Görmek üzerine..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senarist081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

senarist081

Duyduğumu unuturum, gördüğümü hatırlarım, yaptığımı anlarım. -Konfüçyüs
Tüm sınırlamalar kişiyi mutlu kılar. Görme, etki ve temas alanımız ne denli dar ise o denli mutlu oluruz; ne denli geniş ise o denli sıklıkta kendimizi azap içinde ya da ürkütülmüş duyumsarız. Çünkü bu alanla birlikte kaygılar, istekler, ürkünç şeyler de çoğalır ve büyür. -Schopenhauer

Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan, Yalnız söylenen sesi duyabiliyorsan, Ne görebiliyorsun, Ne duyabiliyorsun. -Cibran

Görmek bile nispidir. Kaşınan yeri parmak, gözden iyi görür. -Tahir

Tüm sınırlamalar kişiyi mutlu kılar. Görme, etki ve temas alanımız ne denli dar ise o denli mutlu oluruz; ne denli geniş ise o denli sıklıkta kendimizi azap içinde ya da ürkütülmüş duyumsarız. Çünkü bu alanla birlikte kaygılar, istekler, ürkünç şeyler de çoğalır ve büyür. -Schopenhauer

Tam benim gibi düşünüyormuş:)))))

Teşekkürler senarist.

Duyduğumu unuturum, gördüğümü hatırlarım, yaptığımı anlarım. -Konfüçyüs

Zaman sabit tutulmak üzere insanlar; okuduklarının %10'unu, işittiklerinin %20'sini, gördüklerinin %30'unu, hem görüp hem işittiklerinin %50'sini, söylediklerinin %70'ini, yapıp söylediklerinin %90'ını hatırlamaktadırlar. ;)

affedin beni ama bu tahir kim ?
adam çok akıllıca bir söz söylemiş
ne kadar derin bir anlamı var böyle
karışan yeri parmak gözden iyi götür  ;)
tuttum bunu...

gôz∂є' Alıntı:
affedin beni ama bu tahir kim ?
adam çok akıllıca bir söz söylemiş
ne kadar derin bir anlamı var böyle
karışan yeri parmak gözden iyi götür  ;)
tuttum bunu...

Araştırmalarımdan çıkan sonuç şudur ki bu sözü söyleyen şahıs Kemal Tahirden başkası değil...

senarist081' Alıntı:
Araştırmalarımdan çıkan sonuç şudur ki bu sözü söyleyen şahıs Kemal Tahirden başkası değil...

bende ontolojide bile aradım bu sözü bulamadım acaba bir filozofmu dedim ki siz yetiiştiniz teşekkürler  ::)

gôz∂є' Alıntı:
senarist081' Alıntı:

bende ontolojide bile aradım bu sözü bulamadım acaba bir filozofmu dedim ki siz yetiiştiniz teşekkürler  ::)

Ben teşekkür ederim,sizin sayenizde ben de öğrenmiş oldum hatta herkes.. ;)

Geri