gerçek bağımsızlık ve özenti

  • Konbuyu başlatan atahualpa
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde atahualpa tarafından oluşturulan gerçek bağımsızlık ve özenti başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,268 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı gerçek bağımsızlık ve özenti
Konbuyu başlatan atahualpa
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
A

atahualpa

Kullanıcı
13 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
antalya
Herkese merhaba! Merak ettiğim bir şey var arkadaşlar ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum.  Gittikçe özenti bir toplum haline gelmemiz hakkında ne düşünüyorsunuz ve düşünmekle kalmayıp bu durumun önüne az veya çok geçebilmek için neler yapıyorsunuz?
 
S

sehla

Kullanıcı
5 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
gerçekten çok önemli bir konu paylaşılacak çok şey var ama site kurallarını ihlal ederiz.

17 ) Forumda "DİN, FUTBOL ve SİYASET, IRK" gibi konular polemik yaratmaya bir tetikleyici olduğundan dolayı, bu konular üzerinde başlık açmak ve bunları kullanarak forumun refahını bozmak, kesinlikle yasaktır. Bu tür mesajlar veya konular forum yetkililerince derhal silinebilir.
 
B

Bülent

sehla' Alıntı:
17 ) Forumda "DİN, FUTBOL ve SİYASET, IRK" gibi konular polemik yaratmaya bir tetikleyici olduğundan dolayı, bu konular üzerinde başlık açmak ve bunları kullanarak forumun refahını bozmak, kesinlikle yasaktır. Bu tür mesajlar veya konular forum yetkililerince derhal silinebilir.
Merhaba.

Bu belirtilen alanlar dışındaki konularda düşüncelerimizi belirtelim o zaman.  ;)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ülkemizin bağımsızlığı
Soruya bu sözcükler eklendiği zaman, konuyu siyasetten soyutlayarak yanıtlamak zordur. Arkadaşlarım KG 17.Maddeyi buraya aktarmışlar. Duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ederim.
Gelebilecek yanıtların tetikleyici mesajlar içerebileceği gözününe alınarak, mesajınızda gereken düzeltme tarafımdan yapılmıştır.
Teşekkürler.
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Gerçek bağımsızlığı acaba yaşadığımız ve son yılların en büyük rakamlarına ulaşmış olan işsizlikle bağdaştırabilir miyiz?

İşsizlik, rakamlara göre yine tarihi çift rakamlara ulaştı. Üniversite öğrencilerinin 4'te biri hala daha işsiz. VE daha ilginç bir rakam. Üniversite mezunu bayanlarımızın %33'ü işsiz.

...
 
A

ayben

Tabi ekonomik özgürlük önemli ama sadece bu tarz kısıtlamalar yok önümüzde toplumsal baskılar, dış ülkelerin üzerimizdeki ''komplo teorileri'' bizlerin ilerlemesini engelliyor ve tabi ki özgürlüklerimizde kısıtlanıyor.
Özgürlük rahat yaşamak mıdır peki? İstediğin gibi gezmek tozmak bir de bu var ;)

Ama özenti olmamızın nedeni olsa olsa bizlerin batı ülkelerinin bilimlerini değil kültürlerini almaya çalışmamızdır. Eğer ki kendi değerlerimize sahip çıkarsak bunun önüne geçebiliriz ki ben bu konuda elimden gelenin fazlasını yaptığıma inanıyorum.
 
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
"Tabi ekonomik özgürlük de önemli..." deyip, es geçtiğin şey aslında TÜRKİYE'nin en büyük gerçeğidir. PARA dediğin -aslında ne kadar kavram olarak sevmesemde- şey olmadığı zaman malesef ve malesef hiçbir şey olmuyor. Bu ülkenin resmi kurumlarının açıkladığı ASGARİ MAAŞ ile FAKİRLİK SINIRI olan maaşı hiç karşılaştıran var mı? VE sonrasında "bunun ne demek olduğunu?" kendine soran var mı? Üzerine de tarihin en kötü rakamlarından biri olan "işsizliği de" üzerine ekleyen var mı?

...

Malesef ...
Eğer özentilikten kastiniz, batının iş anlayışı, ekonomisi, kişi başına düşen geliri vs ise... Sadece ÖZENTİ ile kalmamalı, fiile geçip uygulamalıyız.

Hala daha özgürlüğü "gezip, tozmak" gibi basit şeylerle tanımlayınız. Kalıpları aşın lütfen. Ülkemizdeki özgürlüğe ufacık bir örnek veririm ama SİYASETİ konuşmuş olacağım için susuyorum. Bence en önemli özgürlük DÜŞÜNCE ÖZGÜR'lüğüdür. Şu an medyada olan şeyler de tamamen yanıltma, kafayı\aklı başka tarafa çekme şeylerinden başka bir şey değildir.

Lütfen TÜRKİYE'nin GERÇEKLERİNİ görün.
 
A

ayben

Bu dediklerinin hepsine katılıyorum ama bende pek konuşmak istemedim kuralları ihlal etmemek adına.

Ben ayrıca ekonomik açıdan çekilen sıkıntıları küçümsemedim burada buna sebebiyet verebilecek etkenleri dile getirmek istedim. Ve bana göre en büyük sorun bize dost gibi görünen düşmanlar, hala anlamıyorlar ki parça parça satılıyoruz. Bizim dostumuz bizden başkası değil ki biz kimden medet umuyoruz.

Özenmek aslında bir bakıma iyi ama kendinden taviz vermediğin müddetçe. Yalnız burda önemli olan faydası olabilecek yerleri kendinde uygulaman. Genele baktığımız vakit ne yazık ki kötü yönleri ağırlıkta ama iyi olanlarda var elbet yok değil. Kendimizi bilseksek nasıl ilerleyebiliriz ...
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Fazlasıyla yanlış şeylere özenebiliyoruz.
Aslında özenti kötü bir şey değil.
Neye özendiğine bağlı gibi. Bizim toplumumuza bakarsak hiç iyi şeylere özenmiyoruz.
Bunun önüne geçmek için neler yapmalıyız kısmına ben girmim.
Benim yapılması gerekir diyeceğim çoğu şey size ters gelebilir. Hatta gelebilir demeyeyim gelir.

 
Üst