hayalleri uygulamaya başlamak...

  • Konbuyu başlatan eftelya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde eftelya tarafından oluşturulan hayalleri uygulamaya başlamak... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,456 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı hayalleri uygulamaya başlamak...
Konbuyu başlatan eftelya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan syn
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Hayalleri uygulamaya başlamak

Bir söz vardır 'Şans hazırlıklı kafalara yardım eder' diye. Özellikle uygun fırsatları yakalamış girişimciler, iş ve bilim insanlarının öyküleri anlatılırken kullanılır. Bu, çok güzel bir söz olmakla birlikte acaba insanın kafası nasıl hazırlıklı hale gelir?

Hazırlıklı bir kafa önemli ölçüde, belirli bir hayal, belirli bir hedefle başlar. Yani önce bir hayal kurmaya başlanır. Ardından bu hayalle ilgili enformasyon toplanmaya başlanır. Algıda seçicilik diye bir kavram vardır. Belirli bir marka araba almaya karar veren birisi, yolda sürekli o arabaları görmeye başlar. Belirli bir konuyu merak eden kişi, gazetelerde, televizyonda merak ettiği o konuyla ilgili bilgilerle karşılaşır. Aslında o bilgiler televizyonda ya da gazetelerde hep vardır; ama dikkatini çekmemiştir. O hayale sahip olmayan kişiler için o bilgiler hâlâ önemli değildir.

Dolayısıyla insanın kendi geleceğiyle ilgili hayal kurmaya başlaması, kişiyi o hayale yaklaştırır. Hayal kurmak ve bir hayale odaklanmak insanı bir taraftan yetiştirir. Diyelim ki, bir kişinin bir internet projesi var. Bu internet projesi dolayısıyla internette dolaşır. Projesiyle ilgili bilgi toplamaya çalışır ya da benzer projeleri arar. Bu araştırma sırasında aslında aramadığı birçok bilgi ile karşılaşır ve onları da inceler. Hiçbir hayali olmayan insanlarsa hiçbir şey aramazlar ve dolayısıyla ne aradıklarıyla ne de aramadıklarıyla karşılaşırlar.


Yine hayali konusunda algıda seçicilik ve/veya amaçlı bir araştırma sonucu bilgilenen birisi, kendi hayaliyle ilgili etkili/yetkili/ilgili/bilgili birisiyle karşılaştığında onunla sohbet edebilir ve projesini açıklayabilir. Projesini açıklarken kritik bilgilere de sahip olduğunu ya da konu hakkında çalıştığını da hissettirebilirse etkili kişi, kahramanımıza yardım edebilir. Şimdi bu olaya şahit olan bir başkası durumu 'şans' olarak niteleyebilir. Ama bu, şans olmaktan çok hazırlıklı bir kafanın elde ettiği sonuçtur.


Kişisel yaşamımdan örnek vermek gerekirse, yirmili yaşlarımda gazete ve dergilere yazı yazmayı hayal ettim. Kitap değil, kitaplar yazmayı hayal ettim. Ev ve araba sahibi olmayı hayal ettim. Aynı anda iki şehirde yaşamayı hayal ettim. Yurtdışında belirli bir süre yaşamayı hayal ettim. Bu hayaller odaklanmama, aklımı hazırlamama yardım etti ve sonuçta bu hayallerime ulaşabildim. Türkiye'nin en büyük üniversitesini kurma hayalim, sıra dışı bir ilköğretim okulu ve lise kurma hayalim hâlâ devam ediyor. Dünyanın insanları en çok etkileyen internet okulunu açma hayalim de devam ediyor. Bu hayaller, bu konularda daha çok okumamı, daha çok sohbet etmemi, bu konularda yardımı olabilecek insanları diğerlerinden ayırmama yardım ediyor.


Bazen de bir hayale sahip olduğunuzda, sizinle benzer bir hayale ya da projeye sahip insan bulduğunuzda onunla ekip olabiliyorsunuz ya da yardımlaşabiliyorsunuz. Bir insan belirli bir hayali başarmak için bütün kaynaklara sahip değil. Bilgisi olanın yeterli sermayesi, yeterli sermayesi olanın doğru insanları, yetenekli ekibi olan birinin uygun bir projesi olmayabiliyor. Dolayısıyla farklı kaynak sahipleriyle buluşabilmenin yolu da bir hayale sahip olmaktan geçiyor.


Bir hayale sahip olduğunuzda, bir başkasının yanında da çalışabilirsiniz; ama sahip olduğunuz hayal sizin yarınlarınız için yaşamsal bir enerji kaynağıdır. Bu arada hayaliniz için belirli ölçüde harcama yapmaya, bedel ödemeye de başlamalısınız. Ödediğiniz bu bedel sizi, hayalleri sözde kalarak emekli olanlardan ayıracak ve hayallerine ulaşan/ulaşmada yol kat eden hazırlıklı kafalardan yapacaktır.



Kaynak:Zaman
Yazar:Melih Arat
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
cok anlamllı bir yazıı, teşekkürler eftelyaa!! :) istediğimizz kadar hayal kurmak kendi elimizde, bunları elde etmekte tabi,hayallerimizin gerçekleşmesi ümidi ile.. :)
 
A

ayben

teşekkürler eftalyacım saol hayallerimiz değil midir bizi ayakta tutan onlar için savaşmazmıyız zaten...
umarım bir gün hepsini gerçekleştirebilirim ;)
 
S

serhatt

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Tskrrler..Ah hayaller AH..Bazılarının gerçekleşemeyeciği gibi..
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
esranur' Alıntı:
cok anlamllı bir yazıı, teşekkürler eftelyaa!! :) istediğimizz kadar hayal kurmak kendi elimizde, bunları elde etmekte tabi,hayallerimizin gerçekleşmesi ümidi ile.. :)
;)

 
M

maviii

Kullanıcı
22 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
istemek sahip olmakrtır...gerçekten istersek onu elde edeceğimize inanıyorum..
 
O

omer.atmaca

hayatın orjini hayaldir hayali olmayan insanın ne amacı ne de hedefi olabilir.
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
cok güzel önce hayal edin 'yapabilirim' diyin daha sonra idarenizi koyun ortaya ve 'istiyorum' diyin işte o an bi bakmısınız hayaliniz gercek olmus ;)
 
U

ukab

Kullanıcı
21 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
ankara
güzel bi yazı paylaştığın için teşşekkürler :)
 
Z

zor_yilar

Kullanıcı
17 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
ben hayal peresim nedense hayal ettiğimi gerçekleştiremiyordum yaş birazdaha ilerledikçe  hayallerimi gerçekleştirmeye başladım gerçekleştirdikçe kendime güvenimde artı
 
Üst