HAKLARIMA SAHİP ÇIKIYORUM-Telkin/olumlama

OPTİMİS

Kullanıcı

Haklarıma sahip çıkıyorum,kişiliğime sahip çıkıyorum,YAŞAM SORUMLULUĞUMA sahip çıkıyorum.
Yeri geldiğinde ZARİFÇE ama KARARLI BİR ŞEKİLDE hayır demem,başkalarını rencide etmez,onları kırmaz.
Tersine benimle onlar arasındaki İLİŞKİYİ gerçekçi bir duruma sokar ve başkalarının bana SAYGI duymalarını sağlar.
KENDİ HAKLARIMA saygı duyduğum gibi başkalarının HAKLARINADA saygı duyarım.
Onlar bana HAYIR dediklerinde bunun çok doğal olduğunu bilirim.
Sevdiğim şeyler ve sevmediklerim konusunda-beğenilerim ve ZEVKLERİM konusunda AÇIKÇA fikirlerimi ifade ederim.Bu konuda TARTIŞMAYA girmeden SINIRLARIMI çizerim.
HAYIR demeden önce DÜŞÜNÜRÜM-EVET demeden önce DÜŞÜNÜRÜM.
Başkalarının beni ANLAMALARINI BEKLEMEM,onların benim haklarıma SAHİP ÇIKMALARINI beklemem.
Ben kendi haklarımı KORUMAK için gerektiğinde EVET gerektiğinde HAYIR derim.
Kendimi sevdirmem için kendi haklarımı GÖZARDI etmem gerekmez,tam aksine haklarımı savunmam gerekir.
SAYGI görmem için başkalarına HOŞ GÖRÜNMEM gerekmez.
YAPMAM GEREKTİĞİNE İNANDIĞIM ŞEYLERİ YAPARIM.

ÇÜNKİ BENİM EN BÜYÜK GÖREVİM KENDİ HAKLARIMA SAHİP ÇIKMAK ve BAŞKALARININ HAKLARINA saygı duymaktır.

Yaşama hakkı, tüm insanların öncelikli hakkıdır.
Önce bu hakkımıza devamında..
Kişisel,sosyal ,ekonomik, siyasal vb. tüm haklarımıza sahip çıkalım ki kişi özgürlüğüne karşı vurulmak istenen her tür engele karşı durabilmiş olalım.
Evet düşünce ve yaşam özgürlüğümüze karşı yapılacak her tür müdahaleye karşı (aile içinde yada toplumsal alanda) "hayır" diyebilmez 'asi'lik olarak algılanmamalıdır çünkü olması gerekendir..!
Bu tür mantık ile hareket edildiğinde zaten kişi haklarına saygı direkdevreye girmiş olucaktır..
Hepimizi yakından ilgilendiren bu çok anlamlı konu için teşekkürler..

Yaşamın acıları ve ağırlığını fazlaca hisseden bir yapıda olmam bazan başıma dert açıyorsada ..
Yaşam haklarımızı sadece kendim için değil hepimiz için sonuna kadar  savunma taraftarıyım.
Bu konuda duyarlı olan her fikre özellikle değer veriyor ve kendi adıma bende teşekkür ediyorum..

Hak...
insanın arkasında durması gereken bi kavram..
hani bazı insanlar vardır ya;sırf karşısındaki kırılmasın diye kendi haklarından vazgeçerler..
veya sırf menfaatleri korunsun diye kendi haklarını savunmazlar..
aslında bu kendilerine yaptıkları büyük bi HAKsızlık...ve bnce ikiyüzlülükten başka bişey değil...
bir insan önce kendi haklarının savunmalı,karşısında ne olursa olsun..kendi haklarını savunmayan ,haksızlığa gözlerini kapatan bi insanın kendine saygısı yoktur önce..
kendine saygın yoksa,kimseye saygın da olamaz..
bunun için haklarımıza sahip çıkmalıyız,arkasında durmalıyız..başkalarının haklarına da saygı göstermeliyiz..

güzel bi yazıydı...başlık için teşekkürler.. =)

çocuk' Alıntı:
Hak...
hani bazı insanlar vardır ya;sırf karşısındaki kırılmasın diye kendi haklarından vazgeçerler..
aslında bu kendilerine yaptıkları büyük bi HAKsızlık...ve bnce ikiyüzlülükten başka bişey değil...
bir insan önce kendi haklarının savunmalı,karşısında ne olursa olsun..kendi haklarını savunmayan ,haksızlığa gözlerini kapatan bi insanın kendine saygısı yoktur önce..
bunun için haklarımıza sahip çıkmalıyız,arkasında durmalıyız..başkalarının haklarına da saygı göstermeliyiz..

haklarına sahip çıkmama AŞAĞILIK kompleksiyle başlayan,çeşitli ruhsal sıkıntılara işaret eder.

Flamingo' Alıntı:

Çok zarifsin teşekkür ederim.

OPTİMİS' Alıntı:
çocuk' Alıntı:
Hak...

haklarına sahip çıkmama AŞAĞILIK kompleksiyle başlayan,çeşitli ruhsal sıkıntılara işaret eder.

Bir bunu yazmamıştım.. onu da siz yazmışınız.. =)

Teşekkürler..

Geri