Hayallerinizden Vazgeçmeyecek Kadar İnatçı Mısınız?

  • Konbuyu başlatan Şeker Prenses
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Şeker Prenses tarafından oluşturulan Hayallerinizden Vazgeçmeyecek Kadar İnatçı Mısınız? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,889 kez görüntülenmiş, 15 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Hayallerinizden Vazgeçmeyecek Kadar İnatçı Mısınız?
Konbuyu başlatan Şeker Prenses
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan gurbetci_kiz
Ş

Şeker Prenses

Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır. Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimim kesintilere uğramıştır. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve ne yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası…
Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan yedi sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalinin en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalindeki iki yüz dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yolların yerlerinin gösterdi. Krokiye, iki yüz dönümlük arazinin üzerine oturacak bin metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi.
Ertesi gün hocasına sunduğu yedi sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi. İki gün sonra ödevini geri aldı. Kâğıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir “0” ve “Dersten sonra beni gör” uyarısı vardı. “Neden 0 aldım?” diye merakla sordu hocasına, çocuk.
“Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal” dedi hocası. “ Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkânsız.” dedi ve ekledi “Eğer ödevinin gerçekçi hedefler belirledikten sonra yenden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm.”
Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. “Oğlum, bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!” dedi babası. Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına.
“Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin, ben de hayallerimi.” Dedi çocuk.
O orta iki öğrencisi bugün iki yüz dönümlük arazi üzerindeki bin metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı. Öykünün en can alıcı yanı şu:
Aynı öğretmen geçen yaz otuz öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi. Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine “Bak” dedi, “ Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken hayal hırsızıydım. O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım. Çok şükür ki sen hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın.”

Alıntı…
 
I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
çok güzel bir paylaşım. ah birde kankam burda olsada okusa. hayalin gerçeğe nasıl dönüştüğün. herşeyin kendinde olduğunu :)
 
E

erhan1067

Kullanıcı
6 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
çok güzelmiş paylaşım için teşekkürler
 
M

mehmetgk

Kullanıcı
18 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
gercekten muthıs bıseymıs gonderene cokk tesekkurler basarılarınızın devamını dılerım :)
 
A

ayçiçeği

Kullanıcı
31 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
Hayalleri gerçekleştirmek için biraz inatçı olmak gerek.
Paylaşımın için teşekkürler Şeker Prenses. :)
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bazen gerçekleştiremediğim,hayalimi yarıda kestiğim durumlar oldu...Çünkü şartlara da bağlı hayaller :-\
 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
taktire şayan bir öykü...
ben hedeflediğim işin sonucu ile ilgili hayal kurarım zaten gerçekleştirmek için adım atmışımdır..
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Gülşah' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
Değilim.
Çünkü hayal kurmam ki... :)
Hayalsiz yaşanır mı Zeynep? Merak ettim!
Ben yaşıyorum ya Gülşah... :)
Hayal konusunda tutucuyum ben biraz, olmayacak şeyleri hayal etmeye başladığım olur elbet ama çabuk kendime gelirim. Bu arada kendime gelme döneminde, 3 dakika bile olsa, ne yazık kötü bir şey yapıyorum, saldırgan oluyorum. Ve kırıcı:(
Bu nedenle belki de hayal kurmadan yaşamakta inatçıyım ben de...:)
Ancak şu var elbette; gerçekleşmesini arzu ettiğim somut şeyler. Ancak gerçekleşmiş gibi rüyalara yatmam, yani açarsam; Hindistan benim hayallerimin ülkesidir ve dahası ömrümün sonunu geçirmek istediğim ülke. Ama kendimi Hindistan'da hayal etmiyorum, sadece planlı programlı bir şekilde bunun olması için çalışmalar yapıyorum.
Hayal kurup, kenidimi Hindistan sokaklarında yürüyor sanmaya başladığım an, bunun gerçekleşmemesi halinde yıkılmam kaçınılmaz olmaz mı?
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hayal kurup, kenidimi Hindistan sokaklarında yürüyor sanmaya başladığım an, bunun gerçekleşmemesi halinde yıkılmam kaçınılmaz olmaz mı?
Aynen! Benim de düşüncem bu yönde. Gerçekleşmeme ihtimali bile hoşuma gitmiyor. O yüzden kafamda bir şey oluştuğu anda ilerisini hayal etmeden gerçek çalışmalara başlarım. Belki bir yönden kötü, yaratıcılık olayın akışında ne kadar olur.. Bilemiyorum!
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Hayal kurmayı seviyorum ve hepimizin ortak kanısı olan gerçekleşecek hayal kurmayı seviyorum. Örneğin yeni bir şeye başlayacaksam hemen hayalimde canlandırırı.....vs... :)
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
bende hayal kurmak konusunda zeynep ablayla aynı fikirdeyim hayal kurduğum zaman hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum ama tabiki insan nekadar istesede bazen buna mani olamıyor
 
G

gurbetci_kiz

Kullanıcı
20 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bence hayal kurmak nefes almak gibi birsey. :nabiz durmasin.
Daha cok hayal kurarak varmak istedigin yere belkide daha dogru sekilde gelebilirsin,
ayni bir sinava calisan cocuk gibi ne kadar cok hayal kurarsan o kadar iyi not alirsin  :)
 
Üst