GENİŞLEMİŞ ŞİMDİKİ ZAMAN

  • Konbuyu başlatan DeryaDer
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde DeryaDer tarafından oluşturulan GENİŞLEMİŞ ŞİMDİKİ ZAMAN başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 620 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı GENİŞLEMİŞ ŞİMDİKİ ZAMAN
Konbuyu başlatan DeryaDer
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
içinde bulunduğumuz dönem, yaşadığımız sezgi çağının farklı bir özelliği de; “AKIŞKANLIK”tır. akışkanlığa yöneldikçe zaman algımızın değiştiğini fark edebiliriz. ilk ol’arak dünyanın çok hızlı hareket ettiğini ve bizlerin kendimizi daha fazla zorlayarak ve hızlanarak dünyanın bu hızına yetişmemiz gerektiğini düşünebiliriz.

bir hedefe eriştiğimizde, farklı hedeflere de erişilmesi gerektiğini, bizi bekleyen diğer hedeflerin varlığını bilmek, başarı ve yaratıcılığımızı kullanarak üreteceğimiz eylemlere sevinmeyi, tebessümü yaşamaya vesile ol’maktadır. süreç devam ederken erişilecek hedefler listemiz yakın gelecekteki birçok konuyla ilgili ol’maya başlamıştır. “iyi günlerde” tüm konuların ne kadar sakin ve güzel ol’duğunu düşünmekten kendimizi alamayabiliriz.

“ZİHNİMİZ DİNLENMEK İÇİN GEÇMİŞE ve PLAN VE STRATEJİMİZİ KOORDİNE EDEBİLMEK İÇİN GELECEĞE GİDER.” nadiren şimdiki zamanı yakalar ve anı yaşayabiliriz. bu nedenle bir çoğumuz kendimizi baskı altında hissedebilir, ideal frekanslarımızı yakalamayabiliriz. üstüne üstlük bu hal sınırsız enerji-erişim halinden katkı alınmamasını da sağlamaktadır. zaman zaman kendimizi bitkin ve tükenmiş hissetmemizin en önemli sebeplerinden birisi bu zaman sıçramalarıdır.

“ALGININ ESKİ YOLUNDA ZAMAN ve SÜREÇLERE İLİŞKİN DENEYİMLERİMİZ BİR GÖRECELİLİK FONKSİYONU YARATIR. GEÇMİŞİ BUGÜNE ve BUGÜNÜ GELECEĞE KIYASLAR.”

içinde bulunduğumuz sezgi çağında ise bunun tam tersi yaşanır. “GEÇMİŞ ve GELECEK GENİŞLEMİŞ BİR ŞİMDİKİ ZAMANDA BİR OL’UR. BÖYLECE ORTAYA DA GÖRECE YA DA KIYASLANACAK HERHANGİ BİR KONU KALMAZ. SADECE İHTİYACIMIZ OL’AN, HEPSİNİ BARINDIRAN DAHA BÜYÜK BİR VARLIK VE DİKKATE DOĞRU BİZİ YÖNLENDİREN SONSUZ BİR ŞİMDİKİ ZAMAN VARDIR.” tüm konular, tüm yaratılanlar anın içindeyken ve şu an gerçekleşirken enerji ışık hızında hareket eder.

şimdi zaman ve gelecek hareket ve sonuçları arasında imgelediğimiz boşluğu dolduran duraklama zamanı ortadan kaybolur. böylece bir sorunu çözerken, kararlar alırken veya hedefler belirlerken eğer özellikle sürece dahil ol’anlar konuyu anlamış ise ve gereken eylemsel süreç sağlanmış ise çok çok daha kısa zamanda erişimler yaşanır.

bir kez de ol’sa genişlemiş şimdiki zamanı yaşadığımızda ise frekanslarımızı dengeleyebilir. frekanslarımızı ideal seviyede dengede tutabilir, yaşamımız sakinleşerek zaman neredeyse sonsuz bir hale gelir.

kişisel- beşeri gerçekliğimiz ile ilahi yüksek benliğimiz arasında bilinçli ol’arak zaman yönetimi ve hedeflerimiz hakkında doğal ve özel bir duyu geliştirebiliriz. daha kapsamlı düşünebilen, mevcut potansiyelleri önceden fark eden ve daha fazla değişken arasındaki içsel bağlantıların daha fazla farkında ol’arak erişimlerimiz ol’abilir. bir yolun diğerlerine göre önceliği ol’abildiğini bu sayede sezebiliriz. yeteneklerimiz ve erişimlerimizle sürece ol’an etkimizle mutluluk duyabilir ve dalgalanmaları, hızlanma ve yavaşlamaları yönlendirmek ve yönetmekten keyif alabiliriz.

genişlemiş şimdiki zaman; “yaşayan ve kapsadığı tüm yaratılanların ihtiyaçlarını özgün ve değişken bir şekilde yansıtan muhteşem bir ol’gudur.”

sevgili seher edis hocamla zaman yönetimi konusunda yaptığımız sohbet bu gönderiyi paylaşmama vesile ol’du. inanıyorum ki genişlemiş şimdi zaman bilgisi, yaşam süreçlerimize, zaman yönetimimize pozitif katkı sağlayacaktır. sevgili hocama bir kez daha teşekkür ederim.

“yaşam sürecimde tüm zamanları, tüm boyut ve alanları bir noktada, anda toplayarak atacağım adımların tüm hedeflerime erişimimi, yaşam misyonumu kolay ve rahatça pozitif yükseliş ile tamamlamama, manevi ve maddi refahı tüm alternatifleriyle yaşayarak neşe ve huzurla, coşku ve sürdürülebilir ilişkilerimle, sevgi ve ışıkla hep birlikte el ele katlanarak yücelmenin kararlı duacısıyım,

genişlemiş şimdiki zaman

kucak dolusu sevgilerimle
Mehmet Parpudar
 
Üst