Günde 1 elma felçten koruyor

• Konbuyu başlatan nil_92
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde nil_92 tarafından oluşturulan Günde 1 elma felçten koruyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,807 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Günde 1 elma felçten koruyor
Konbuyu başlatan nil_92
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nil_92
N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Yüksek miktarda ''beyaz etli'' meyve ve sebze tüketiminin felç riskini azalttığı açıklandı.

Hollandalı uzmanların ''Stroke'' dergisinde yayımlanan araştırması, elma, armut, muz ve karnabahar gibi beyaz etli meyve ve sebzelerin felç geçirme riskini yüzde 52 oranında azalttığını ortaya koydu.

Yaklaşık 20 bin kişinin beslenme alışkanlıkları ve sağlık durumlarını 10 yıl boyunca gözlemleyen uzmanlar, günlük beyaz etli meyve ve sebze tüketiminde yapılacak 25 gramlık bir artışın, felç riskini yüzde 9 aşağıya çektiğini keşfetti.

Araştırmaya katılanların yediği meyve ve sebzeleri de sınıflandıran uzmanlar, katılımcıların yarısından fazlasının elma ve armudu sıklıkla tükettiğini belirledi.

Araştırmayı yürüten ekipte bulunan Wageningen Üniversitesi'nden beslenme uzmanı Linda Oude Griep, elma ve armudun yüksek miktarda lif ihtiva ettiğinin bilindiğini, ancak beyaz etli meyve ve sebzelerin içeriğindeki önemli besleyici maddeleri ortaya çıkarmak için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan uzmanlar, beyaz etli meyve ve sebze tüketiminin yararlarına dair bu bilgilerin, insanları diğer renkteki meyve ve sebzeleri yemekten alıkoymaması gerektiğini ifade etti.
Araştırmacılar, sağlıklı ve dengeli beslenmenin, doymuş yağ ve tuz kullanımını azaltmanın, düzenli sporun ve tansiyonu kontrol atında tutmanın felç riskini azaltmada etkili faktörler olduğunu vurguladı.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Haberi hele de bi'duysunlar  elma fiyatları anında zamlanır .
Hemen gidip  üçbeş kilo  elma alayım bari:)

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
zamlanmadan almak gerek :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Meyve ile pek aram yok,elmanın bunun dışında birçok faydasını okudum ve yemeye çalışıyorum diyebilirim
Teşekkürler ;)

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ebru' Alıntı:
Meyve ile pek aram yok,elmanın bunun dışında birçok faydasını okudum ve yemeye çalışıyorum diyebilirim
Teşekkürler ;)
rica ederim.meyve yemeyi unutma ama :)

morkiz

morkiz

Kullanıcı
10 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Sadece meyve yahut sadece elma ile değil, bütün yeme alışkanlığının ve sağlıklı yaşamaya çalışmanın, kişiyi nasıl felçten koruduğuna geçtiğimiz şu 1 haftada 93 yaşındaki büyük dedemiz sayesinde bizzat şahit oldum. Beyin ameliyatının ardından sağ taraf tutmuyor dediler. O kadar çabuk gelişme gösterdi ki, biraz zorlansa da şu an yemeğini kendi yiyebilip adımlarını hafif bir destekle atabiliyor. İnşallah daha da iyi olacağına inanıyorum. Bünyemize, vücudumuza ve sağlığımıza ne kadar özen gösterirsek yeri geldiğinde öyle mucizeler yaratabiliyormuş ki bu bizler... Nasıl şaştım valla bilemezsiniz.

N

nil_92

Kullanıcı
26 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Geçmiş olsun, Allah uzun ömür versin.

morkiz

morkiz

Kullanıcı
10 Şub 2008