Geometri Sorularınu Kolay Çözmek İçin Ne Yapmalıdır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
Geometri Sorularınu Kolay Çözmek İçin Ne Yapmalıdır?

Bir üçgen sorusu; üçgenin tüm konularını içerebilir. Üçgen konusuyla ilgili tüm soruları çözebilmek için, konun tamamı ve formülleri bilinmelidir. Üçgen sorularını çözebiliyorsanız, az bir çalışmayla diğer konuların sorularının altında da kalkabilirsiniz demek… Üçgen geometrinin temelini oluşturur.

Bir düşünün kare nedir iki ikiz kenar dik üçgenin birleşimi dikdörtgen nedir iki eş dik üçgenin birleşimi vs.. vs üçgeni iyi kavramış bir öğrenci ÖSS ve LGS(OKS) geometrisinin %50-60 nı kavramış demektir…

Geometri sorularını çözmeye yeni başlayacak kişiler. Öncelikle çözümlü soruları inceleyip çözmelidir. Bu şekilde bir konudan yeterince örnek soru çözüldükten sonra, çözümsüz sorulara geçilmeli.Eğer direk çözümsüz sorulardan başlarsanız soruların birçoğunu çözemediğinizi görüp moraliniz bozulur.Ve sonra geometriyi yapamadığınızı düşünüp bir daha çalışmak içinizden gelmez.Bu sebeple önce çok miktarda çözümlü soruları çözmekle başlayın işe…Geometri soruları çoğunlukla şekilli sorular olduğundan, soruların çözümü de şekil üzerindedir. Şekil üzerinde geometri sorusunu çözebilmek için, soruda verilen tüm bilgiler şekle geçirin. Geometri soru çözümlerinde farklı yollardan sorular çözülebilir. Bu yolları kolay görmenin en önemli şartı konuyla ilgili yeterince örnek soru çözmektir.

Geometri sorularını kolay çözmek için kısaca şunlar yapılmalıdır :

1) Soruyu içeren konu ve formüller bilinmelidir.
2) Önceden yeterince örnek soru çözülmelidir.
3) Sorunun çözümü için verilen tüm bilgiler şekle yerleştirilmelidir.
4) Açı sorularında ikizkenar üçgen varsa, tepe açısı tespit edilip, taban açılarının aynı olduğu şekle yazılmalıdır.
5) Bir şekilde 30, 45, 60, 150, 145, 120 dereceleri varsa muhakkak bunları kullandırmak için vermiştir. Varsa uygun bir köşeden dik indirilerek sorular çözülebilir.
6) İkizkenar üçgen, eşkenar üçgen, ikizkenar yamuk sorularında tepe açılarından dik indirilerek sorular kolay çözülebilir.
7) İki kenarı paralel olan bir dörtgen sorusunda bir köşeden paralel olamayan kenara paralel çizilerek soru kolayca çözülebilir.
8 )Yeni öğrenilen her konu mutlaka akşam tekrar edilmeli, hafta içi ve hafta sonunda birer tekrar yapılırsa konu uzun zaman hafızamızda saklı kalır.
9) Başarmak istediğiniz bir konuda samimi iseniz, onu mutlaka başarırısınız.
Bunca ipucundan sonra doğru geometri başına…

Bir türlü sevemedim şu geometriyi ama 
  belki size yararı dokur diye  düşündüm ve paylaşmak istedim : )

İşlem olarak zor geliyor bana ama şekiller daha iyi aklımızda kalmasını sağlıyor..tabi anlasılmasıda biraz karısık :)
Paylasım için teşekkürler

prenses35' Alıntı:
İşlem olarak zor geliyor bana ama şekiller daha iyi aklımızda kalmasını sağlıyor..tabi anlasılmasıda biraz karısık :)
Paylasım için teşekkürler

valla bence tabi sayısal öğrencisiyim ben ;D bana geometri elektrik tesisatı gibi geliyo,neyi nereye istersen bağla çöz gitsin yav ;D ;D ;D doğru değilmi haksızmıyım  ;D ;D

Valla insan bir işi severek yaptığında otomatikman kolaylaşıyor...
Geometriyi ve matematiği çok seviyorum, o yüzden çerez gibi geliyor bana bu dersler.  ;D

Flamingo' Alıntı:
Valla insan bir işi severek yaptığında otomatikman kolaylaşıyor...
Geometriyi ve matematiği çok seviyorum, o yüzden çerez gibi geliyor bana bu dersler.  ;D
Gerçekten çok sevindirici.
Geometriyi lisede iken hiiç  anlamadım hala da anlayamıyorum.
Zaten edebiyat mezunuyum (tabii yııllaar önce) 
  şimdi dersaneler var bizim zamanımızda yoktu .Anladın anladın aksi takdirde öğretmene fazla soramıyorun derken bu konuda eksik kaldığımı üzülerek söylemek istiyorum.
Sizler daha şanslısınız . Umarım başarırsınız: )

Şans denebilir, evet.
Ama bir yerde de insan kendi şansını kendi yaratır.
Çalışarak, didinerek...
Ben kendi şansımı kendim yarattım ve umarım meslek edinene kadar da devam eder...

