Günümüzün Popüler Meslekleri

  • Konbuyu başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Meslekler Rehberi kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Günümüzün Popüler Meslekleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 39,992 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Meslekler Rehberi
Konu Başlığı Günümüzün Popüler Meslekleri
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan liyenda
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Geleceğin popüler meslekleri

ÖSS maratonunu geride bırakan öğrencilere ÖSYM’nin puan indirimi ve kontenjan artırımı müjdesi verildi. Öğrencileri önümüzdeki dönem daha kritik bir süreç bekliyor. Seçecekleri bölüm iş bulmalarında önemli rol oynuyor. İşte geleceğin popüler meslekleri…

Enerji sektörü


Enerji sektörünün hem dünyada hem de Türkiye’de katlanarak büyümesi bekleniyor. Büyüme ve refahı belirleyecek sektör olarak enerji sektörü birinci planda önem kazanıyor. Enerji konusunda tüm dünya çok ciddi bir yapısal değişim yaşıyor. Türkiye de bu gelişmelerden nasibini alacak ülkelerin başında geliyor. Birçok firma öncelikli yatırım alanı olarak enerji sektörünü görüyor.

Genetik bilimi


Geleceğin meslekleri arasında genetiğin ilk sırayı alacak alanlardan biri olacağı herkesin ortak görüşü haline geldi. Uzmanlar, insanın gen haritasının çıkarılmasının ekonomide, 1970'lerin bilgisayar teknolojisinin yarattığı devrime benzer bir sonuç doğuracağı ve gelecek yılların genomik (genetik ekonomisi) çağı olacağı görüşünde birleşiyor.

Çevre ve güvenlik


Çevre düzenlemesi ve evrensel atıkların yok edilmesi konusu da dünya çapında yeni iş alanları yaratacak gibi görünüyor. Yine dünya genelinde çok önemli bir noktaya ulaşacak olan güvenlik sektörü yeni iş olanaklarına kapılarını açacak.

İnternet ve web tasarımı


İnternetin hayatımızdaki yeri çok eskiye dayanmıyor. Yaklaşık on beş yıl önce insanlığın hizmetine sunulan internet, yarının dünyasının yapı taşlarından biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi ve iş kolu internetin getirdiği nimetlerden yararlanıyor ve daha fazla yararlanmanın yollarını arıyor. İnternette açılan sitelerin sayısı işyerlerinin sayısını aştı.

Sinema


Görüntü diliyle yapılan bu anlatı sanatı, geçtiğimiz yüzyılın en etkili iletişim araçlarından biri olduğu gibi, bu yüzyılın da en etkili iletişim araçlarından biri olacak; çünkü uzmanlara göre sinema, bir sanat olmanın yanı sıra, aynı zamanda geri dönüşümü oldukça kârlı önemli bir ekonomik faaliyet ve propaganda aracı.

Finans ve hizmet


Bankalar bireysel yatırım hizmetleri ile büyüme eğilimi içine girecek. Nüfus artıp, istekler değiştikçe, bankalar da konumlarını buna göre belirleyecek. Bunun yanı sıra imalat sanayisinin gelişimi sonucunda ortaya çıkan refah artışı ve yüksek gelir düzeyi hizmet sektörünün önemini bir kat daha artırdı. Hizmet sektörünün bir kolunu oluşturan danışmanlık, kişisel ve kurumsal alanlarda hızlı bir büyüme gösterecek.

Uluslararası hukuk


Yakın gelecekte internet kanalıyla işlenen suçlar yüzünden, görmediğimiz, tanımadığımız, hatta davalı olmamıza rağmen belki görmeyeceğimiz uluslararası muhataplarımız olacağını vurgulayan uzmanlar, uluslararası hukuku iyi bilen hukukçulara ihtiyacın artacağı kanısında.

