Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilg. Laboratuvarı Geyikleri

• Konbuyu başlatan prenses_o6
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mizah kategorisinde prenses_o6 tarafından oluşturulan Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilg. Laboratuvarı Geyikleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 14,628 kez görüntülenmiş, 64 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mizah
Konu Başlığı Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilg. Laboratuvarı Geyikleri
Konbuyu başlatan prenses_o6
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dideM
U

UğurOnur

Kullanıcı
1 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
.gözde.' Alıntı:
bu kadar da olmaz hadi canım dedirtiyor yani ... bu çamaşır makinesine köpeğini atan öldü diye de firmayı dava eden kadının durumuyla aynı  ;D aa bu arada kadın davayı kazanmış makinenin üstünde köpek yıkanmaz yazmadığı için  ;D
bu ve benzeri olaylar genelde amerikada oluyo  :D
Ve kullanma klavuzlarını en aptal insanın anlayabileceği şekilde
hazırlıyorlar...Bir gazetede okumuştum mikrodalga fırınının klavuzunda
"içinde kedi kurutulmaz" yazıyordu. :D

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
bizdende akın akın amerikaya okumaya gider insanlar bu metindeki insanların yaptığı acamilik değil vahim bir durum bence sarı kabloyu mavi çıkışa taktık bilgisayarı yaktık gibi acemice değil vahim çok vahim yazıkkkkk  :(

E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
cahillik ne yazıkkii...cahil dostum olacagına akıllı düşmanım olsun derler yaa..

U

UğurOnur

Kullanıcı
1 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Safari' Alıntı:
bi tane daha söyliyeyim.
Yine Teknik servisi arıyor bi müşteri bilgisayarını açmış telefonda sorununu dile getiriyo.. bizim arkadaş ne yapıcağını anlatırken "masaüstüne çık" demiş.
adamda " masanın üstüne çıktım şimdi ne yapıcam" demiş :)
az önce bu konuyu okurken dikkatimi çekti..
Bu tarz şeylere gülüyoruz ama bu biraz trjikomik oluyor.... "masaüstüne çık.." teknikçi
hergün kullandığı sıradan terimi kullanıyor oysaki karşıdaki insan acemi ve ortaya anlatım
bozukluğu çıkıyor burda hatalı olan müşteri değil anlatan kişidir. Üniversitede bir dersimiz var
kişisel gelişimle alakalı ismini unuttum dersin 5N 1K Kuralı vardı orda ve buna benzer örnekleri
anlatırdım hocamız...anlatım bozuluğu ve algılama farklılığı...Bişeyi anlatırken karşısınızdaki
acemi ise ona anlayabileceği en basit dille anlatmanız gerekiyor..."masaüstüne çık." ne demek...
masaüstü ekranının neresi olduğunu söyle önce bakalım...Yada o cümleyi teknikçinin karşıdakine
söylemiş olması için kullanıcı pc de bir programadır yada ne bileyim bilgisayarım'ın içindedir vs.Adama
dersin açık pencereleri kapat anlayacağı dilde.Yada başka bişey...
Ve bişey daha ünv. gençlik diyoruz..Adam hiç pc görmemiş diyelim neresi garip...Yaşadığı yada yetiştiği
yerde yoktur belki.Herkes teknolojiden faydalanamıyordur.Adam köyden gelmiştir.Bilmiyordur çokk doğal.
İnsanlar ünv.ye bilmiş gelmezler ünv.bitirdikten sonra bilmiş giderler.Yanlışlık olmasın...

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Evet.. Farklı bir açısı ve dolayısıyla haklısınız.
Sizin yorumunuzdan daha önce kimse olayın bu tarafından bakmamıştı..

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
UğurOnur kesinlikle doğru, katılıyorum! Öncelikle hata anlatınındır. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil.

M

merviş

Kullanıcı
30 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
afyon
çok güzelmiş paylaşım için tşk.safari senin anlattıklaranda güzeldi :) ;)

R

roze

UğurOnur yazdıklarına katılıyorum. İnsanlara anlayacakları şekilde anlatmalıyız. Yoksa ortaya böyle komik durumlar çıkıyor :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Uğur ne kadar doğru bir yorum yapmışsın. Teşekkürler.
Ben herhangi bir Teknik Servis aradığımda söze şöyle başlıyorum;
"Bakın ben bu konuda cahilim, tam bir amatörüm, lütfen bana anlayabileceğim en basit şekilde anlatır mısınız?"
Bu arada bir üstte, ABD'lilerin uyarı konusu; :)
O kadar sıkı önlemler alıyorlar ki, Avrupa'da da aynı şekilde.
Hatta "abartmışlar, beni gerizekalı yerine koymuşlar, bundan mı dava açsam acaba?" bile diye düşünüyor insan. :)
İç çamaşırlarında uyarı; "Yenmez!"
;)

E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
-İnternet hala gidik mi?
-Hayır gelik.
-Hıı?!

koptum yaa süpermiş :D :D

H

hazal007

Kullanıcı
23 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
süper yaww :D :D :ahahhazal

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Safari' Alıntı:
Bir keresinde internet cafe işletirken 15 yaşlarında bi kız geldi soluk soluğa..
- Abi ben haftasonu teyzeme geldim teyzem evde yok. bilgisayarda dün bişi yoktu bugun açılmıyor.
SaFari - monitöre baktın mı
- Evet
Safari - Kasa'da yanan bi ışık görüyormusun
- Evet, abi bi gelir bakarmısın?
Safari - Peki

Gittim baktım Vestel bi monitör monitör açma kapama düğmesi yanda onu görememiş. Bi bastım tuşa açıldı monitör

sonra abi sen sihirbazmısın dedi :)) çok gülmüştüm :)))
Bu olay benimde lcd ekran aldıgımda yanlışlıkla,  elimin değip ekranın birden karanlıklar içine gömülmesi ve ben bu sorununun 10 dk uğraştıkdan sonra bulmamla sonuçlandığını düşündükçe:) ne gülüyorum ama.. :D
Şuç bende değildi:) O sene pc her gün hata veriyor,kasasının içinden gün geçmiyor ki yeni bir ses ile birlikde arıza çıkarmasın:)Monitörde sorun olacağı aklımın ucuna bile getirmiyorum ki.. :D