GARİP OLAY 1

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan derman86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

derman86

Kullanıcı
gar1prs9kf5.jpg

Çin'de yıllar önce geleneksel olarak giyilen minyatür ayakkabılar bu ayakkabıları kim giyiyor sorusunu akıllara getirdi. 86 yaşındaki Zhou Guizhen adlı kadında bu ayakkabıları giyebilmek için 4 parmağının kırılmasına razı olmuş bir yaşlı.Yürümekte zorluklar yaşayan bu küçük ayaklı kadınlar güzellik unsuru kabul edilen ayaklarıyla gurur duyuyor.

güzellik göreceli bi kavram tabi ama bana pek güzel gelmedi açıkcası..üstelik bunun için de parmaklarımın kırılmasına razı da olmam.
katılıyorum okyanusya Allah akıl fikir wersin gerçekten :)

ama orda bunlar giyiliyormuş düşünsene türkiyede böyle birşeyin zorunlu olduğunu

gerçekten çok ilginç bir olay. duymuştum ama ilk kez görüyorum. kültür farkı işte kimbilir bize çok ters ve kötü gelen ne gariplikler vardır. paylaşım için teşekkürler

derman86' Alıntı:
EVET GELENEKLERİ BÖYLE ALİCAN
Bölee bii gelenek olabilirmii onlarlaa rahat olabiliormudurr sizcee... :-[ Saglık acısından olumlu olmadıı gibi hicc hos bii görüntü deill bunların iclerinde kendilerini güzell görebiliorlarsa ne diem... :D

ayy ne ilginççç..Allahh akıl fikir versin..bizim geleneklerimiz mantıklı en azından... :)

Eskiden Cin'de kadinlarin ayaklarinin kucuk olmasi bir cekicilik unsuruymus . Bu sebeple kalıp ayakkabılara konulup sekli degistirilmis  (Bir Geyşa'nın anılarında da vardı..)

Geri