Geometriden nerelere geldik.  :)

Flamingo' Alıntı:
Şans denebilir, evet.
Çalışarak, didinerek...
Ben kendi şansımı kendim yarattım ve umarım meslek edinene kadar da devam eder...

Laf lafı açarmış sözünün görüldüğü gibi doğruluk payı var : )
Evet bende kaderci değilim .
Kişi kaderini azim ve kararlılığı ile belirler emek verdiği sürecede kendi şansını yaratır diye düşünüyorum..
Ve özellikle siz gençleri kararlı görmek ve başarılarınızı izlemek gerçekten çok sevindirici oluyor: )
Kendi adımıza başaramadıklarımızı sizlerde yaşıyoruz.
Yolunuz açık olsun ..

nazarelif' Alıntı:
ihtiyacım vardı  bunlara çalışıyım şimdi tşkler
Abartmayalım : )
belki çalışcak kadar  değil ama konuyu yinede yaralı olur düşüncesinden hareket ederk paylaşmıştım.

yok abartmadım geometrisi kötü olanlar için ufak tüyolar. paylaştığın için saol. dalga amaçlı yazmadım cidden ;)

nazarelif' Alıntı:
yok abartmadım geometrisi kötü olanlar için ufak tüyolar. paylaştığın için saol. dalga amaçlı yazmadım cidden ;)

geometride ders bile değil inanınki,sadece tecrbe yani çok soru çözmeye bakar ;D ;D ;D

haklısın aslında tamamen mantık yürütme lisedeyken güzeldi de artık unutmuşum eski performansım yok. yeniden çalışmaya başladım o sebepten zorlanıyorum.

ayrıca sayısalcılar için çerez gibi bişeydir ama sözelciler için felaket ben EA cıyım ortada yani ;)

nazarelif' Alıntı:
haklısın aslında tamamen mantık yürütme lisedeyken güzeldi de artık unutmuşum eski performansım yok. yeniden çalışmaya başladım o sebepten zorlanıyorum.

ayrıca sayısalcılar için çerez gibi bişeydir ama sözelciler için felaket ben EA cıyım ortada yani ;)

ne çerezi yav,yemekten sonra tatlı olarak alırım geometri sorularını ben ;D ;D ;D ;D ;D

diyeceğim o ki sadece çok soru çözmeye bakar ,günde en azından 25-30 soru çözseniz bile yeterli gelir
:) :) :) :) :)

Geometri çoğunun (ben gibi) korkulu rüyasıdır .
Konuya dikkat çekebildiysem ne mutlu bana : (
Konu ile ilgili yorumlarınız gerçekten çok hoş çok güzel hepinize teşekkür ediyorum : )

crt' Alıntı:
Geometri çoğunun (ben gibi) korkulu rüyasıdır .
Konuya dikkat çekebildiysem ne mutlu bana : (
Konu ile ilgili yorumlarınız gerçekten çok hoş çok güzel hepinize teşekkür ediyorum : )
estağfirullah görevimiz ;D ;D

nazarelif' Alıntı:

Ben de EA cıyım ama çok seviyorum, çerez geliyor : )))

crt' Alıntı:
Flamingo' Alıntı:
Şans denebilir, evet.
Çalışarak, didinerek...

Laf lafı açarmış sözünün görüldüğü gibi doğruluk payı var : )
Evet bende kaderci değilim .
Kişi kaderini azim ve kararlılığı ile belirler emek verdiği sürecede kendi şansını yaratır diye düşünüyorum..
Ve özellikle siz gençleri kararlı görmek ve başarılarınızı izlemek gerçekten çok sevindirici oluyor: )
Kendi adımıza başaramadıklarımızı sizlerde yaşıyoruz.
Yolunuz açık olsun ..

Çok teşekkürler. ;)

hayalhane' Alıntı:
nazarelif' Alıntı:

o halde bana tatlının püf noktalarından bahsedebilirsin ;)

ne çerezi yav,yemekten sonra tatlı olarak alırım geometri sorularını ben ;D ;D ;D ;D ;D

Geri