Lojistik ve perakende


Hızla büyümesi beklenen ve Türkiye’de yabancı şirketlerin pazara girişiyle ilk işaretlerini veren perakende sektörünü hareketli günler bekliyor. Sektörde şimdiden birçok şirket birleşmesi ve satın alma yaşandı. Perakendedeki hareketlilik yeni açılacak alışveriş merkezleri ile daha da büyük bir boyut kazanacak. Perakende sektöründe yetişmiş insan sayısı çok az olduğu için ciddi transferler olacak. Yine hızlı büyüyen ve eleman açığının olacağı sektörlerin başında taşımacılık sektörü geliyor.

Ayrıca, uluslar arası ilişkiler, stratejik planlama, sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik, web güvenlik uzmanlığı, uzay ve havacılık, malzeme mühendisliği, şehir ve bölge planlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları yönetimi, strateji uzmanlığı, enerji mühendisliği, gıda mühendisliği, bilişim mühendisliği de geleceğin popüler meslekleri arasında yer alıyor.

Milliyet
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bilim adamları da, çözüm bulamadıkları takdirde 10 yıl sonra dünyadan umudu kesmemizi söylüyor. Diğerleri için bir şey diyemiyorum ama enerji sektörü çökecek gibi.. Üretecek bişey kalacak mı ki acaba!
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
zapata625' Alıntı:
Web tasarımı ve internet(network marketing) geleceğin gözde meslekleri olcak bence.
Hızlı gelişmeler ve sürekli değişim sonucunda öyle olmasıda kaçınılmaz gibi görünüyor.
 
L

liyenda

Kullanıcı
15 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
çevre mühendisliği konusunda ne düşnüyorusunuz ? :(
 
E

egeli_muh

çevre mühendisliği önemini yitirdi. artık mühendislik dalında herşey para bi inşaat mühendisi bundan  bir kaç sene evvel ii para kazanıyordu şimdi ise yaptığı projenin % 40 ı vergiye gidiyor. ve projeyi en az % 30 kırımla alıyor. geriye kalan para değmiyor bile.ihaleler demişsiniz kurtkapanı %60 kıırmlara bile ihale veren yok...
aslında sen çevre mühendisliğini sormuştun ama dediğim gibi bana göre onun yerine güzel bir öğretmenlik okusan yeridir. yada makina mühendisliği güzel derim tabii bunlar benin fikrim ve yaşadığım birebir olaylardan arta kalan gerçekler...
karar senin...
 
S

sinevm

Kullanıcı
17 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
erzincan
Madem böyle bir soru cevap olayı olmuş ben de bilgisayar mühendisliğini sorayım.Bu konuda fikri olan var mı?Ben bilgisayar mühnedisliği tercih etmeyi planlıyorum da.  :)
 
N

Net-Gelirim

Kullanıcı
18 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
izmir
www.net-gelirim.com
Network Marketing pazarında 99 yılında ki ciro 10 milyar dolarken 2004 yılında bu ciro 100 milyar doları geçmiş şuanda ise nekadar tam olarak bilmiyorum. Ekonomi çevrelerinde network marketing işi en çok gelişim gösteren ve geleceğin en parlak sektörü olarak gösteriyor.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sinevm' Alıntı:
Madem böyle bir soru cevap olayı olmuş ben de bilgisayar mühendisliğini sorayım.Bu konuda fikri olan var mı?Ben bilgisayar mühnedisliği tercih etmeyi planlıyorum da.  :)
Bu linkte aradığınız bilgiyi bulabilirsiniz;

http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,9988.0.html
 
G

glhyt

Kullanıcı
19 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
SİVAS
Genetik ilgi çekici bir meslek olabilir: ???
 
D

derman86

Kullanıcı
2 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
BENDE LOJİSTİK VBİR FİRMADA ÇALIŞIYORUM
 
L

liyenda

Kullanıcı
15 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
lojistik sektörü hiç bir zaman sönmeyecek bir sektör.Parası bitmez çok ekmek yiyeni var ve böyle de devam eder.bende şu anda o sektördeyim tabi geçici olarak üniversiteye başlayınca çizgim nereye kayacak bilmiyorum.Ama tm olan tüm arkadaşlarıma dış ticaret lojistik gibi bölümleri yazdırıyorlar.Bu da bir tesadüf değil gerçekten başka hiçbirşey olamaz.
 
Üst