hayalleri olanlar asla uyumazlar

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zeynep.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zeynep.

Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2008
Puanları
0
Konum
elazığ
bir kişisel gelişim kitabıdır.aslında öyle her kişisel gelişim kitabını okumam.çoğu sıkıcı gelir.ama bu kitap bambaşka birşey.her kelimesi insana gerçekten güç veriyor.çok da akıcı bir kitap.yazarı:pat mesıtı;ingilizceden çeviren.elmas canan karderin. :)
 
Çok teşekkürler ama sıkıcı olmayan çok yazarımız var bizim. Sanırım denk gelmediniz ama Site'de çoğunun tanıtımı yapıldı, bir ara bakarsanız belki ilginizi çekecek kitaplara rastlayabilirsiniz.:)
 
Bu kişisel gelişimcilerin bazılarının "Uyku"yla bir alıp veremediği var gibime geldi.. Büyük bir ihtimal ile ktapta uyumadan kasıt hayallerin için çalış çabala üret birşeyler yaptır. Hatta eminim öyledir.
Hayallerin varsa hiç uyuma. Yoksa 8 saat uyuma. :d
Durmadan dinlenmeden uyumadan üret diyor. Kim diyor ? Sistem.
Umarım uyumadan elde edebileceğiniz hayallere sahipsinizdir. Keza o hayallere ulaşamazsanız bir ömrü zombi gibi yaşama ihtimaliniz var.
Teşekkür ederim paylaşım için.
 
ovulkayaalp' Alıntı:
Kitabın içeriği hakkında biraz detaylı bilgi verirseniz sevinirim...

Bende merak edip araştırmıştım,hemen özetini paylaştım ;)
Hayatta herhangi bir işe başlamadan önce, çok güçlü bir etkeni aşmak zorundasınız: Kendi önyargılarınız. Size bir kalıp veren şey, hayat, kendiniz, yetenekleriniz, aileniz ve arkadaşlarınız hakkındaki düşüncelerinizdir. Eğer kazanmayı ister ama yapamayacağınızı düşünürseniz, kazanamayacağınız hemen hemen kesindir.

Hiçbir şeye önyargıyla yaklaşmamak gerekir. Bu ilke hayatın her alanı için geçerlidir. Söz konusu olan ister bir iş teklifi, isterse birini sosyal çevrenize dahil etmek olsun, insanlar her zaman sandığınız kadar olumsuz tutumlara sahip olmazlar. Önyargılarınızı değiştirin!

Zaman içinde hepimiz zihnimizde sığınaklar inşa eder ve zorlukla karşılaştığımızda oraya sığınırız. Daha önce bir konuda başarısız olduysak, “bilgisayar”ımız hemen “o konuda iyi değilsin” der ve ondan uzak dururuz. Ama bilgisayarlar gibi zihinlerimiz de yeniden programlanabilir. Bunu iyi yapmanın yollarından biri, günlük onaylamalardır.

Kısaca önyargılar yaşamınızı ve gelişiminizi etkiler, önyargılarınızı değiştirebilirsiniz. Başkalarına önyargıyla yaklaşmayın. Hayalleri olan insan çok güçlüdür, zihninizi yeniden programlamak için günlük onaylama sözleri ... konusunda iyiyim, ... sahibim, ... yapabilirim” ve benzeri sözleri kullanın.

Olaylar istediğiniz gibi gelişmiyorsa, bu bir değişime ihtiyaç olduğunu gösterir. Daha önce yapılanları yaparak farklı sonuçlar almak imkansızdır. John F. Kennedy “Değişim hayatın yasasıdır.” demiştir. Doğa durmadan değişiyor. Örneğin, insan vücudundaki hücreler durmadan yenileniyor, dünya durmadan değişiyor.

Değişimden tek korkumuz değişmemek olmalıdır. Teknoloji, iletişim ve iş yapma tekniklerindeki dev ilerlemeler de, şirketlere daha öncesine göre çok daha fazla para kazandırıyor; eskimiş yöntemlerden vazgeçmeyenler ise hemen geride kalıveriyor.

Kısaca hayatta değişimi sağlamanın tek yolu değişmektir, hayal kuranlar değişimi etkiler; değişim onları değil. Değişim rahatsız edicidir ama olmamasının etkisi çok daha kötüdür. Değişim tamamen doğaldır ve yepyeni bir yaratıcılık ve önderliği ortaya çıkarır. Değişime karşı gelmek yıkıcı olabilir.

Bugün dünyadaki insanların çoğu “vazgeçme” tavrını tercih ederler. Kolay yolu seçer, fazla çaba harcamaya yanaşmazlar. Sadece kestirmek için bir köşeye kıvrılırlar, ama bu şekerleme önce uzun bir dinlenmeye, sonra derin bir uykuya dönüşür. Yalnız unutmayın: Hayalleri olanlar asla uyumazlar.


 
Teşekkürler ebruu..
Konusu hakkında yeterince açıklama yapmış...

Bugün dünyadaki insanların çoğu “vazgeçme” tavrını tercih ederler. Kolay yolu seçer, fazla çaba harcamaya yanaşmazlar. Sadece kestirmek için bir köşeye kıvrılırlar, ama bu şekerleme önce uzun bir dinlenmeye, sonra derin bir uykuya dönüşür. Yalnız unutmayın: Hayalleri olanlar asla uyumazlar.

Ve ayrıca bu açıklama ile "Hayalleri olan asla uyumaz" la neyi kastettiğini daha iyi anlamış olduk... ;)
 
Geri
Üst