Hayallerinizin peşinden gidin

  • Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Hayallerinizin peşinden gidin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,524 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Hayallerinizin peşinden gidin
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Hayallerinizin peşinden gidin


Beş yaşında babasını kaybetti. Yoksulluk içinde çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdi. Depo bekçiliği yaptı. 25 yaşında ise çok sayıda öğrenci yetiştirmiş bir filozof olmuştu Konfiçyus.

Belli bir mesleği yoktu. İş başvurularından eli boş dönüyor, ambulans şoförlüğü, gazete dağıtıcılığı gibi geçici işlerde çalışıyordu.
Geceleri çalıştığı depoda minik bir fareyi izlemeye başladı. Farenin dans eder gibi ilginç hareketler yapmasından ilham alarak çizim yaptı. Böylece tüm çocukların sevgilisi Mickey Mouse doğdu. Walt Disney artık ünlü ve zengin bir adamdı.
Otomobil fabrikalarında işçi olarak çalıştı. Bedensel engeli nedeniyle aşağılanması onu ümitsizliğe değil, hırslı olmaya itti. 22 yaşında kendi yaptığı ‘sakat adam arabası’yla Büyük Sicilya yarışlarında birinci oldu. Zamanın en hızlı arabasını yapmak için bir yıl boyunca atölyesine kapandı. Ferrari günümüze kadar efsane olmayı başardı.
Tarlalarda işçi olarak çalıştı, bakkal çıraklığı yaptı. En büyük merakı mahkemelere gidip duruşmaları izlemekti. Etrafındakilere kendini sevdirmeyi başardı. Bir süre sonra kongre üyesi seçildi. Ardından Amerika’nın 5. başkanı olan Abraham Lincoln, Amerika’nın bugünkü sistemi ve anayasasında büyük etkiler bıraktı.
Amerika’da yaşayan 3 kafadar, el kamerasıyla çektikleri amatör filmleri arkadaşlarına gönderip ünlü olmak istedi. Ancak internet yavaş, elektronik posta kutuları küçük, videonun boyutları ise büyüktü. Bunun üzerine kendi başlarının çaresine bakıp YouTube’u kurdular.
Hayatta başarılı olmuş kişilere bakarsak onların ruhen, bedenen ve fikren huzurlu kişiler olduğunu görürüz. (Thomas Edison)
Başarı kazanan kişiler büyük ruha sahiptirler, bir olaydan hemen etkilenmez ve olayların devamını düşünürler. (Maurice Maeterlinck)
Başarı kuvvetli olana gülümser, başarısızlık zayıflara çullanır. (Oscar Wilde)
ÇOCUKLARINIZI SÖMÜRMEYİN

2 milyona yakın gencin bilgileriyle yarıştığı ÖSS tamamlandı. Alacağınız sonuca göre kendinizi başarılı veya başarısız olarak nitelendirmeyin. Kimsenin size bu etiketleri yapıştırmasına da izin vermeyin. Yaşamda başarıyı yakalamak için ÖSS tek alternatif değil. Elinizde çok daha önemli bir şans var: ‘Hayalleriniz.’ Yukarıda verdiğim örnekler hayallerinin peşinden gidenlerin başarıları. Kendinize güvenin ve hayallerinizin peşinden gidin. Başarı için doktor, mühendis, gazeteci, öğretmen olmanız gerekmiyor. İlgi ve yeteneklerinizi keşfettiğinizde başarıyı yakalayacaksınız.

Artık izin verin kendinize. Bir yıldır ertelediklerinizi yaşayın. Sinemaya gidin, sırt üstü yatıp tembellik yapın. Genç olduğunuzu hatırlayın. Tercih dönemine kadar unutun gitsin ÖSS’yi. Ve aileler; sömürmeyin çocuklarınızı; ‘Sana yaptığımız masrafların karşılığı’ sözleriyle ezmeyin. Hiçbiriniz çocuğunuz için ekstra bir şey yapmadınız. Anne ve baba olmanın verdiği sorumlulukları yerine getirdiniz o kadar. Unutmayın, yaşamda her şeyin yerine bir yenisi konulabilir, ‘çocuklarımız’ hariç.





Sibel Kahraman

 
Z

z.sav

Kullanıcı
10 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
bankacýyýzbiz.com
Şu an iyisiniz, ama gelecekte mükemmel olacaksınız.

Şu anda en iyisiniz, ama gelecekte daha da iyi olacaksınız.


Bazen izlediğimiz yollar uzun ve zorlu olabilir, fakat
unutmayın: böyle yollar, sonunda daima en güzel manzaralar olan yollardır.


Tabii ki önünüze engeller çıkacak: bunlara nasıl
tepki verdiğiniz, kim olduğunuzu - içinizdeki sizi- ve kim olacağınızı
belirler.


