Siz hayata bakış açınızı ne kadar genişletirseniz, tablonuz da o kadar değer kazanır. Kabul etmeniz gereken tek şey, şu an sahip olduğunuz tabloda (hayatta) sizin renklerinizin (düşüncelerinizin) hâkim olduğudur. Yaşadığınız hayata dönüp baktığınızda güzel şeyler görüyorsanız ve ya tam tersiyse bunların altında sizin imzanız olduğunu bilmelisiniz. Hiçbir ressam tablosuna beğenmediği bir şeyi aktarmaz, o halde sizde beğenmediklerinizden vazgeçebilirsiniz.

Bu ilk başta zor gelebilir. Yeni bir hayata yelken açmak istiyorsanız eskisinden kopmanız gerekir ve bu sizi biraz düşündürebilir.  Tereddüt etmeyin, son derece kararlı olun. Bunu yaptığınızda hissettiğiniz özgürlüğün hiçbir şeye değişilmeyecek kadar değerli olduğunu anlayacaksınız. Benim hayatımda her zaman etkili olan ve prensip haline getirdiğim bir söz vardır; ‘’ Beni yavaşlatan, yolumdan alıkoyan ve yaşamak istediklerime engel olan her şeyi hayatımdan çıkartırım. ‘’ Bu sözü her söyleyişimde beni bağlayan bir zinciri daha kırarım. Memnun olmadığım tabloyu parçalar ve yenisini yapmaya başlarım. Sizde hayalinizdeki hayatı yaşamak istiyorsanız memnun olmadığınız tabloyu parçalamalısınız. Vazgeçmek bir sanattır, sanatçı olmak için atılan ilk adımdır.
Hayatınız, hayal gücünüz kadardır..

Eğer hayal edebildiğin bir şeyse yapabilirsin.
Walt Disney

Yeni bir şeyler yapmak,yeniden başlayabilmek cesaret ister.Değişim için ilk adım atılabilinmelidir yoksa alışkanlıklarımıza bağlı oluruz sonra da bağımlı...
'Aynı' olandan vazgeçip 'farklı' bir şeyler denemek gereklidir bazen.
Yaratıcık hayal gücünden kaynaklanır zaten,bir eser ortaya koyabilmek için önce hayalini kurup sonra düşünüp sonra gerçek boyutlarıyla ele alıp gerçekleştirme faaliyetlerine geçilir.
Hayal etmekle başlanır ama hep hayal ederek devam edilemez.Gerçekleştirmek gerekir...
Teşekkürler...

Beğenmene sevindim beyaz_melek

prenses35' Alıntı:
Yeni bir şeyler yapmak,yeniden başlayabilmek cesaret ister.Değişim için ilk adım atılabilinmelidir yoksa alışkanlıklarımıza bağlı oluruz sonra da bağımlı...
'Aynı' olandan vazgeçip 'farklı' bir şeyler denemek gereklidir bazen.
Yaratıcık hayal gücünden kaynaklanır zaten,bir eser ortaya koyabilmek için önce hayalini kurup sonra düşünüp sonra gerçek boyutlarıyla ele alıp gerçekleştirme faaliyetlerine geçilir.
Hayal etmekle başlanır ama hep hayal ederek devam edilemez.Gerçekleştirmek gerekir...
Teşekkürler...

Elbette, başarı cesaret ve inanç ister, kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyenler yeni denizler keşfedemez. Ve insan sürekli aynı şeyleri yaparsa bir robottan farkı kalmaz. Farklı şeyler yapmak hem beyni geliştirir hem hayatı ve kişiliği zenginleştirir.

Yaratıcılık hakkındaki görüşleriniz bana 'Disney Yaratıcılık Stratejisi'ni anımsattı. Bu strateji 3 temel adımdan oluşuyor;
Düşündüğünüz hedefi :
1 Hayal edin
2 Gerçekçi olarak ele alın
3 Elde ettiğiniz sonucu eleştirin
Bu maddeler ilk önce gerçekleştirilmek istenenin en geniş boyutlarını, sonrada gerçekleştirmek için sahip olunması gereken imkanların farkedilmesini sağlar. Eleştirmek ise olumlu ve olumsuz yönlerini keşfedip hayata uyarlar.
Sınırları zorlamak güzeldir, hayat sıradanları sevmez :)

Güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

Bugüne kadar her şeye birçok kez yeniden başlamak istemiştim. Ama olmadı. Sadece, kaldığım yerden devam ederek, ilerisini düzeltmeye çalıştım.

Henüz o tablo tamamlanmadı, çok eksiği var daha sığdırmam gereken onlarca şey var ama temada mavi, yeşil ve beyaz var (:

Geri