Genel Kültür

blt.cemile

Kullanıcı
Arkadaşlar genel kültürü geliştirmek için önerileriniz nelerdir.
Bu bi kitap olabilir bi site....
Neler yapmam gerek tavsiyeleriniz bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Bir anda yapılabilecek bişey değil sanırım. Kültür seviyeni yükseltmek istiyorsan, bi düzene sokmalısın hayatını.
Mesela haftanın 7 günü 7 film izlemek yerine, bundan sonraki hayatında haftada 1 filme gitmek olabilir.

Şimdi Kardeşim benim hadi kitap abladıkta site istiyon
Sana burada kim site yazsa sabahı göremez deyim hehehe :)
Ama dur Su Perisi Gelsin o mutlaka bişi der. :)

NFazıLy' Alıntı:
Bir anda yapılabilecek bişey değil sanırım. Kültür seviyeni yükseltmek istiyorsan, bi düzene sokmalısın hayatını.
Mesela haftanın 7 günü 7 film izlemek yerine, bundan sonraki hayatında haftada 1 filme gitmek olabilir.
Evet haklısınız uzun bi süreç ama nerden nasıl başlayacağımı  nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

hayalhane' Alıntı:
Şimdi Kardeşim benim hadi kitap abladıkta site istiyon
Sana burada kim site yazsa sabahı göremez deyim hehehe :)
Ama dur Su Perisi Gelsin o mutlaka bişi der. :)
Sİte dememelimiydim acaba :-\ :)
e Su perisini bekliyelim bakalım  :)

evet bencede Su Perisi
Azizim iyi bilir kitapları
Kitap bölümü onun konularla dolu :)

Doğru haklısın
Su perisi'nin ve diğer arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Eğitimle ,Bol Bol kitaplar okuyup  gezip görerek yeni yerler  yeni insanlar tanıyarak  geliştirebilirsin  :)

Bende açıkçası bu konudan şikayetçiyim. benimde genel kültürüm kötü. Bende kendime bir yöntem buldum, genellikle her sabah netten gazetelere girer güncel haberleri okurum. Kitap okumayı sevmediğimden kitap okuyamıyorum sen eğer okumayı seviyorsan kitap oku mutlaka yararı olucaktır. Eski dönemleri araştır, mesela ben tarihi çok severim. Bu yüzden hep tarih üzerine yoğunlaşırım. Bu da zaten günümüze kadar devam ettiğinden pek sıkıntı çekmiyorum güncel konularda.

gazeteleri takip etmeniz, aylık bir dergi abonmanlığı edinmeniz hafızanızı güncel konularda güçlü tutmak, yenilikleri takip etmek sağlığınıza dikkat etmek gibi konulara önem veriniz.sonra genel kültür zamanla kendiliğinden oluşur.İleride belki  yarışmalara katıldığınızda haberim olursa seyretme imkanı olur , memnun olurum. Zamanla belkide olur Neden olması iyi akşamlar dilerim.

Arkadaşlar yardımcı olmuşlar,hayalhanenin söylevi üzerine gördüm ama şuan çıkmam gerek,yarın gelip bir iki cümle yazarım... :)

Mor-Menekşe' Alıntı:
Arkadaşlar genel kültürü geliştirmek için önerileriniz nelerdir.
Bu bi kitap olabilir bi site....
Neler yapmam gerek tavsiyeleriniz bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Önce kalıplaşmış katı kurallara bağlı kalmadan ön yargılardan arınmak..  her tür düşünceye açık olmak ve çok yönlü yaşamak..
Olanakların elverdiği  sürece sosyal aktiviteleri (tiyatro-sinema,paneller vb.)takip etmek..
Bol bol okumak -araştırmak yeniliklere açık olmak ..
İnsan ilişkilerini düzenleyici en önemli etkendir..

Bak ben şunu deyim
Ben çok yanlız birisiyim :)
kimsem yok gibi bişi :)
Kendimi araştırmaya,öğrenmeye verdim yanlızlıktan sıkıldım
Bak beni görüyon fırlama oldum çıktım bu örmeğine dikate al he ;D
Benden âcizane kardeş tavsityesi :)

Bir ekleme daha yapmak istiyorum ..
Spor,resim -müzik ,tiyatro ,edebiyat gibi sanatsal faliyetler genel kültürün gelişiminde ,sosyaleşmede en öneml ana unsurlardır..
Hayalhane: )
Fırlama (amiyane bir tabir olur)demeyelim ama  esprili ,sempatik oldukça girişken olduğunu düşünüyorum .
Bu özelliklerini eğitim-öğretimle  pekiştirerek geliştirdiğn takdirde çok başarılı olcağından eminim..

Geri