Güç Gösterisi Değil İş Görüşmesi

  • Konbuyu başlatan Gozde
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde Gozde tarafından oluşturulan Güç Gösterisi Değil İş Görüşmesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,423 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı Güç Gösterisi Değil İş Görüşmesi
Konbuyu başlatan Gozde
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dileklerperisi
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz


Güçlü ve kendinize güvenli bir kişilikseniz, bu bir avantaj. Birçok konuda. İş görüşmelerinde kendinize güvenli olduğunuzu göstermeniz dolayısıyla faydalı ama sizi mülakata alan yöneticiyle “güç savaşına” girmeniz tehlike çanlarını çaldırmakta birebirdir.

İş görüşmesini yöneten, sizi işe alacak kişi olmalıdır. Görüşmeye her ne kadar ara ara yön verseniz de asıl gücün karşı tarafta olduğunu bilmeli ve aksini hissettirmemeye özen göstermek önemli. Burada hislerinizi ve içgüdünüzü kullanmanız da faydalı. Mülakatı yapan kişinin stilini ne kadar iyi özümserseniz, nasıl hareket etmeniz gerektiğini o derece başarıyla yürütürsünüz.

İş görüşmesinde öne çıkarmanız gereken güçlü yanlarınızdır. Güç gösterisi yapmak, soruları anlamsız ve gereksiz gördüğünüzü düşündürten mimikler ve davranışlarda bulunmak, işe alacak yöneticinin sizi biran önce odasından çıkartmak istemesine sebep olacaktır. Bazen önemli olan sorulara ne cevap verdiğiniz değil, soruyu nasıl karşıladığınızdır.

İnsanlar, kendileriyle uyumlu çalışacak, açık olan pozisyonu tutkuyla dolduracak yetenekli bireylerle çalışmayı tercih ederler. İş görüşmeleri kendi fikirlerinizi kabul ettirmeye çalıştığınız değil, başvurduğunuz iş için neden en iyi aday olduğunuzu anlatmanız içindir.


Kaynak: Kariyeryolculugu.com
 
S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
çok önemli bir konu bu aslında paylaştığın için teşekkürler :)

birçok kişinin başından geçmiştir iş görüşme esnasında yaşanan olumsuzluklar...çok acayip bir adrenalin kaplar vücudu...nedense o durumda insan kendi kabiliyetini tam olarak gösteremez...ya daha azını yansıtıp iş için yetersiz görülür...ya da daha fazla özellik sıralayıp kendini yüksek görür gene olumsuz sonuç doğurabilir...

çok ince bir noktadır aslında...olumsuz düşünmeden pozitif bir tutumla gidilmeli iş görüşmesine aksi taktirde yüz şekli değişiyor insanın...

sevgiyle kalın :)
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
neden en iyi aday olduğunuzu anlatmanız içindir.

teşekkürler paylaşım için gözde.

Birde iş görüşmesine giderken muhakkak o iş yeri hakkında kısa da olsa bilgi sahibi olmak gerek. Böylece iş ile ne kadar alakalı olduğumuz ve iş veren ile konuşacak daha çok konu olur.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
GulsahToptas' Alıntı:
Birde iş görüşmesine giderken muhakkak o iş yeri hakkında kısa da olsa bilgi sahibi olmak gerek. Böylece iş ile ne kadar alakalı olduğumuz ve iş veren ile konuşacak daha çok konu olur.
Bu çok önemli bir nokta.
 
D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkürler Gözde.
İş hayatı için en önemli aşama hakkında bizimle paylaşım yaptığın için.
 
Üst