Adım adım çabalayarak, hedeflerinize ulaşma
şansınızı artırın. Yapabileceğiniz en iyi şey, sizden istenen
her şeyi yapmaktır.


Unutmayın, kendi mucizelerinizi yaratabilirsiniz.
Kapınızı çalan fırsatların bir nedeni var, değerlendirmeniz
için oradalar.


Her zaman kazanmak zorunda değilsiniz, kazanmak için
ne yapmanız gerektiğini bilmelisiniz.


Daha güzel bir hayata açılan kapının anahtarını
bulmak size bağlı.


Unutmayın, daha fazla zorluk,
sizi zorlukları nasıl aşacağınız gerçeğine daha da yakınlaştırır
ve bunun ötesini götürür.


Endişelenmeyin.

Zorluklarla karşılaşın.

Hayallerinize uzanın ve onları
daha yakına,
kalbinizin daha yakınına getirin.


"Keşkelerden" kurtulun ve doğru olanı yapmak için
ne gerekiyorsa onlarla yolunuza devam edin.


Önem verdiğiniz tüm kişilerin şükranlarıyla, hayattan istediğinizin
peşinden gidin. Ve dileklerinizi gerçekleştirmenin
gerçekten nasıl bir şey olduğunu keşfedin.




İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR ! YETERKİ KENDİMİZE OLAN ÖZGÜVENİMİZ TAM OLSUN





Teşekkürler . . .
 
Ç

çiçek

Kullanıcı
4 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
vayyy çok gusel yasılar emeğinise sağlık...
 
E

efe_09540

Kullanıcı
3 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
başarmak çalışmaya bağlı olduğu kadar şansada bağlı ben size inançlı hayallerinin peşinden giden ama başaramayan çok fazla insanda gösterebilirim yani burda verilmek istenen mesaj inan başar ama inanıp ta başaramayan pek çok insan var her inanan basaramaz...
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Elbette tüm yolları deneyip,başaramayan insan fazladır.
Ama kişi şansını kendi yaratır.Eğer her şeyi denediz ama bir türlü başarılı olamıyorsanız(burada kişsel algılanmasın lütfen)demek ki ya yanlış tercih yapıyorsunuz yada yanlış yoldasınız.Sonuçta herkez her işte başarı sağlayamaz.
Bana göre bu gibi durumlarda kişi biraz durup kendini dinlemeli,nerede hata yaptığını yada gidiceği yolu seçerken daha detaylı araştırma yapmalı. :)
 
F

feride_frd

Kullanıcı
24 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
Başarmanın şansla ilgisi olduğuna inanmıyorum.Çalışan ve başaracağına  inanan kazanır.Sıradan biri olarak doğarsın,çalışırsın,başarırsın.Başarılı biri olarak bir çocuk sahibi olursun o çocuğunun şansıdır,başarılı bir insanın çocuğu olarak doğar ,şanslı doğması başarılı olacağı anlamına gelmez,çocukta çalışır ve başarılı olacağına inanırsa başarır.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
feride_frd' Alıntı:
Başarmanın şansla ilgisi olduğuna inanmıyorum.Çalışan ve başaracağına  inanan kazanır.Sıradan biri olarak doğarsın,çalışırsın,başarırsın.Başarılı biri olarak bir çocuk sahibi olursun o çocuğunun şansıdır,başarılı bir insanın çocuğu olarak doğar ,şanslı doğması başarılı olacağı anlamına gelmez,çocukta çalışır ve başarılı olacağına inanırsa başarır.

Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil.Başarı çalışarak ve doğru yöntemi bulmak.Çünkü bir işte veya olayda kararlar alıyoruz ama bize uygun mu değil mi?yada gerçekten yapmak istediğimiz bu mu diye hiç düşünmüyoruz.

Şimdi şöyle diyenlerde olacaktır; hangimiz istediğimiz mesleği yada işi yapıyor ki.
Evet doğru belki hayalimizde ki işte çalışmıyor olabiliriz ama başarmak için illede hayalimizde ki işte de çalışmamız gerekmiyor.

" Ne iş olursa olsun, en iyisini yap" demişler. :)
 
A

adem71

çok güzel tavsiyeler teşekkürler hepinize arkadaşlarım iyiki varsınız :) :) :) :)
 
K

kackarlar08

Kullanıcı
3 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
gülşah gerçektende çok önemli bir konuyu dile getirmissin yüreğine sağlık hayat devam ediyor
hayata olumlu bakmak lazım eğer umutlarda varsa hayat devam ediyordur lise biter ünüversi te gelir sonra askerlik hayattta hiç birzaman son diye bir şey yok inişli çıkışlı yollar
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Hayalerimin peşinden gittiğimde  her defasında sanki tüm yollar çıkmaza saplanıp kapanıveriyor..
Şimdilik olayları akışına bıraktım gerçekçi olmayı tercih ediyorum..
Güzel konuydu..  
 
Üst