Hangi web tarayıcısını (browser) tercih ediyorsunuz?

• Konbuyu başlatan ThuNDeR
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde ThuNDeR tarafından oluşturulan Hangi web tarayıcısını (browser) tercih ediyorsunuz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11,522 kez görüntülenmiş, 31 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Hangi web tarayıcısını (browser) tercih ediyorsunuz?
Konbuyu başlatan ThuNDeR
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi

Hangi web tarayıcısını (browser) tercih ediyorsunuz?

• Netscape

Kullanılan: 0 0.0%
  • Opera

Kullanılan: 2 8.3%
  • Internet Explorer

Kullanılan: 10 41.7%
  • Firefox

Kullanılan: 15 62.5%
  • Safari

• Lynx, Links vs.

• Google Chrome

Kullanılan: 2 8.3%
  • Diğer

• Kullanılan toplam oy
    24
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
NAZAR DEGDİRDİM :) dört tane siteme girip online olunca,site geçişlerim yine dalgalandı,çok yavaşladı yaa :-\

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Birde dns mı çıktı  Shocked hangi dns y kullandıgımı bilmiyorum ben  Shocked

Onu nerden öğrenecegim 
Ağ bağlantılarına gir.Ağ bağlatısına sağ tıklayıp,özelliklere gir.
Oradan internet protoküllerine tıklayıp özelliklere gel.
Aşağıda dns ile ilgili bir sekme var.
Kullanabileceğin Opendns ler:
208.67.222.222
208.67.220.220

Diğerleri:
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Dedigin yere ulaştım benim ıp adresim

4.2.2.1
4.2.2.2

Bunu ben degiştirmiştim youtobe yi izleyebilmek için... :(

Şimdi ne yapayım hangisini kullanmak uygun olurki  :(

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Pardon dns diyecekdim  ;D

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Dns değiştirerek Youtube'u seyredemezsin.Çünkü You Tube Dns engelli değil,ip engellidir.
Onu aşmanın en pratik yolu,host dosyasında değişiklik yapmaktır.
http://rapidshare.com/files/135272286/hosts.zip.html
Yukarıdaki linke tıkla.İndirdiğin host dosyasını,
Windows\system32\drivers\etc    konumuna kopyala.Eski host dosyasını değiştirmek için uyarı alacaksın.Evet de.(Önceden eski hostdosyasının yedeğini al).
Dns'leri de yukarıda yazdığın gibi kullan.
Bundan sonra Youtube'a sorunsuz girersin.
Not:Yazmamda fayda var diye düşündüm:Bu değişiklikten sonra internette yasaklı hiçbir site kalmyor.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
longcoming' Alıntı:
Tek bir sorunum kaldı,neden yavaş Explorer gibi hızlı degil,sayfalar dalgalanıyor sürekli  Sad
Firefox explorer dan çok daha hızlıdır.
Open dns kullandığına emin ol.Diğer dnslere göre çok daha hızlıdır.
Firefox'un fasterfox isimli bir eklentisi var.
yanlız firefox 2 den daha sonrasını desteklemiyordu.
Üzerinde değişiklik yapılmış halını bulabilirsen(Sen de üzerinde değişiklik yapabilirsin) firefox çok daha hızlı açılacaktır.
Hangi antivirüsü kullandığına ve sistem belleğinin durumuna bak.Çünkü kaspersky gibi programlar düşük belleklerde sistemi fazlasıyla kasar.
Son olarak firefoxun çok fazla eklentisi olup olmadığına bak.
Çok fazla eklenti kurarsan firefox yavaşlıyor.
kaspersky degil vürüs programım esednot32 kullanıyorum...
ve Mozillayı 3çe yükselttim yanlışlıla oldu  :(
3 sayfa aık olsun sayfalar dalgalanıyor ki  :-[
Geçen tarama yaptırdım vürüs programına mozilladan  etkilenen bir vürüs buldu,ne bu şimdi,yüklerken vürüs mü yedim  :-[ her açtıgımda vürüs gelirse işim iş,ben bu mozilayı çig çig yerim.. :mad:

Firefox'un fasterfox isimli bir eklentisi var.
yanlız firefox 2 den daha sonrasını desteklemiyordu.
Üzerinde değişiklik yapılmış halını bulabilirsen(Sen de üzerinde değişiklik yapabilirsin) firefox çok daha hızlı açılacaktır.

