Hayata bakış açınızı değiştirecek bir yazı

  • Konbuyu başlatan Marie
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Marie tarafından oluşturulan Hayata bakış açınızı değiştirecek bir yazı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,899 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Hayata bakış açınızı değiştirecek bir yazı
Konbuyu başlatan Marie
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Marie
M

Marie

Kullanıcı
20 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
                                                      KARARLILIĞIN GÜCÜ
Küçük kasaba okulu,eskiden kalma,üzerine çaydanlık konan kömür sobasıyla ısıtılıyordu.Küçük bir erkek çocuğun görevi her gün okula sabah erkenden gelmek,öğretmen ve sınıf arkadaşları gelmeden sobayı yakıp okulu ısıtmaktı.
Bir sabah geldiklerinde okul binasını alevler içinde buldular.Bilincini kaybetmiş çocuğu yarı ölü, yarı diri binadan dışarı çıkardılar.Bedeninin alt kısmında ciddi yanıklar vardı.En yakın hastaneye götürüldü.
Ciddi şekilde yanmış yarı bilinçsiz çocuk,yattığı yataktan annesi ile doktorun konuşmasınıduydu.doKtor annesine oğlunUn bedeninin alt kısmının olduğu gibi yandığı için ölme olasılığının çok yüksek olduğunu,hayatta kalmasının neredeyse imkansız olduğunu söylüyordu.(belki böylesi daha iyiydi) Oysa cesur minik ölmek istemiyordu.Hayatta kalmak istediğine karar verdi.Doktorları şaşırtacak bir şekilde hayatta kalmayı başardı.Ölüm tehlikesini atlattığında yine annesiyle doktorun konuşmalarına kulak misafiri oldu.Doktor,annesine yangınını bedeninin alt kısmındaki deriye zarar verdiği için bacaklarını kullanmasının mümkün olamayacağını,ömür boyu sakat kalacağını söylüyordu.
Cesur çocuk kararlıydı.Ömür boyu sakat kalmayacaktı.Yürüyecekti.Oysa ne yazık ki belden aşağısı motor hareketlilikten yoksundu.Zayıf bacakları hareketsiz öylece sallanıyordu.Sonunda hastaneden taburcu edildi.Annesi her gün bacaklarına masaj yapıyordu;ama bacaklarında ne his,ne de kontrol vardı.Öte yandan yürüyeceği konusunda her zamankinden daha kararlıydı.
Yatmadığı zamanlar tekerlekli sandalyeyle geziyordu.Güneşli bir günde annesi biraz temiz hava alabilmesi için onu dışarı çıkardı.Tekerlekli sandalyesinde oturmak yerine kendisini sandalyeden attı.Bacaklarını arkasından çekerek çimenlerin üzerinde sürüklenmeye başladı.
Sürüklene sürüklene bahçelerinin çevresindeki beyaz çitlere ulaştı.ÇOK BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇİTE DAYANARAK AYAĞA KALKTI.Sonrada tutuna tutuna yürümeye çalıştı.Yürüyebileceğini ispat etmeye çalışıyordu.Bunu her gün yapmaya başladı.Bahçenin etrafındaki çitlere dayanarak yürümeye başlamıştı.Bacaklarına hayat kazandırmak dışında hiç bir isteği yoktu.
Günlük masajlar sonunda sebatı ve kararlılığı sayesinde ayakta durabilmeyi başardı,sonra da yavaş yavaş yürümeyi ve daha sonra da kendi başına yürümeyi ve koşmayı!!Okula yürüyrek gitmeye başladı,sonra da koşarak.Koşmanın tadına varmak amacıyla koşuyordu.Üniversite de yürüyüş kulubüne katıldı.
Bir müddet sonra Madison Square Garden'da hayatta kalması bile beklenmeyen,yürmesi  ve hatta koşması olanakdışı olan bu genç adam,bu kararlı genç adam,yani Dr.Gienn Cunningham dünyanın en hızlı koşan adamlarından biri seçildi.
          [Alıntıdır]

 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İnsan yeter ki istesin,teşekkürler paylaşım için...
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Keşke herşey bakış açımızı  değiştirmekle yada çok istemekle mümkün olabilseydi...
 
B

bişileryapmaklazım

Kullanıcı
14 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
İstemek, kararlı olmak ve yılmadan uygulamakla kişi er yada geç muhakkak başarıya ulaşılır... teşekkürler paylaşım için :)
 
M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ben bu kadar kararlı değilim olamam da. Değiştirmem gereken yönlerimden biri de bu belki. İstemekten, istediğim şeylerin peşinde koşmaktan hemen vazgeçmemeliyim, ama yine de böylesi bir yaşam daha rahat, yaşama uyum sağlamak benimkisi yada kolayına kaçmak kimbilir.
 
G

gözlük

Kullanıcı
5 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
bu kararlılık ve inanç geçekten her şeye çözüm  yeterki  ;)iyiye kullanalım
 
Æ

ærlx

Kullanıcı
13 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Isparta
inanmak başarmanın yarısıdır. inanırsak başaramıyacagımız hiçbirşey yoktur diye düşünüyorum
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Valla bende, bir değişiklik yaratmadı vesselam.
İlginç.
 
Üst