Hayat adil değildir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu "saçma"..
Sanırım gayet net oldu. Elbette isteyen istediği gibi yorumlar.
Bende istediğim gibi yorumluyorum zaten.
Zaten cümlelerime katılsanız şaşırırdım.

Böyle bir kaynak yok. Böyle bir anlatımda yok. Zaten başkalarını düşündüğüm için yazıyorum.
Teşekkür ederim.

Kod:
1. Kadınlar çok para harcar.
2. Erkekler dinlemesini bilmezler
3. Çocuklar gürültü yaparlar.
4. Köpekler pis kokan hayvanlardır.
Hocam naptınız böyle bir örnek çok yanlış bence. Cümlelerde "bazı" ibaresini kullanmamışsınız ya da o netlikte bir ifade.. Bu da demek oluyor ki genelleme yapmışsınız. 1.si "Kadınlar çok para harcar" demişsiniz tam tersine çoğu kadınlarımız tutumludur.Evini geçindirebilmek için her zaman kenarda paraları bulunur.Tabi ki çok harcayanlar da var ama bu sadece bayanlar için geçerli değildir. 2.si "Erkekler dinlemesini bilmezler" böle bir cümleye ben katılmıyorum.Anlatım şeklini bilirseniz herkes sizi dinler ve sağlıklı iletişimin en önemli kuralı karşındakini dinlemektir.Bilmiyorum ama erkekler bu sözü tasvip ederdiye düşünüyorum. 3.sü "Köpekler pis kokan hayvanlardır" Hocam ben bu cümleyi hiç okumamış olayım. Benim de bir köpeğim var. Evimin içinde beslemediğim halde hiç kokmuyor. Keşke herkes onlar kadar duygusal,sadık,dost,söz dinleyen,dünya tatlısı olsalar.. Yazınızda güzel cümleler var ama son yazdıklarınız benim için çok yanlış ifadeler..

Geri