Guy Kawasaki “Büyüleme”

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Guy Kawasaki “Büyüleme” başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 961 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Guy Kawasaki “Büyüleme”
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Büyüleme Kitap Özeti ilginizi “iletişim kitapları” açısından çekecektir. Öncelikle kitabı çok beğendim ve okurken büyük keyif verdi. Kitabı okurken neredeyse her sayfasında önemli diye notlar aldım. Guy Kawasaki’nin yazmış olduğu Büyüleme adlı kitap kalbi, zihni ve davranışları değiştirme sanatının inceliklerini anlatıyor.

Kitap gerçekten çok anlaşılabilir bir dille ve zihin açıcı bir şekilde yazılmış. Kitabın ismine aldanıp da 218 sayfa boyunca insanları nasıl büyüleyebileceğimizin anlatıldığını sanmayın; çoğunluk bu konuya ayrılmış olsa da tek konu bu değil.

Büyüleme Kitabı Özeti

Büyüleme kitabı özeti sizin için bir farkındalık yaratmışsa kitabını mutlaka almanızı ve okumanızı isterim. Zira “iletişim kitapları” arasında son zamanlarda okuduğum en güzel örneklerden biri. Büyülemek kelimesini kullanmaktan ise ‘etkilemek’ kelimesini kullanmayı tercih ediyorum. Kawasaki, insanları etkilemek için dikkat edilmesi gerekenleri ayrıntılarıyla anlatmış; ben de aşağıda o ayrıntıları maddeler halinde özetlemeye çalıştım.

İnsanları Etkilemenin Yolları
  1. Hikâyenizi insanlara götürmek yerine insanları hikâyenize getirin. Onları etkilemek için size gelmeye teşvik etmek için bloğunuza, Facebook, Linkedin veya YouTube gibi sosyal ağlardaki hesaplarınıza odaklanın.
  2. İnsanları etkilemek için tam hız koşmaya değil uzun bir maratona hazırlık yapın.
  3. Dört konuda çok iyi olun: Gülümseme, kıyafet, el sıkma ve kelime dağarcığı.
  4. Kaz ayaklarınız ve kahkaha çizgileriniz çıkacak kadar harika bir şekilde gülümseyin.
  5. Baştan sona göz teması kurun.
  6. Karşınızdakinin elini kavrayarak sağlam bir şekilde sıkın.
  7. Büyük kelimeler nadiren beraberinde iyi işler getirir. Bu sebeple basit kelimeler kullanın.
  8. Edilgen cümleler hem zayıf hem de etkisizdir. Etken cümleler kullanın.
  9. Kendinizi ifade etmek için daha az kelime kullanın. (Harika bir insan tek cümledir. — Clare Boothe Luce)
  10. İnsanların çoğunun kullanmadığı kelimeler bulun. Sıfatları atın ve ne yaptığınızı basitçe anlatmak için fiileri kullanın.
  11. Alçakgönüllü olun.
  12. Karşınızdaki hiç kimseyi küçümsemeyin. Herkes, bir konuda sizden mutlaka daha iyidir.
  13. Her zaman dürüstçe hareket edin.
  14. İş konusunda az vaat edip fazla teslim edin.
  15. Başarının gerçeklesmesine yardımcı olan herkesi onurlandırın; överken cömert olun.
  16. Büyüleme çabalarınızda aşırıya kaçmayın.

Yukarıdaki maddelerden kaçını kendinizde görüyorsunuz? Ben birkaçını uyguladığımı fark ettim ama elbette bunlar, insanları etkilemek amacıyla özellikle yaptığım şeyler değil. Büyüleme kitabından çıkan öneriler şüphesiz ki boş değil, onları uygulayacağım derken doğallık ve dürüstlük dengesini bozmamak gerekiyor.

Büyüleme Kitabı Künyesi

Büyüleme kitabı künyesini kısaca şu şekilde özetleyebiliriz :

Yazar: Guy Kawasaki
Yayınevi: MediaCat
ISBN: 9786054584017
Sayfa: 217 sayfa
Enchantment: The Art of Changing Hearts, Minds, and Actions (Büyüleme: Kalbi, Zihni ve Davranışları Değiştirme Sanatı), Guy Kawasaki’nin onuncu kitabı. Yazar bu kitapta yüksek etik standartlardan ödün vermeden bireylerin eylemlerini nasıl etkileyebileceğimizin yollarını açıklıyor. Kawasaki “insanları büyülemek ne zaman ve neden gereklidir?” sorusuna yanıt ararken büyüleme kavramının temellerini, yani çekiciliği, güvenilirliği ve önemli bir nedene sahip olma gerekliliğini açıklıyor. Kitapta ele alınan diğer konular arasında lansman, direnişi alt etmek, büyüleme sürecini uzun vadede etkili kılmak ve teknolojiyi kullanmak var. Ayrıca çalışanlarınızı ve patronunuzu büyülemenin yollarına eğilen özel bölümlere de yer veriliyor. Kitapta, büyülemeye karşı koymak isteyebileceğiniz zamanlar için yol gösterici bir bölüm de bulunuyor.Eğer dünyayı ya da sadece bir bölümünü değiştirmek istiyorsanız, bu kitap tam size göre.


Yazan : Muhammed Göksu, Medium
 
Üst