Haiti’de yoksul halk çamurdan kekle besleniyor!!

  • Konbuyu başlatan lostcontrol
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde lostcontrol tarafından oluşturulan Haiti’de yoksul halk çamurdan kekle besleniyor!! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,939 kez görüntülenmiş, 16 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı Haiti’de yoksul halk çamurdan kekle besleniyor!!
Konbuyu başlatan lostcontrol
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
L

lostcontrol

Kullanıcı
24 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin


Yükselen gıda fiyatları, dünyadaki yoksulları açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden Haiti’de de çamur artık ekmeğin yerini almış durumda.

Nüfusun yüzde 80’nin yoksulluk sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum olduğu ülkede, hamile kadınlarla çocukların kalsiyum ihtiyacını karşılaması için çamurdan kek yapmak, aslında eski bir gelenek.Ama son bir yıl içinde gıda fiyatlarında yaşanan dramatik artış, bir tabak pilavı bile lüks tüketim maddesi haline getirmiş ve çamur artık halkın temel gıda maddesi olmuş.

Çamurdan keklerin yapımı kolay. Taş ve çakıllardan arındırılan toprak su, tuz ve yağ ile karıştırılıyor, sonra da güneşe kurumaya bırakıyor.Ağzın tüm nemini alan ve birkaç saat sonra da kötü bir tad bırakan keklerin açlığı gidermekten öte faydası olmuyor.



GIDA KRİZİNİN EŞİĞİNDE
  Dünyanın tamamında olduğu gibi Haiti’de de gıda fiyatlarındaki artıştan yükselen petrol fiyatları, iklim değişikliğine bağlı felaketler ve bunlara bağlı olarak tahıl stoklarındaki azalma sorumlu.Dünyadaki tarım alanlarının giderek daraldığını vurguluyan ekonomi uzmanları, nüfus artışının da hesaba katılmasıyla küresel bir gıda krizinin eşiğinde olunduğuna dikkat çekiyor.







 
A

ayben

Teşekkürler lostcontrol. Çok üzücü bir durum bu şimdi yutkundum ve derler ya yediklerim boğazıma durdu :-X
Biraz el uzatabilsek, az da olsa yardımda bulunabilsek .... :(
 
L

lostcontrol

Kullanıcı
24 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Sadece yemek yerken aslında ne kadar çok şeye sahip olduğumuzun farkına varılmasını istedim.Ve bugün çöp kutusunda gördüğüm hiç bölünmemiş bir ekmek...!O eller o ekmeği atarken kimbilir ne kadar rahattı :(
 
D

diloş

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Haberlerde izlemiştim ve inanamamıştım.... insanlar yemekleri ekmekleri rahatlıkla dökerken bir yandan insanlar sadece yaşamak için böyle besleniyorlar şükretmemiz ve düşünmemiz gerekiyor...
 
A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
gerçektende üzülmemek elde değil
ama insanlar bu durumdaysa bizimde payımız çok büyük
belki birtek uzanılabilecek bir el bile
bir muhtacı kurtaracak
:'(
 
A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
nedense bir daha bir görüş yazma ihtiyacı hissettim
belki utancımdır
ben rahat rahat yerken onların bu halde olması utandırdı açıkçası
hem kemdimden hemde lüks lokantaları dolduran elit kesimden
nerden gördüm bu yazıyı ya şimdi
:'( :-\
 
S

semazen

Kullanıcı
19 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Türkiye, yılda kişi başına 200 kilo ekmek tüketimiyle, Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2007 yılı basımında "en çok ekmek tüketen ülke" olarak yer aldı.
Guinness Rekorlar Kitabı eski Türkiye fahrî temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2007 yılı kitapçığında Türkiye'nin sadece bir konuyla yer aldığını söyledi.
Kitapçıkta Türkiye'nin en çok ekmek tüketen ülke olarak bulunduğunu belirten Kural, "Kitapçık henüz yeni yayımlandı. Burada Türkiye, kişi başına yılda 200 kilo ekmek tüketimiyle yer aldı. 2006 yılı kitapçığında ise 6 ayrı rekorla yer almıştık" dedi.
Guinness Rekorlar Kitabının 2007 basımında, yılda kişi başına en çok tüketilen ürün ile yer alan diğer ülkeler şöyle:
Et: Arjantin (56,3 kilo)
Bira: Çek Cumhuriyeti (157 litre)
Elma: Moldova (79,9 kilo)
Donmuş et: Norveç (35,5 kilo)
Peynir: Yunanistan (27,5 kilo)
Şarap: Lüksemburg (79,5 litre)
Mısır gevreği: İsveç (10,4 kilo)
Bal: Güney Afrika (2 kilo)
Dondurma : Avustralya (16,6 litre)
Çay: İrlanda (2,6 kilo)
Çikolata : İsviçre (11,5 kilo)


bu haberi okuyunca bunu eklemek istedim..hayat böyle işte kimisi tadından kimisi tuzundan yiyemiyor..
 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Yardım etmek mümkün.. Sosyal yardım kuruluşları ve vakıflarına yapacağınız yardımlar , hatta alacağınız kartpostallar bile yardımdır.. Elimiz asla bağlı değil..
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
:-[ :-X :'(

bir yanda yemek bulamayan ve açlıktan ölen insanlar varken, diğer yanda cok tüketim yapan insanlar var ne yazıkki... cok büyük bir dengesizlik hakim :( inş. yardım edebilmek nasip olur...
 
H

hayal_12

Üzülmek yetmez derim ben.. Yapabileceğimiz bir şeyler mutlaka vardır.. Oralara YARDIM ulaştıran kuruluşlar var.. Ve elinin altında internet olan herkes bu kuruluşlara rahatlıkla ulaşabilir.. Bunlar aracılığıyla yardım edilmelidir.. Bir günlük harçlıklarımıı o çocuklara göndermek bizi fakir etmez.. Ama onları "çok zengin" eder.. Rabbim kalplerimize merhamet versin...
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
evet rabbim kalplarimize merhamet versin ne ekmeğimizi ne suyumuzu boşa harçamayalım arkadaşlar ve elimizden ne geliyorsa kime yardım edebiliyorsak edelim derim bizler başlamalıyız bir yerlerden ki ben yaptım diyebilelim  ;)
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İnanmak istemiyorum :-[
 
Üst