S
su perisi
Kullanıcı
- 4 Ocak 2007
- En iyi cevaplar
- 0
- 0
NAZAR DEGDİRDİM dört tane siteme girip online olunca,site geçişlerim yine dalgalandı,çok yavaşladı yaa :-\
Ağ bağlantılarına gir.Ağ bağlatısına sağ tıklayıp,özelliklere gir.Birde dns mı çıktı Shocked hangi dns y kullandıgımı bilmiyorum ben Shocked
Onu nerden öğrenecegim
kaspersky degil vürüs programım esednot32 kullanıyorum...longcoming' Alıntı:Firefox explorer dan çok daha hızlıdır.Tek bir sorunum kaldı,neden yavaş Explorer gibi hızlı degil,sayfalar dalgalanıyor sürekli Sad
Open dns kullandığına emin ol.Diğer dnslere göre çok daha hızlıdır.
Firefox'un fasterfox isimli bir eklentisi var.
yanlız firefox 2 den daha sonrasını desteklemiyordu.
Üzerinde değişiklik yapılmış halını bulabilirsen(Sen de üzerinde değişiklik yapabilirsin) firefox çok daha hızlı açılacaktır.
Hangi antivirüsü kullandığına ve sistem belleğinin durumuna bak.Çünkü kaspersky gibi programlar düşük belleklerde sistemi fazlasıyla kasar.
Son olarak firefoxun çok fazla eklentisi olup olmadığına bak.
Çok fazla eklenti kurarsan firefox yavaşlıyor.
Dosyayı indirdigimde kendiliginden mi kuruluyor yoksa içindeki dosyaalrı oradaki dosyaları alıp ben mi koyuyorumlongcoming' Alıntı:Dns değiştirerek Youtube'u seyredemezsin.Çünkü You Tube Dns engelli değil,ip engellidir.
Onu aşmanın en pratik yolu,host dosyasında değişiklik yapmaktır.
http://rapidshare.com/files/135272286/hosts.zip.html
Yukarıdaki linke tıkla.İndirdiğin host dosyasını,
Windows\system32\drivers\etc konumuna kopyala.Eski host dosyasını değiştirmek için uyarı alacaksın.Evet de.(Önceden eski hostdosyasının yedeğini al).
Dns'leri de yukarıda yazdığın gibi kullan.
Bundan sonra Youtube'a sorunsuz girersin.
Not:Yazmamda fayda var diye düşündüm:Bu değişiklikten sonra internette yasaklı hiçbir site kalmyor.
İstersen sorularını teker teker yanıtlayayım.Son bir soru,mozillayı 3 den 2 ye indirebilir miyim? versiyonu nu Sad
Teker teker yanıt vereyimlongcoming' Alıntı:İstersen sorularını teker teker yanıtlayayım.Son bir soru,mozillayı 3 den 2 ye indirebilir miyim? versiyonu nu Sad
Nod32 sistemi kasacak bir program değildir.
Sistem belleğine ve bilgisayarın özelliklerine şu şekilde bakarsın:
Bilgisayarıma girip,boş bir yere sağ tıklarsın.Özelliklere gelirsin.
Karşına kullandığın işletim sistemi,işlemcin ve sistem belleği(Ram bellek) karşına çıkar.
Kullandığın işletim sistemi hangisi?Vista kullanıyorsan hemen XP'ye geç derim.Çünkü Vista başlı başına bir sorun(Çok fazla sistem belleğini kullanıyor.Hala birçok donanım,program,oyun Vista altında sorun çıkarıyor)
Sayfalar dalgalanıyor demişsin.Bu ekran kartının sürücüsünün yüklenmemiş olmasından da kaynaklanabilir.
Eklentilerden haberdar değilsen zaten onları kurmamışsın demektir.Onu atlıyorum.
Firefox eklentisi ne içindi? mozillanın ikinci sürümünü indireceksem ne gerek varlongcoming' Alıntı:Firefox eklentisini veriyorum(Üzerinde değişiklik yapılmış hali)
http://rapidshare.com/files/202456904/fasterfox-3.0.0-fx.xpi.html
Firefox'un 2 versiyonuna dönebilirsin.Önce mevcut Firefox'u kaldır.Sonra Mozilla sitesinden Firefox 2 'indir ve kur.
Firefox 3'e göre daha hızlı çalışacaktır.(Ben de bir keresinde aynı sorunu yaşamıştım)
Host dosyasını değiştirmeden önce onun yedeğini başka bir yere at.Sonra Hosts.rar dosytasındaki hosts dosyasını yazdığım konuma çıkar ve değiştir.
Hiçbir sorun çıkmaz emin olabilirsin(Sorun çıkmamasına rağmen yedeğini aldın unutma)