'Güzellik' Başa Bela..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde crt tarafından oluşturulan 'Güzellik' Başa Bela.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,096 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı 'Güzellik' Başa Bela..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan eniseoz
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

'Güzellik' başa bela

Sayıları hızla artan, hiçbir tıbbi işlem yapılmasına izin verilmeyen ve belediyelerin denetiminde olan güzellik salonlarında lazer, botoks gibi estetik işlemlerin yasal olmayan şekilde yapıldığı, bunun da ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Uzmanlar, yurttaşların güzellik salonlarında tıbbi hiçbir işlem yaptırmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunarak “Lazer, IPL (yoğun ışıklı lazer), botoks gibi işlemler doktor diploması olan kişilerin yapabileceği tıbbi tedavilerdir. Yanlış işlemler yanıklara, kalıcı izlere, deri kanserine, enfeksiyona, gözkapağı felcine dek ciddi sorunlara yol açabilir, bu işlemleri güzellik salonlarında değil, poliklinik ya da tıp merkezlerinde hekim kontrolünde yaptırın” dediler..

Sağlık Bakanlığı’nın 15 Şubat 2008’de çıkardığı “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği” ile hizmet veren çok sayıda güzellik merkezlerinde lazer, botoks gibi tıbbi işlemin yapılamayacağına, bu merkezlerin ya kapatılarak tıbbi işlem yapılamayan güzellik salonlarına dönüştürülmesine ya da tıbbi işlem yapılabilen poliklinik, tıp merkezi, özel hastane ve muayenehanelere çevrilmesi şartı getirildi..
Buna karşın bugün çok sayıdaki güzellik merkezinde lazer, botoks gibi tıbbi işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Öte yandan güzellik merkezi olan ve polikliniğe dönmek isteyen bazı işyeri sahiplerinin yangın merdiveni zorunluluğu gibi bürokratik zorluklarla karşılaştıkları ve sorunlar yaşadıkları ifade edildi.
Medikal Estetik Derneği Başkanı Ali Kerim Diler, yönetmeliğin çıktığı dönemlerde Türkiye’de 650 güzellik merkezinin olduğunu anımsatarak yönetmelik ile bu merkezlerin birçoğunun kapanmak durumunda kaldığını, polikliniğe çevrilen merkez sayısının İstanbul’da yaklaşık 170’e yakın olduğunu, diğerlerinin ya kapandığı ya da güzellik salonu adı altında hizmetlerine devam ettiğini söyledi.

Sayıları hızla artan, hiçbir tıbbi işlem yapılmasına izin verilmeyen ve belediyelerin denetiminde olan güzellik salonlarında lazer, botoks gibi estetik işlemlerin yasal olmayan şekilde yapıldığı, bunun da ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Sibel Bahçetepe

Cumhuriyet- Sayıları hızla artan, hiçbir tıbbi işlem yapılmasına izin verilmeyen ve belediyelerin denetiminde olan güzellik salonlarında lazer, botoks gibi estetik işlemlerin yasal olmayan şekilde yapıldığı, bunun da ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Uzmanlar, yurttaşların güzellik salonlarında tıbbi hiçbir işlem yaptırmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunarak “Lazer, IPL (yoğun ışıklı lazer), botoks gibi işlemler doktor diploması olan kişilerin yapabileceği tıbbi tedavilerdir. Yanlış işlemler yanıklara, kalıcı izlere, deri kanserine, enfeksiyona, gözkapağı felcine dek ciddi sorunlara yol açabilir, bu işlemleri güzellik salonlarında değil, poliklinik ya da tıp merkezlerinde hekim kontrolünde yaptırın” dediler

Sağlık Bakanlığı’nın 15 Şubat 2008’de çıkardığı “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği” ile hizmet veren çok sayıda güzellik merkezlerinde lazer, botoks gibi tıbbi işlemin yapılamayacağına, bu merkezlerin ya kapatılarak tıbbi işlem yapılamayan güzellik salonlarına dönüştürülmesine ya da tıbbi işlem yapılabilen poliklinik, tıp merkezi, özel hastane ve muayenehanelere çevrilmesi şartı getirildi. Buna karşın bugün çok sayıdaki güzellik merkezinde lazer, botoks gibi tıbbi işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Öte yandan güzellik merkezi olan ve polikliniğe dönmek isteyen bazı işyeri sahiplerinin yangın merdiveni zorunluluğu gibi bürokratik zorluklarla karşılaştıkları ve sorunlar yaşadıkları ifade edildi. Medikal Estetik Derneği Başkanı Ali Kerim Diler, yönetmeliğin çıktığı dönemlerde Türkiye’de 650 güzellik merkezinin olduğunu anımsatarak yönetmelik ile bu merkezlerin birçoğunun kapanmak durumunda kaldığını, polikliniğe çevrilen merkez sayısının İstanbul’da yaklaşık 170’e yakın olduğunu, diğerlerinin ya kapandığı ya da güzellik salonu adı altında hizmetlerine devam ettiğini söyledi..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Güzellik takıntısı ilerleyen yaşlarda başınıza dert açtığında son pişmanlık yarar sağlamayacaktır..
Seda Sayan hanfendi ve gibilerine  özenmeyi bırakarak :)
Mevlam neylerse güzel eyler diyerek sağlıklı doğal kalmayı vede  halimize şükretmeyi bilmek daha bi'mantıklı diye düşünüyorum ..

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yok böyle takıntılarım Allahıma bin şükür ;) Dozunun aşmayıp işi kibirlilik derecesine taşımadan sevin kendinizi hepimiz birbirimize benzesek neler oldu düşünmek bile istemiyorum :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Yoksa Bir Özelliğin, Neye Yarar Güzelliğin..!

Kendimi seviyorum ve bu tür şeylere sıcak bakmıyorum
Olanla idare ediyorum  :)benim için en önemli bakım insanın ruhuna ve kişiliğine yaptığı operasyonlar,tedaviler
Ruh ve beden sağlığım yerinde olsun ,varsın botoks eksiğim kusur olsun ;)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
estetik açıdan burun yaptıran arkadaşlarım var.bunlar için ne düşünüyorsunuz bilmek istiyorum  :)

N

neslican

Kullanıcı
1 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ben estetik amaçla yapılan her türlü işleme karşıyımm.. Allahım herkese yakışanı vermiş..!!

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
turtur' Alıntı:
estetik açıdan burun yaptıran arkadaşlarım var.bunlar için ne düşünüyorsunuz bilmek istiyorum  :)
Burnu şekilsiz vede büyük olanlar yalancı olurlarmış..
Bu özelliklerini gizlemek için estedik olmaları caizdir  (şaka) :)

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:
Ruh sağlığıda çok önemli diye düşünüyorum eğer kişinin fiziksel özelliğinden dolayı ruh sağlığı etkilenip sosyalleşmesine olumsuz etki yapıyorsa estetiğe farklı gözle bakabilirim. Tabi ki keşke herkez kendisiyle barışık olsa ama olmayada biliyor işte.