Firefoxsu sadece kurdum,eklentisiymiş yamasıymış hızlıs yavasıymış anlamaıyorum,zaten yabancıyım bir kere kullanmıştım birde bu sıralar kullanmaya başaldım..İşin garibi alıştım bırakmakda istemiyorum,yavaş oldugunu bile bile her nete girdigimde bunu tıklıyorum...
dedigin degişikligi hızlandırmayı nasıl yapabilirim  :(

programlar düşük belleklerde sistemi fazlasıyla kasar.Bellek durumunu nerden kontrol edebilirim...

Son olarak firefoxun çok fazla eklentisi olup olmadığına bak.
Çok fazla eklenti kurarsan firefox yavaşlıyor.

Ya bunu nerden bilecegim,Firefoxs 1 de iken daha hızlıydı sanki  :(

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
longcoming' Alıntı:
Dns değiştirerek Youtube'u seyredemezsin.Çünkü You Tube Dns engelli değil,ip engellidir.
Onu aşmanın en pratik yolu,host dosyasında değişiklik yapmaktır.
http://rapidshare.com/files/135272286/hosts.zip.html
Yukarıdaki linke tıkla.İndirdiğin host dosyasını,
Windows\system32\drivers\etc     konumuna kopyala.Eski host dosyasını değiştirmek için uyarı alacaksın.Evet de.(Önceden eski hostdosyasının yedeğini al).
Dns'leri de yukarıda yazdığın gibi kullan.
Bundan sonra Youtube'a sorunsuz girersin.
Not:Yazmamda fayda var diye düşündüm:Bu değişiklikten sonra internette yasaklı hiçbir site kalmyor.
Dosyayı indirdigimde kendiliginden mi kuruluyor yoksa içindeki dosyaalrı oradaki dosyaları alıp ben mi koyuyorum  :(
Dedigin bölümün içine kadar girdim,sonrasında bir sorun çıkarır mı acep... :(
Yanlış bir şey yaparımda bilmedigim bir problemle karşılaşır mıyım diye bunca sorum ve yanıt istemem....
Pc ile ilgili herşeyi ögrenmek istiyorum ama bozmadan  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Son bir soru,mozillayı 3 den 2 ye indirebilir miyim? versiyonu nu  :(

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Son bir soru,mozillayı 3 den 2 ye indirebilir miyim? versiyonu nu  Sad
İstersen sorularını teker teker yanıtlayayım.
Nod32 sistemi kasacak bir program değildir.
Sistem belleğine ve bilgisayarın özelliklerine şu şekilde bakarsın:
Bilgisayarıma girip,boş bir yere sağ tıklarsın.Özelliklere gelirsin.
Karşına kullandığın işletim sistemi,işlemcin ve sistem belleği(Ram bellek) karşına çıkar.
Kullandığın işletim sistemi hangisi?Vista kullanıyorsan hemen XP'ye geç derim.Çünkü Vista başlı başına bir sorun(Çok fazla sistem belleğini kullanıyor.Hala birçok donanım,program,oyun Vista altında sorun çıkarıyor)

Sayfalar dalgalanıyor demişsin.Bu ekran kartının sürücüsünün yüklenmemiş olmasından da kaynaklanabilir.
Eklentilerden haberdar değilsen zaten onları kurmamışsın demektir.Onu atlıyorum.

