Güven sizce ne anlama geliyor?

  • Konbuyu başlatan hüzün
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde hüzün tarafından oluşturulan Güven sizce ne anlama geliyor? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,318 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Güven sizce ne anlama geliyor?
Konbuyu başlatan hüzün
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan çizmeli kedi
hüzün

hüzün

Kullanıcı
8 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İnsanın önce arkadaş, sonra nadirde olsa dost olduğu durumlarda ya da hayatın her alanında güven çok önemlidir.Ama bazen kişilerin birbirine karşı yaptığı hatalardan maalesef güven zaman içinde kaybediliyor ve o insandan uzaklaşılıyor.
Günümüzde insanlar çok çabuk silebiliyorlar arkadaşlıklarını, bence bu yanlış. Çünkü o kişiye bence zaman tanımalı ve mutlaka yüzyüze iletişime geçerek bunun nedeni sorulmalı, niye? neden? niçin? bunların cevapları alınmalı ve kişi uyarılmalı.Bunun nedeni ise şu:insan kaybetmek çok kolaydır ama kazanmak çok zor.
Hele birde sevdiğiniz bir insansa yani sevgili anlamında,güven yitimi çok daha kötü sonuçlara yol açıyor,kişinin gelecekteki karsınına çıkması muhtemel kişilere yaklaşımı paranoya şeklini alıyor.
Bunun en büyük nedeni ise söylenen yalanlar maalesef,halbuki doğruyu söylemek daha az yorucudur yalandan, en azından ne dediğinizi hatırlamak zorunda kalmazssınız:)
doğrular kırıcı olabilir bazen belki ama siz siz olun doğru söylemekten şaşmayın hem kendinize hem başkalarına:)
Ya sizce güvenmenin anlamı nedir?
 
E

efza

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Güvenmek, bir şeye inanmak, ondan emin olmak ve bunu eyleme dönüştürmektir. Diğer bir ifadeyle, güvenmek yalnızca inanmaktan öte, inandığını açıkça ifade etmek ve buna göre davranmaktır.
 
hüzün

hüzün

Kullanıcı
8 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Güvenilir biri olunca zaten doğal olarak güvende duymak istiyor insan:)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Valla git gide anlamsız gelmeye başladı vesselam.
Güvenilmez durumlara vakıf olduğumdanmıdır nedir bilmem,yada zamanın iyice dejenere ettiği bir erdemmi oldu onuda bilemem,ama dediğim gibi git gide şahsım adına fazlaca bir anlamı kalmayanbir erdem.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Neye güven?
İnsanlara mı?
Sanırım konu bu şekilde açılmış.
Giderek yokolan bir kavram ve giderek daha sıkça duyduğumuz bir cümle; "Artık kimseye güvenmiyorum! O bile bana bunu yaptıysa..." diye yakınmalar.
Öncelikle, karşımızdaki kişiyi gerçekten iyi tanımak gerek, tanıdığımızı sanmak yetersiz.

Özeli deşifre eden insanlardan nefret ederim ve gerçekten kardeşim olsa artık ona güvenmem.
Konu ne olursa olsun, eğer 2 kişi arasında geçiyorsa, o kişiler arasında sonlandırılmalıdır diye düşünüyorum.
Birisi bana birisi hakkında bir söz mü söyledi, o kişiyi bağlayan bir durumdur ve dinlemek istemiyorsam, karşımdakini susturmalıyım. Sonuçta kendi düşüncesidir, kendi gözlemidir ama benim hoşuma gitmemiştir, o halde kararlı bir şekilde kişiyi susturmalıyım. Tehlikeli bir durum söz konusu ise, hakkında konuşulan kişiyi uyarmak görevimdir ama asla deşifre ederek değil.
Benim düşüncemdir, kimseyi bağlamaz. Sadece soruya yanıt verdim.:)
 
N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
zeynep abla sen öyle diyorsun da ben gerçekten güvenemiyorum artık insanlara. hep şüpheyle yaklaşıyorum bu da bana kaybettiriyor. ne yapacağımı bilmiyorum. yeniden güvenmek istiyorum
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ne mevkinize,ne sağlığınıza,ne hayata,ne insanlara,nede kendinize güvenmeyin derim,her zaman temkinli olun ve gardınızı alın ;)Hoş ne kadar söylensede insanoğlu yaşayarak öğreniyor
 
Ç

çizmeli kedi

Kullanıcı
22 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
güven mi?bize anlatılan eski bir erdem...öğretilenlerle hayattan gördüklerimiz hiç de aynı değil..çağımız; kitapları,bilimi bile yalanlar oldu.hani bi insan karşısındakinin gözünün içine baka baka yalan söyleyemezdi...bu da yalan işte...günümüz insanı kendini aştı bütün duyguları sonuna kadar kullanmayı başarıyor...oyüzden tek bişey söyleyeceğim:                                  GÜVEN Mİ? O DA NEEEE???
 
Üst