Kumaş araba...
Sanırım, bizim ülkemizde mizah yapmak isteyen genç yeteneklerin, "argo ve küfürü ne kadar bol kullanırsam, o kadar eğlenceli olurum." gibi bir kaygıları var?
Zaten Recep İvedik'ten bu yana bolca ele alınan konu bu.
"O daha çok argo", "belden aşağı esprilerle para kazanıyor" vs vs gibi röportajlara sıkça rastlar olduk.
"Bizim insanımızın günlük dili bu." şeklinde savunmalarıda beraberinde getirdi bu karşılıklı atışmalar.
Ben Recep İvedik'te
çok güldüm. Ama ben hiç küfretmeyen, argoya pek yer vermeyen Yılmaz Erdoğan oyunlarında, dizilerinde ve skeçlerinde
daha çok gülüyorum. Keza Ferhan Şensoy, Gülse Birsel...
Yerinde ve bazen hissettirilmeden yapılan ince esprilerin beni daha çok güldürdüğünü, çünkü kendimi daha
"kaliteli" hissettirdiğini itiraf etmem gerek.
Şöyle bir örnek;
Çok ilginç bir tesadüf, geçen gün arkadaşlarımızla sohbet sırasında, rahatsız olduğumuz bazı gelişmelerin muhabbeti sırasında bir arkadaşımız sordu;
"Peki biz napıyoruz? Napacağız?" diye; hiç tereddütsüz, senin söylediğini dile getirdim bende;
"Kaçamıyoruz, zevk almaya bakıcaz artık!"
Bu söylem zaten yaygındır, "tecavüz" sözcüğünü kullanmadım bile.
İlk yazılarında çok gülmüştüm sevgili Emrah, ama son yazıların bana biraz telaşla yazılmış hissi verdi. Ya da günümüz trendi "argo edebiyatının" (!) bolca malzeme olarak kullanıldığı yazılar diyeyim.
Ve bu arada; bazı arkadaşlarımızın bu konuların bu şekilde ele alınışından rahatsızlık duyabileceği endişesiyle, senden Site misyonuna biraz daha uygun bir dil kullanmanı rica ediyorum.
Forum Kuralı;
2 ) Hicbir katilimci genel ahlaka aykiri küfürlü yazi yazamaz. Bir baskasinin ettigi kufuru foruma asamaz ya da benzeri kufuru cagristiran ifadeler kullanamaz. Bu kural gereği,
Banka Hesabı adlı yazın tarafımdan silinmiştir.