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Firefox eklentisini veriyorum(Üzerinde değişiklik yapılmış hali)
http://rapidshare.com/files/202456904/fasterfox-3.0.0-fx.xpi.html
Firefox'un 2 versiyonuna dönebilirsin.Önce mevcut Firefox'u kaldır.Sonra Mozilla sitesinden Firefox 2 'indir ve kur.
Firefox 3'e göre daha hızlı çalışacaktır.(Ben de bir keresinde aynı sorunu yaşamıştım)
Host dosyasını değiştirmeden önce onun yedeğini başka bir yere at.Sonra Hosts.rar dosytasındaki hosts dosyasını yazdığım konuma çıkar ve değiştir.
Hiçbir sorun çıkmaz emin olabilirsin(Sorun çıkmamasına rağmen yedeğini aldın unutma:))

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
longcoming' Alıntı:
Son bir soru,mozillayı 3 den 2 ye indirebilir miyim? versiyonu nu  Sad
İstersen sorularını teker teker yanıtlayayım.
Nod32 sistemi kasacak bir program değildir.
Sistem belleğine ve bilgisayarın özelliklerine şu şekilde bakarsın:
Bilgisayarıma girip,boş bir yere sağ tıklarsın.Özelliklere gelirsin.
Karşına kullandığın işletim sistemi,işlemcin ve sistem belleği(Ram bellek) karşına çıkar.
Kullandığın işletim sistemi hangisi?Vista kullanıyorsan hemen XP'ye geç derim.Çünkü Vista başlı başına bir sorun(Çok fazla sistem belleğini kullanıyor.Hala birçok donanım,program,oyun Vista altında sorun çıkarıyor)

Sayfalar dalgalanıyor demişsin.Bu ekran kartının sürücüsünün yüklenmemiş olmasından da kaynaklanabilir.
Eklentilerden haberdar değilsen zaten onları kurmamışsın demektir.Onu atlıyorum.
Teker teker yanıt vereyim  :)
işletim sistemi,işlemcin ve sistem belleği bölümünü  daha önce incelemiştim,hem incelemesem bile pc min iç donanımının kaçlık oldugunu biliyorum..
Ayrıca 512 ram 448 zini görüyor,oda sanırım ekran kartı çalıyor hırsız :)
Kullandığın işletim sistemim  XP..Vista hiç kullanmadım eüer bu pcde kullanırsam sitelerime bile giremem heralde,kasılır kalır :)
Ama vistanın temasını kullanıyorum,onda bir sorun olmaz sanırım :)

Sayfalar dalgalanıyor demişsin.Bu ekran kartının sürücüsünün yüklenmemiş olmasından da kaynaklanabilir.Bunu sadece mozillada yapıyor,explorer de yapmıyor işin garibi  :( ve ben mozillayı sorunsuz kullanmak istiyorum  :(

Olur atlayalım,hiç bir eklenti yada başka bir uyarı gelmedi şimdiye kadar  ::)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
longcoming' Alıntı:
Firefox eklentisini veriyorum(Üzerinde değişiklik yapılmış hali)
http://rapidshare.com/files/202456904/fasterfox-3.0.0-fx.xpi.html
Firefox'un 2 versiyonuna dönebilirsin.Önce mevcut Firefox'u kaldır.Sonra Mozilla sitesinden Firefox 2 'indir ve kur.
Firefox 3'e göre daha hızlı çalışacaktır.(Ben de bir keresinde aynı sorunu yaşamıştım)
Host dosyasını değiştirmeden önce onun yedeğini başka bir yere at.Sonra Hosts.rar dosytasındaki hosts dosyasını yazdığım konuma çıkar ve değiştir.
Hiçbir sorun çıkmaz emin olabilirsin(Sorun çıkmamasına rağmen yedeğini aldın unutma:))
Firefox eklentisi ne içindi? mozillanın ikinci sürümünü indireceksem ne gerek var  :(

Firefoxsu kaldırıp yenisini kurabilirim orası tamam da bu  Host dosyasını değiştirmeden önce onun yedeğini başka bir yere at.Sonra Hosts.rar dosytasındaki hosts dosyasını yazdığım konuma çıkar ve değiştir.host dosyasıda nedir anlayamadım  :-\ neyi nerden çıkaracagım off :-\ en iyisi uzakdan yardım almak  :-\
Yardımın için teşekkür ederim,Firefoxsu ayın 1rinden sonra indirebilirim,bu ay yine kotanın sınırına gelmişim  :mad: