Hangi yaşta nasıl beslenmeli?

  • Konbuyu başlatan superisi23
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde superisi23 tarafından oluşturulan Hangi yaşta nasıl beslenmeli? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,488 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Hangi yaşta nasıl beslenmeli?
Konbuyu başlatan superisi23
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan layla
superisi23

superisi23

Kullanıcı
30 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
11-13 YAŞ: Kalsiyum zengini gıdalar...Süt,süt ürünleri. Taze meyve ve meyve suları,ıspanak, biber, brokoli, gibi kalsiyum zengini sebzeler.

13-18 YAŞ: Demir zengini yağsız kırmızı et, deniz ürünleri, sebze-meyveler Tahıllar,demir zengini gıdalar.

18-25 YAŞ: Cvitamini. Taze meyve ve sebzeler C vitaminin en değerli kaynaklarıdır. Bu yaş gurubunda da yeterli miktarda kalsiyum gerekir.

25-30 YAŞ: Folik asit alımını artırmak gerekir. Folik asit ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerde, pekçok meyve ve özellikle portakal suyuyla, bakliyatlarla karşılamak mümkün.

30-35 YAŞ: Öncelik antioksidan gücü yüksek gıdalar... Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir. Antioksidan gücün olağanüstü faydasından faydalanmak istiyorsanız bol bol sebze ve meyve yemeye, özellikle taze ve renkli sebze ve meyvelere yönelmeye itina göstermelisiniz. En kırmızılardan karpuz, domates, pembe greyfurtla likopen; en sarılardan kaysı, mango, havuçla karotenoid; en mor kırmızılardan siyah dut, vişne, kiraz ve üzümle proantosiyanidin almalısınız.

35-40 YAŞ: Biyolojik değeri yüksek, temel aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler; yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum. Bütün tahıllar, B vitamini zengin gıdalar, kepekli ekmekler; kalsiyum için yarım yağlı süt ve süt ürünleri; balık, hindi ve tavuk hayvansal protein ihtiyacınız için en değerli kaynaklar. Daha çok yoğurt, sebze-meyve ve bakliyat.

40-45 YAŞ: Toplam kalori alımlarını azaltmak, daha az yağ ve bol posa tüketmek önemli. 40'lı yaşlara geldiğinizde gençlik günlerinizdeki kadar çok kaloriye ihtiyacınız yoktur. Diyetinizin doymuş yağ ve kolesterolden fakir, Omega-3 yağ asitlerinden zengin deniz ürünleri, soya ve soya ürünleri, ceviz, fındık, gibi kuruyemişleri ihtiva etmeli. Bitkisel Omega-3 kaynakları olan keten tohumundan ve keten tohumu yağından, cevizden, ceviz yağıından ve semizotundan bol bol faydalanın.

50-60 YAŞ: Zayıflayan kemiklerinizin kalsiyum ihtiyacı fazlaca artar. Bu dönemde daha az kalorili beslenmeniz, daha az yağ tüketmeniz, zeytinyağından faydalanmanız, antioksidan zengini sebze ve meyvelere öncelik vermeniz şart. Soyalı yiyecekler, ketentohumu ve tahıllar bu dönemde düşen hormun seviyelerinizi desteklemeniz için faydalı.

60 ÇOK ÖNEMLİ: 60 yaş sonrasında beslenme çok önemli. B vitamini yanında kalsiyumdan da yeterli; temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı oluşturmalısınız. Beslenme biçiminiz hipertansiyon, şeker hastalığı, ateroskleroz durumunuza göre özel planlanmali.
 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler superisi23.. yeterince sağlıklı ve dengelei beslendiğimi düşünüyorum
ama mutlaka attladığımız noktalar oluyor..
izninle paylaşımını buzdolabımın üzerinde görmek istiyorum ;)
 
superisi23

superisi23

Kullanıcı
30 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ne demek canım.Çok güzel olur.
 
L

layla

Kullanıcı
15 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
paylaşım için sağ  ol ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 
Üst