Geleceğin Virüsü İle Tanışın !!!

  • Konbuyu başlatan roze
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde roze tarafından oluşturulan Geleceğin Virüsü İle Tanışın !!! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,224 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Geleceğin Virüsü İle Tanışın !!!
Konbuyu başlatan roze
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan longcoming
R

roze

Geleceğin Virüsü İle Tanışın !!!

The Storm worm bu senenin başlarında ortaya çıktı. Konusunda 230 dead as storm batters Europe. yazan bir mail eklentisi olarak ortaya çıktı. Bu eklentiyi açan tüm makineler bu virüsten etkilendi ve bilgisayarları hergeçen gün büyüyen botnet adın verilen virüsler tarafından yönetilen ağa dahil oldu.

Worm olarak çağrılmasına rağmen, Storm worm, trojan veya spam gibi şeylerden çok daha iyi bir virüs. Ve Storm gelmiş geçmiş en büyük başarıyı yakalayan virüs oldu. Dünya çapında 1 - 50 milyon arası bilgisayarı etkilediği düşülüyor.

Eski stil wormlar olan Sasser, Slammer, Nimda hakerlar tarafından kişisel bir ün kazanmak için programlardı. Ve bu virüsler mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yayıldılar. (Slammer'in 10 dakikada 75,000 bilgisayarı etkilediği biliyor). Fakat bu hızlı şekilde saldırı güvenlik uzmanlarının bu virüsleri fark etmelerine olanak sağladı. Ve antivirüs şirketleri hızlı bir şekilde bu virüsler için güncellemelerini çıkardılar ve virüslerin yayılımı yavaşlatıldı. Bu gibi virüsler bilgisayara girdikten hemen sonra etkilerini göstermeye başlıyorlar.

Storm worm ise bir grup hacker tarafından kar elde etmek için yazıldı. Bu yönüyle diğer tüm virüslerden ayrıldılar. Bu virüsler çok kurnazca yayıldılar. Diğer virüslerin aksine yayılmaları çok yavaştı. Bu virüs tipinin en önemli özelliği girdiği bilgisayarlarda uzun bir süre hiç birşey yapmadan beklemeleri. Bilgisayar virüsün olduğundan habersiz olarak uzun süre çalışmasına devam ediyor. Böylece bu virüslerin farkedilmesi gerçekten çok zor.

Storm geleceğin virüsü olarak görünüyor. Aşağıda belirli özelliklerini inceleyebilsiniz.

1 - Storm sabırlı bir virüs. Diğer virüsler hemen sisteme ardı ardına saldırken Storm çok uzun bir süre sessizliğini koruyor.

2 - Storm farklı koloniler şeklinde oluşturuldu. Yani her storm aynı şekilde çalışmıyor. Stormların farklı farklı görevleri bulunmakta.

3 - Storm bilgisayarınıza herhangi bir zarar vermez bir performans düşüklüğüne neden olmaz. Bir parazit gibi bilgisayarınızda sadece yaşamak için beslenir. Buda Storm?un bulunmasını zorlaştırıyor çünkü kullanıcılar ağda yada bilgisayarlarında herhangi bir sıradışı davranış görmeyecekler.

4 - Bütün virüslerin bir server ile kontrol edilmesi yerine Strom peer-to-peer bir bağlantı kurarak çalışıyor. Buda Storm botnetini bozmanın çok zor olacağı anlamına geliyor. Çünkü Storm bulaşmış tüm bilgisayarlar birbirlerine farklı farklı bağlı durumdalar.

5 - Storm C2 Serverler ve DNS serverler üzerinde çeşitli etkiler gösterebiliyorlar.

6 - Storm içerisinde bir data kısımı yer alıyor. Storm yayılmak için bu kısımdaki verileri kullanıyor.

7 - Stormun belkide en korkutucu özelliği farklı şekillerde davranabilmesi. Eğer bir arkadaşınıza PDF gönderiyorsanız Storm kendini bir PDF virüsü olarak ayarlayabiliyor. Eğer mail atacaksınız strom kendimi bir mail virüsü gibi mailinize dahil ediyor.

8 - Storm'un bulaştığı email düzenli olarak değiştirilip insanlara dağıtılıyor. Ancak genellikle fırtına yada hortum gibi tehlike haberlerini konu olarak seçiyorlar.

9 - Geçtiğimiz ay Storm kendisini insanlara açıklayan sitelere karşı inanılmaz saldırılarda bulundu. (spamhaus.org, 419eater gibi). Eski bir savaş taktiğini söylemek gerekirse, seni deşifre edeni ortadan kaldır politikası ile Storm kendini açıklayan sitelere saldırıyor.

Storm hakkında ne yapılması gerektiği hakkında kimsenin bir bilgisi bulunmuyor. Özellikle antivirüs firmalarının elleri kolları bağlanmış durumda. Ve günler geçtikçe Storm yayılmasına devam ediyor.

Virüs Windows işletim sistemi üzerinde çalışmak üzere. Storm'un nasıl durdurulacağını kimse bilmiyor tek çözüm bu virüsü yönetenleri bulup tutuklamaktan geçiyor. Fakat kimin yönettiği hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Bazı spekekulasyonlara göre işin arkasında Rusyalı hackerlar var.


 
B

bloodelf

Kullanıcı
23 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
hadi hayırlısı gelsin de bende linux e geçelim 
teşekkürler roze ;)
 
Ö

ölüdeniz

Gelsinde tanışalım yav hatta ilk benim bilgisayarı ziyaret etsin çünkü gelecek virüs bilgisayarımda boğulur gider artık bağımlılık kazandı benim bilgisayar her türlü virüsü barındırabiliyor ;D ;D

Teşekkürler Roze :)
 
C

catzilla

bu virüs geliyorsa, onu yok edecek bir sistemde geliyor olacaktır büyük ihtimalle... ::)

ben yine iyimser takılıyorum.. :D)))

 
Ö

ölüdeniz

catzilla' Alıntı:
bu virüs geliyorsa, onu yok edecek bir sistemde geliyor olacaktır büyük ihtimalle... ::)

ben yine iyimser takılıyorum.. :D)))
İyimser olmadan hayat ne yaşanır nede çekilir. ;) yinede iyimser olmak gibisi yoktur diyom :)
 
U

ulaskendal

Kullanıcı
19 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
batman
8)inanın benim bilgisayarıma bence girmemiş virüs yoktur..
kendisini ihbar ettiğinde size saldırıyor dediniz
Storm kardaş hele bir el ver de şu işi bitirek ha ha ha
zehirin panzehiride genelde olmasada bir zehirdir belki şu anda bilgisayarımda olan 100 lerce virüse panzehir olur ;D bilgisayarım virüs olmadan iş yapmıyor virüsler bir bakıma gıdası gibi oldu...
beş yıl oldu alalı herhalde 500 kez olmuştur formatladığım ilk virüsümle tanıştığımda 1 hafta güzüme uyku girmemişti sanki ilk çocuğummuş gibi ama bu farklı sevinçten değil üzüntüden  ::)derken o virüsten format sonucunda kurtulduk ama sistem uzmanı veya bir yazılımcı değilim lakin şu kuşku bende sabitlendi herhalde dünyanın hiç bir yerinde ülkemiz kadar pc yi formatlayan bir ülke daha yok inanmasanız araştırın nasrettin hoca misali bu birazda fazla steril bir toplum olmamızdan ileri geliyor...kuşkuya gelince sanki yazılımcılar bilerek veya bilmeyerek tesadüfte olabilir kod uyuşmazlığıda,virüsleri kendileri yazıyor gibi geldi bana microsoft bile bizlere 100 lerce dolarlara sattığı işletim sistemlerinde bir açık kapı bırakıyor denetlemek veya güncelemeler için bilmiyorum bir bakıma adamlar hem sırtımızdan milyarlarca dolar kazanırken öte yandan kendi sistemini bizim üzerimizden denediği yetmiyormuş gibi antivirüs şirketlerinin de ekmeğine yağ sürüyor...
kim bilir belkide virüsleri yazanlar bu şirketin kendi kadrosu ^onu alma,beni al^taktiği  :'(

 
I

ilker987

Kullanıcı
28 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
arkadaşın anlattığına göre bu virüse çözüm bulmak çok zor çünkü kendini değiştiren bi virüs antivirüs şirketlerinin güncellemelerinden etkilenmez sabırlı olması da ayrı bi etken :))
ayrıca linux a geçmek de bi fayda sağlamaz herkes senin gibi düşünürse linux windows kadar yayılır o zaman virüsler windows a değil linux a yazılır :))
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
öncelikle "linux" nedir... ??? görevi nedir???

Vürüsümüzün bir nazar boncugu eksik maşallah on elinde on marifet gibi  ::) çok fonksiyonluymuş.. ::)

9 - Geçtiğimiz ay Storm kendisini insanlara açıklayan sitelere karşı inanılmaz saldırılarda bulundu. (spamhaus.org, 419eater gibi). Eski bir savaş taktiğini söylemek gerekirse, seni deşifre edeni ortadan kaldır politikası ile Storm kendini açıklayan sitelere saldırıyor.

Yakında sitemize saldırı olacak  mı demek bu,açık açık tehtid taşımıssın buraya roze...  :eek:
 
L

Lebron James

Kullanıcı
2 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
Manisa
gelsi gelsin geleceği varsa göreceğide   ;D :mad:
 
longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Virüslerin benle şakası yok,uğrayacaklarını hiç sanmam.
Hangi dağda kurt öldü ki hem?
 
Üst